18

petak

veljača

2022

Bajkeri za Davida

David je imao samo 14 godina. Kažem imao jer je danas ispraćen na počinak u vječnost, na vrlo dirljiv, topao ljudski način.

David je imao 4 godine kada mu je dijagnosticiran tumor na mozgu. Nažalost, bio je tako pozicioniran da ga liječnici nisu mogli potpuno ukloniti i doveo je do brojnih posljedičnih oštećenja; između ostalog, ostao je i bez vida.
Znate što mu je bila najveća želja? Da sjedne na motor. Njegova majka vodila je nadljudsku borbu s njegovom bolešću, kupovinom lijekova koji su mu bili neophodni, s kućom u kojoj nije bilo pitke vode, Nije si mogla priuštiti kupovinu nekakvog motora, barem igračke, na koju bi David mogao sjesti.

Davidovo tijelo više nije moglo dalje. Otišao je u vječnost, a da mu se nije ispunila najveća želja. Ali zato se u Pešćenicu danas slila rijeka bajkera da Dječaka, Brata bajkera kako su ga nazvali, isprate u vječnost uz zvuke motora koje je tako volio. Koliko sam vidjela u objavama nekoliko njihovih klubova, organizirali su i prikupljanje pomoći za njegovu majku.

Sigurna sam da se Davidova duša negdje u nebeskom plavetnilu široko nasmiješila kada je tišinu sunčanog dana nad Pešćenicom ispunila grmljavina koju on nikad nije doživio zbog svoje bolesti.
Moj naklon do poda svima vama koji ste sjeli na motore i danas ispratili svoga četrnaestogodišnjeg Brata u vječnost. Pokazali ste kakvi ste ljudi i koliko su velika vaša srca.
Vjerujem da ste ovim što ste učinili umanjili barem sićušni djelić neizmjerne boli koja je danas zapljusnula njegovu majku.

( photo by MotoiOffroad Zelina )


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.