07

srijeda

srpanj

2021

Mom najdražem frajeru, s ljubavlju

Moj najdraži frajer danas navršava osam godina. Kuda su samo prohujale godine od one silne oluje koja se otvarala u nekoliko navrata na dan njegovog rođenja? Kako su brzo prošli svi trenuci -od onog kada sam ga prvi put primila u ruke, preko njegovih prvih koraka i riječi, preko svih prekrasnih dana koje sam s njim provela. O silnoj ljubavi koju osjećam za njega...što još mogu reći, a da nisam rekla? Volim ga više od života.

Postao je veliki dječak. Vrlo je visok, završio je prvii razred putujući u školu autobusom u Hrastovicu, jer se njegova škola mora rušiti. Primljen je u glazbenu školu, i vrlo je ponosan jer već dvije akustične gitare čekaju da krene sa prvim glazbenim koracima. Jednom sam mu u razgovoru rekla - ti možeš biti sve što poželiš, dovoljno je da budeš vrijedan i uporan i doseći ćeš zvijezde, samo će ti nebo biti granica. Pogledao me onim svojim plavim pogledom i upitao - zbilja misliš da ja to mogu? Čvrsto sam ga zagrlila i rekla - ja sam u to sigurna.
On je dječak koji silno voli Erica Claptona, Jeffa Becka i nedavno je otkrio Indexe. O Claptonu sam toliko puta pisala; nježni dječak iz Surreya odrastao je uz baku i djeda i sam naučio svirati gitaru, da bi sa dvadeset i nekom svirao s Arethom Franklin. Prošao je pakao droge i alkohola, i trebalo mu je puno vremena da shvati da je i bez tih ružnih dodataka najbolji gitarist svih vremena ( ako pitate mene i mog najdražeg frajera ).
Što tek reći o BB Kingu? Dijete delte Mississippija koje je bralo pamuk za 15 centi po danu i ostalo bez majke sa samo devet godina. Jednom je izjavio da bi dao sve na svijetu da ima majčinu fotografiju. Počeo je svirati vrlo rano i ubrzo je postao virtuoz bluesa, rekavši da su njegovi prsti naprosto produžetak njegove duše. Od berača pamuka zaista je dosegao zvijezde.

Obzirom da moj najdraži frajer percipira glazbu na jedan drugačiji način i sluša to što sluša od svoje šeste godine, ja mu želim samo jedno - da postane sjajan u onome što voli. Uostalom, što god bude radio u životu, neka i njegovi prsti budu produžetak njegove duše.
Neka dosanja sve svoje snove i neka bude radostan. Neka mu dani budu ispunjeni ljubavlju i smijehom. Mislim da mu ne mogu poželjeti ništa ljepše od toga.

( fotke - moja, Ericova s koncerta i BB King Square )




<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.