09

nedjelja

travanj

2023

Sve je pod kontrolom

Pune su društvene mreže jaja, pa obzirom da reda mora biti - reko bi gospon Šafranek - evo i ja keljim svoju košaricu.

Alzo to su pisanice za koje moraš imat ruku primarijusa profesora doktora i disciplinu mozga pilota - reko bi naš Jure - da bi ih ispiso. Naravno da ja ne radim te pisanice, meni bi trebalo pola godine za recimo dvije ovakve napravit. Te daj pravi vosak, te piši tankim perom, te kuvaj u boji...mislim lako je za kuvanje, al vosak i pero mi nekako ne leže u ruci. Onda sam ih čuvala svake godine kad dobijem od roditeljice mog ispaćenog životnog supatnika i eto košarice samo takve.

Uglavnom je sve pod kontrolom; šunka je odlična, isto ko i francuska, mladi luk je prefin. Sutra skuvam jaja i nafutram ih majonezom, sirom i vlascem i može počet sutrašnje prežderavanje. Jedino sam napravila kardinalnu grešku pa sam kupila čisti hren a ne hren umak, pa kad sam punu malu žlicu utrpala u usta...ajme meni. Pročistilo mi sve od korteksa preko suznih kanala do sinusa, evo me još peče. Tako mi i treba kad ćapam flašicu bez da pročitam šta piše na etiketi.
Kolače nisam ni probala. Stolnjak nisam zaflekala. Sad idem na miru provarit večeru, gledat Gladijatora i psihički se pripremit za sutrašnje unošenje šesthiljadaosamstopedeset kalorija.

Pa treba i pojest to šta se potrpalo u frižider, jel tako.
E da, zbilja, sretan vam Uskrs.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.