27

srijeda

travanj

2022

O bebi, trganju i svačemnečem

Ja sam od svoje štrigane kume dobila na poklon bebu u krasnoj dugačkoj opravi. Imala je plave oči i kad je polegneš kapci su joj se zatvarali ko da spava.

Uglavnom je sjedila na krevetu jer je moja ispaćena roditeljica pretpostavljala da bi ja mogla bebi napravit ko zna šta, pa se ta beba nešta nasjedila na krevetu sve dok tata nije podivljo i reko - pa oćeš ti više dat tome djetetu da bar pomakne tu jebenu bebu s jednog kraja kreveta na drugi? Dijete dobilo bebu i ne smije je ni pogledat jer ima urokljive oči il šta? Ispaćena roditeljica je istog trena makla bebu s kreveta i uručila mi je s podignutom lijevom obrvom, šta je u prijevodu značilo - nemoj da ti padne na pamet raskapat po bebi, glavu ću ti rašerafit.

Šta bi tek rekla da je umjesto mene rodila bodibildera koji se oženio bebom? Dobro, bebom koja služi u određene svrhe, al bebom. I strgo ju je za mislim mjesec dana. ( Šta joj je radio - e to ne piše u članku koji sam pročitala, al ju je strgo. ) E onda je beba otišla na popravak, Da je pokrpaju gumelezungom, zamijene sve to šta je supružnik razalatio nepravilnim rukovanjem, ko zna kakvi su sve kvarovi bili u pitanju. Sumnjam da ju je propalio ćikom jer je bodibilder, oni briju na zdrav život i ne puše. Uglavnom, dok je čeko da se njegova beba vrati sa popravka uspio ju je i prevarit, tako piše u članku. Naravno ne sa ženom, ko bi slušo ženu da mu prepriča šta je sve stavila u rižoto, a i žene uglavnom stalno boli glava kad dođe vrijeme za leć u šlafcimer. Ni sa drugom bebom. Našo čovjek nešta, citiram - nekakvi čudni srebrni predmet sa izbočinama, i prevario rođenu bebu, pardon suprugu.

I čitam ja to, i sve ne vjerujem onom šta čitam. Znači plati bebu par desetaka hiljada novaca, pa je onda oženi i potrga? Za mjesec dana? I onda je još prevari sa nečim srebrnim?

Ima on sreće šta ga je rodilo na drugom kraju zemaljske kugle. Da ga je zapala moja ispaćena roditeljica, pa glavu bi mu rašerafila. Prvo zato šta njegova beba ne bi ni pod razno sjedila na krevetu, a drugo zato šta joj je išlo na ganglije trganje igračaka. Ženidbu neću ni spominjat; požalio bi dan kad mu je babica presjekla pupčanu vrpcu.
Čitam i ne vjerujem šta ćitam, života mi moga.

( photo by luftika, šta reći; tu je beba još čitava )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.