02

nedjelja

travanj

2023

Vjerujte i otpuštajte...

…I dovedu magare Isusu, prebace preko njega svoje haljine i on zajaha na nj.
Mnogi prostriješe svoje haljine po putu, a drugi narezaše zelenih grana po poljima. I oni pred njim i oni za njim klicahu: »Hosana! Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje! Blagoslovljeno kraljevstvo oca našega Davida koji dolazi! Hosana u visinama!«
I uđe u Jeruzalem, u Hram.

…Isus im odvrati: »Imajte vjeru Božju. Zaista, kažem vam, rekne li tko ovoj gori: ‘Digni se i baci u more!’ i u srcu svome ne posumnja, nego vjeruje da će se dogoditi to što kaže – doista, bit će mu! Stoga vam kažem: Sve što god zamolite i zaištete, vjerujte da ste postigli i bit će vam! No kad ustanete na molitvu, otpustite ako što imate protiv koga da i vama Otac vaš, koji je na nebesima, otpusti vaše prijestupke.«
( evanđelje po Marku )

Cvjetnica je; na Cvjetnicu je Jaganjac Božji ušao u Jeruzalem, dočekan palminim granama i klicanjem mnoštva. Za samo nekoliko dana istrpio je silna poniženja i muku, umrijevši na križu za otkupljenje grijeha svega svijeta. Znao je što ga čeka, pa opet se dragovoljno, baš poput jaganjca, predao svojim krvnicima.
Što reći o vjeri i oprostu? On je tako lijepo sve izrekao. Vjerujete li i nemate li sumnje u svojim srcima, biti će po vašoj vjeri. Što god se našlo pred vama, imajte vjere i ne sumnjajte; vjerom se uistinu mogu pomaknuti planine.
Otpustite da bi vam bilo otpušteno. Otpustite da bi imali svoj unutarnji mir. Otpustite da možete nastaviti dalje sa životom.
Ja bih dodala – sa smiješkom vjerujte i otpuštajte.

Blaženi oni koji vjeruju i otpuštaju, a ne vidješe Jaganjca osim u riječima Evanđelja.

( fotka je moja – i u ljepoti ima trnja )


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.