19

utorak

listopad

2021

Čajna kolekcija

Ajme šta sam ja nabrala čajeva u čajnu kolekciju, da ne povjeruješ.

To matičnjaka, gospine trave, stolisnika, sljeza vakognakog, metvice, kamilice, đumbira, kadulje, vrbe...nema šta nema. I onda ja ko onaj druid iz Asteriksa, kad zatreba samo slažem ljekovite formule.
Tjedan dana ja se zajebavam sa prehladom, nos mi procurio i peckalo grlo, išla i na testiranje ( baj d vej negativna sam ) i u tih tjedan dana polokala sam iz čajne kolekcije da sam morala ić i nadokupit.

Danas saznala da imam lagano bronhitis, dobila antibiotik i kupila sirup za protiv šlajma. Kaže doktorica - jel imate inhalator, bilo bi jako dobro da se inhalirate. Reko - da jel imam inhalator, naravno da imam. Mislim, nemam; za mene je inhalator zakipit vodu, bubnut morske soli, kamilicu i mentu, pa ranjglu na podmetač i ručnik na glavu. Razjapi laloke i udiši, pa kud suklja ta para u nos i usta tud se osjeti i miris omekšivača od ručnika. Pa tak jedno neznamkolko puta na dan. To je inhalator, a ne ova čudesa na struju koja ne znam ni pokopčat. Ovo je prototip inhalatora, nemreš pogriješit.
Usput pita da jel pušim. Reko - naravno. Da otkad pušim. Reko - to se ne govori ko ni godina rođenja, jedino pod teškom prisilom. Da jel mogu probat smanjit doživlja pušenja dok traje bronhitis. Reko - daću sve od sebe. I danas cijeli dan ostavljam cigarete u kontra smjeru - ako sam u dnevnoj sobi onda su pušilice u blagovaoni i obrnuto. Ko neće mi se dat dizat da ih dohvatim pa ću manje pušit. Čak malo i djeluje, kavu sam popila s jednom cigaretom jer mi se nije dalo ustajat s trosjeda.

E sad idem procijedit čaj i ugrijat inhalator. Moram samo pazit da ne iscijedim u šalicu za pit iz inhalatora, jer ima morske soli u inhalatoru.
Samo mi još fali da se pobljujem, jel znate vi šta je slana kamilica i menta? Ne znam ni ja, i moram pazit da ne saznam.

( fotka je malo mutnjikava, kuhinja je puna sunca, al bitno da se vide kutiješine čajne kolekcije, sadržaj je ionako meni bitan )


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.