03

subota

srpanj

2021

Ruterna situacija

Jel možete vi vjerovat da zivkaju ljude da im se vrate ruteri jer se eto ne koriste već šest mjeseci? Znači vidiš da je Petrinja u igri, znaš šta se desilo prije šest mjeseci i ideš zvat da se ima vratit jebeni ruter. Jer se ne koristi.

A ženi kuća čeka rušenje. Ruter zapeo u hodniku ispod hrpe cigli. Uć u kuću po bilo šta je ravno samoubojstvu, pogotovo sad iza naknadnih hiljadudevetsto potresa.
Pa sukladno toj novonastaloj ruternoj situaciji, da sam ja na mjestu tih menadžera koji se bakću sa svim stavkama ugovora o korištenju usluga ja bi recimo uvela za pod obavezno da se ruter ima nosit sa sobom kud god kreneš. Radit, u školu, na plac - nema veze. Ruter u pripadajuću kutiju sa svim onim papirusinama i ugovorima i izvoli ga nosit sa sobom. Pa se neće desit da dekne potreščina i sjebe ruter do kojeg onda niko živ ne može doć. Šta sad žena da radi, da zove vatrogasce da vade ruter iz kuće koja se jedva drži? Ko zna gdje je kutija i ugovori, bez toga nemre vratit po peesu.

E sad...to prenošenje rutera vamotamo moglo bi dovest do kriznih situacija u kućanstvu gdje je recimo više korisnika interneta. Šta će djeca bez internetske veze dok si na poslu? Šta da rade osam sati dok se ruter ne vrati kući i ne ušteka u struju? Muž isto tako, ako se recimo mater odredi da nosi ruter ko hobiti prsten na Kletu goru. Nit može surfat, nit popratit internet klađenje, ništa ne može. Gluva misa u kući, svi leže svak u svome ćošku i čekaju ko ozebo sunca da čuju otvaranje ulaznih vrata jer to znači ponovnu vezu sa svijetom. Il bi možda svaki član kućanstva mogo dobit svoj ruter pa ga hendlat, da niko nije zakinut i da svi mogu funkcionirat, jer je s jednim ruterom to neizvedivo?

A mislila sam da sam sve čula; gle kako nisam, i kako se možeš još dodatno šokirat. Pa točno bi im trebalo reć kad tako nazovu - ajde vi sami dođite po ruter, mi smo glupi i ne znamo ga ištekat iz zida. Ušteko ga je dostavljač kad ga je donio, mi ga zamolili, i od onda ga niko nije ni pipno jer se ne razumijemo u struju.

To valjda ima samo kod nas. A i mi bi mogli ko korisnici ipak bit uviđavniji, pa kad recimo zdrma 6,3 po Rihteru prvo čupat ruter i tražit kutiju i papire. Sve može propast, al ruter ima nemjerljivu vrijednost.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.