08

petak

travanj

2022

Aj zera lezi...

Gle ti ovo...pustilo me danas pisat. Sve ne vjerujem, krenula sam samo probat da vidim jel nekim čudom mogu doć u svoj mali svijet. I gospodin laptop odlučio surađivat, biće se i on prepo motorke ko magnolija pa odlučio da je bolje pustit me da mlatim praznu slamu nego da ga skršim popola jednim potezom.

Jedva sam dočekala vikend. Da samo malo odahnem od brojki. Puno bi toga trebala i napravit, al obzirom da je vrijeme takvo kakvo je i trga me po kičmi ko da me bijesni psi razvlače nekako mi se čini da će bit slabe vajde od nekog velikog rada. Poleti lezi, poleti sjedi. Promišljaj šta bi sve trebalo očistit, pa zaspi u naletu razmišljanja, po mogućnosti oko pola pet popodne, tak da kad se probudiš poludiš jer znaš da ćeš navečer zaspat otprilike nikad. Nastojaču barem poskidat zavjese i bubnut ih da se peru, da ne bude da baš noktom nisam pomakla.
Kad već govorim o noktima, trebala bi izrajbat noge, šta kaže moja susjeda Radica. Ono, noge u lavor pa turpije i te štokakve alatljike i poredit tabane, i to je poso. Bolje išta nego ništa. I pofarbat bi se trebala, to isto nije prezahtjevno.

Mogla bi složit i uskršnju grančicu, koju sam sama radila dvije godine u nedostatku maslinove grane. Lijep je to običaj, i čak mi se malo više i sviđa pogled na tu grančicu punu boja i cvjetova. Nekad ni nije bilo maslinovih grančica za kupit, pa su žene slagale grančice od cvijeća kojeg se moglo ubrat.

Jel i vi primjećujete kako je zanimljivo provodit vikende kad zagaziš u neke godine? Nema nervoze, nema spremanja nikud, nema nabadanja u štiklurinama ni šminkanja ( za radoholičare - nema da se polomiš od posla ta dva dana šta bi se trebo ko čovjek odmorit ). Čim dođeš u petak kući s posla, kariranu pidžamu na sebe i bez nervoze. Skuhaš si čaj, pogledaš omiljenu seriju il neki dobar film i tu i tamo pomisliš - ajme trebala bi ovo, trebala bi ono...al onda ležiš i čekaš da te prođe. Uz prigodnu misao - ništa ja ne moram, ja sam se namorala.

Pa sukladno tome, odmarajte vi koji mislite da trebate il radite vi koji mislite da baš morate. Ja znam šta ću odabrat.

( photo by Kuća za odmor Zera rust'ke, tako barem piše )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.