01

utorak

veljača

2022

O brisu i nagradi

Manji najdraži frajer dugo nije bio kod mene. Sastavila ga neka crijevna viroza, pa uzimanje briseva iz nosa, pa svaštanešta.

Prije nekoliko mjeseci imali smo pokaznu vježbu uzimanja brisa, jer je on tvrdio da to jako boli. Ne bilo mi teško, uzela štapiće za nos i rekla - sad ćeš ti meni uzeti bris.
-Ali ja ti ne znam uzeti bris - kaže on meni.
-Naravno da znaš. Sad gledaj kako ću se ja ponašati. Ja ću zažmiriti, duboko disati i dok nabrojim do četiri ti ćeš mi uzeti bris.
Uzima on štapić, sa pogledom - jesi ti sigurna da znaš da ja to mogu, i čeka da ja zažmirim i počnem brojati. I napravilo mi dijete bris nosa skroz profesionalno.
-Daj da ja sad tebi uzmem bris - kažem ja.
On trepće onim svojim ogromnim trepavicama i kaže:
-Pa nisi rekla da ćeš ti meni uzimati bris, samo ja tebi.
-Biću oprezna. Hoćeš?
-Ali neće me boliti?
-Pa ni mene nije bolilo, jesi vidio? Samo zažmiri i broji do četiri. Može?
Klima glavom i ipak malo škilji na jedno oko dok ja štapićem jedva dodirujem njegov mali nosić. Broji i sav je važan jer smo i to obavili.
-Sad svaki put kad budeš morao na bris nosa sjeti se kako smo vježbali.
-Ali tamo me boli. Ovo je samo vježba - kaže on.

Dan prije brisa razgovaramo telefonom i pitam ga sjeća li se kako smo vježbali za bris. Kažem mu da ću mu kupiti nešto za hrabrost ako sve napravi kako treba.
Drugo jutro stiže poruka - nazovi kad budeš mogla, treba te manji najdraži frajer. Zovem, on se javlja.
-Bio sam hrabar - kaže mi.
-Odlično. Onda sutra idemo kupiti što želiš.
-Ja bi nekog plišanca.
-Dogovoreno, biraš kojeg hoćeš.

Sutradan sav važan pocupkuje kraj mene i idemo tamo gdje inače bude hrpa plišanaca, ali sad imaju svega dva. Žalostan je. Ne sviđaju mu se ni kockice ni slagalice, ali pronalazimo neki kamion pun autića i kupujemo zamjensku nagradu.
Ispostavilo se da se i time može igrati. Od drvenih je kockica slagao kuću, garaže i nastambu za ovce. Kad sam krenula pomaknuti figure ovčica, kaže mi - ne prilazi, one su u samoizolaciji.

Jedino je ovčicama smrklo; manji najdraži frajer je obavio bris, ja sam održala obećanje i skupa smo smazali po dva životinjska carstva poslije ručka. Nije moglo bolje završiti.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.