02

nedjelja

listopad

2022

Ko zna - zna

Eto sto čudesa sa odvozom otpada u Zagrebu.

Te posebne vrećice, te pazi kud ćeš bacit, te misli oće kakva budaletina iz tvoje zgrade krivo bacat pa ćete svi više plaćat. Jebote treba imat dežurstva oko kontejnera da neko ne napravi pičvajz i ne usere i šefa i stanicu kad kresne krivu najlonkesu u krivi kontejner.
Meni je to skroz neshvatljivo. Pa ne sklapaš atomsku bombu, znači do sad se već moglo savladat spoznaju šta ide u koju kantu; pa nećeš kartonske kutije bacat u biootpad ( mislim, hoćeš ako si ubijeđen da si direktor svemira i da ko takav možeš bacat kutiješine u koju god kantu ti padne na pamet ).

E sad, za one koji su u panici oko toga da – bez obzira na svo znanje oko odvajanja otpada – ne žvajznu najlonkesu u krivi kontejner, i šta je još gore – da ih neko od susjeda ne vidi...za sve ima rješenje.
Jel itko od vas vidio Španjolca koji je u vrijeme najgoreg lokdauna išo bacit smeće u kontejner obučen u kostim T-rexa? Ako niste, ima i video, ja samo prilažem sliku. Obuko čovjek kostim, izbauljo na ulicu sa najlonkesom smeća, žustro dogego do kontejnera i kad je bacio najlonkesu bris nazad u zgradu.

Pa jel nije odlična ideja? Ko prvo, ako se strefi da i krivo bacite niko pojma neće imat ko je glupan koji ne zna kud treba šiknut smeće. Šta će onaj ko vas slučajno vidi reć susjedima, eto vidio sam T-rexa da baca u plavi kontejner biootpad? Pa zvaće odma neko Vrapče i eto njih, tiruriru, malo ugodne vožnje i još ugodnijeg razgovora sa psihićem. Ko će mu povjerovat, a da ne riskira lokanje tableta protiv šizoidnih cijepanja?

Ko drugo, kad ste već obučeni u najstrašnijeg od svih dinosaura možete se recimo malo sakrit iza kontejnera pa isprestravit nekog od susjeda kad krene bacit rođeno smeće. Nekog ko vam se načepio na kurje oko i lajo svašta o vama, naprimjer. U tu svrhu bilo bi dobro imat i zvučnu kulisu, znači mobilni uređaj nariktan na onu famoznu riku Godzile iz istovremenog filma. Pa kad dotični il dotična priđe kontejneru, ležerno pustite tu riku i ukažete se iza kontejnera. Kad rika utihne, ako je dotična il dotični još pri svijesti ležerno upitate – ma ko to meni krivo baca smeće, ko? Koga ću ja sad pojest iza žutog kontejnera?

Ko treće, ne morate bit T-rex; dajte mašti na volju. Možete bit Spajdermen, Betmen, Drakula ( ajme Drakula je isto fenomenalna ideja, koji Spajdermen; kad raskesite očnjake neće niko ić bacat smeće idućih tjedan dana, a iza toga bacaće ga uz neviđene mjere opreza i po bijelom danu, općejepoznato da Drakula po danu spava ).

Priznajte da vam je sad lakše. Pa nema situacije u kojoj ja ne mogu imat savjetodavnu funkciju.

( photo by Gulf News )


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.