01

petak

listopad

2021

Simply Monika

Ona je živi dokaz da žena može izgledati prekrasno u normalnoj haljini bez dubokog dekoltea, bez naćubljenih selfija i potenciranja golotinje, kao što to čine novokomponirane ljepojke - neke nadrukane plastikom, neke nadrukane tek željom da raspale maštu. I grdno griješe kad misle da će manjak odjeće doprinijeti njihovoj ženstvenosti.

Doista, Monika Belucci jednako je prekrasna u haljini, u donjem rublju ili u jutenoj vreći. Ona naprosto isijava i zrači tom svojom ljepotom. Ne mora činiti baš ništa da bi privukla pažnju i poglede; njoj ne trebaju provokativne poze ni dorađivanje. Savršena je, s koje god strane je pogledaš.
Pa bi svim ovim modernim posvudušama preporučila da dobro, dobro pogledaju ovu fotografiju. Na njihovu žalost, zračenje ne možeš naučiti, ali možeš naučiti kako lijepa žena ne mora nužno stalno ležati polugola na svim fotkama. Nekima je dano da zakopčane do grla, u haljini do koljena izgledaju puno privlačnije od sve golotinje ovog svijeta. Žena poput Monike Belucci i poderanu haljinu ili čarapu može učiniti savršenom.
Ljepota žene je svaka, pa i najmanja sitnica u njenom izgledu i ponašanju. Način na koji popravlja neposlušni pramen kose ili suknju koju je podigao vjetar. Način na koji hoda i u iznošenoj pidžami i u novoj haljini. Pogled kojim daje do znanja da je svjesna sebe i onog što ona uistinu jest. Osmijeh kojim govori - nemate vi pojma tko sam ja i za što sam sve sposobna. Sposobnost da i nenašminkana i razbarušene kose izgleda poput kraljice.

To se ne može naučiti. Ili imaš - ili nemaš. Monika toga ima u nemjerljivim količinama. ( Imamo i mi obične smrtnice, barem djelić nečega od nabrojanog. Ljepota je ionako prolazna; tijelo je tek vozilo koje duša koristi kročeći životnim putem. Na svakoj je od nas da bude ono što jest i da svoju ljepotu pokaže svijetu onoliko koliko želi, na način koji želi. Osobno radije pogledam raskošnu ljepotu upakiranu u haljinu do koljena nego nešto ponuđeno poput božićne pure na tanjuru - to svi imaju na stolovima ).
Sretan rođendan Moniki, jučer je navršila 57. Kakva prekrasna žena.

photo by Pinterest


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.