21

petak

listopad

2022

Neka mirno snivaju

Prije točno tri tjedna njih su dvojica ponovo udahnula život anđelu koji je u potresu pao sa obiteljske grobnice u Hrastovici.

Doista, morali su ukloniti krila koja su bila vrlo oštećena i ostala su visiti na armaturi. Bez obzira na to, prekrasni je kip vraćen na svoje mjesto, tamo gdje bdije nad ovozemaljskim ostacima cijele jedne obitelji.

Jutros su njih dvojica otišli u vječnost. Tragično i nepredvidivo. Radeći svoj posao. Život se ponekad tako surovo, tako okrutno poigra ljudskim bićima i odnese dva mlada života, ostavljajući njihove obitelji u procjepu boli koja nikada neće okončati.

Baš zbog ovakvih stravičnih situacija neprekidno ponavljam - pronađite vremena za ljude koje volite, nazovite one do kojih vam je stalo, grlite jako i volite nesebično. Nitko od nas ne zna što ga čeka u svitanju novog jutra. Znam što govorim, jer sam se vratila sa puta bez povratka onog vrućeg lipanjskog jutra kada smo nastradali idući na posao. Zato opet i opet ponavljam - budite uvijek i u svemu ljudi jedni drugima, svakodnevno pokazujte svojim bližnjima koliko ih volite.

Njihove su duše prhnule u vječnost poput prestrašenih grlica. Neka ih oviju krila anđela kojeg su sa toliko pažnje vratili na mjesto njegovog bdijenja.
Neka mirno snivaju.

( photo by Nina Panjan, znam da se neće ljutiti što sam posudila Roziku za ovaj memento o krhkosti života i bolu koji nam može donijeti )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.