19

subota

lipanj

2021

Muka po Česima

Sva sreća da se prvo poluvrijeme utakmice Hrvatska - Češka slušalo u autu, na radiju ko u stara dobra vremena. Jer da se gledalo češki raskrvareni nos zbog kojeg je sviralo jedanajsterac, moglo se desit i da plazma ( pritom mislim na teve, ne na keks ) završi u cvijetnjaku usljed sparevine i nogometne sekiracije.

Ovako se slušalo u autu, šta ćeš - nemreš ni pušit ni psovat jer se vozilo najdraže frajere i stoički podnosiš nešta šta bi inače rezultiralo teškim verbalnim deliktom i pljuvanjem po teveu. Dok smo stigli, već se situacija malo poboljšala, dali naši gol i ajde ostalo neriješeno.
I onda jutros prije nego šta je krenulo sunce pržit odvedemo najdraže frajere malo u Rastoke, gledat kuće koje žive na vodi kako to kaže mlađi od frajera, kadli tamo šta? Hrpa Čeha. Ne znam pošto su došli, ionako od njih nikakve financijske koristi jer oni ledovu kištru otvore samo da se rashlade ( zato su ljudi i počeli držat sladolede i kištru unutra u onim kućicama, vani je samo tabla sa sladoledima koji se mogu kupit ), al šta se to nabija...prestrašno. Stali frajerima kupit sladoled i da konačno kupim dvije predivne crvene pepeljare, kadli eto njih. Jedva izmakla djecu da ih ne prevrnu, navalili kopat po onim keramičkim suvenirima pa udri okretat da vide ćupove sa svih strana. Pa pušu u vrat, pa bleje u onu tablu sa sladoledima i natucaju nešta tipa gdje je sladoled; žena se smije i kaže - unutra je kištra. E pa nećete se majci ladit nad kištrom pa je zatvorit i otić dalje do druge kištre.
Znači jedva se izmaknemo od njih s djecom, idemo dalje da frajeri vide onaj najveći buk, kadli eto njih opet. Naravno praznih ruku, šta bi oni kupili, pa nisu poludili. Bitno da su sve isprevrtali i prepipali, a do kištre nisu mogli jer je zalokotana u kućici. I opet pušu za vratom, a nema mi goreg nego kad hodam pa mi neko tako puvari po leđima, to mi je nešta najstrašnije oduvijek. Ima ceste koliko voliš, i vidi da su djeca tu, al on gazi ispred sebe ko tenk e da bi vidio idući slap i usput pogledo jel ima kakva kištra od sladoleda da u nju gurne glavu prije nego šta uđe u kipući auto il kombi.

Već ih vidim na Biokovu u japankama, eto pune ruke posla hageesesu. Još kad se narokaju one vruće paštete koju ćare iz Češke...i da nema korone moraš im prilazit s maskama, to kad podrigne otpada kosa s glave.
Ajme šta su me raspalili, gore nego da sam gledala raskrvareni nos na utakmici. Šta sve dolazi pod krinkom turista, da ne povjeruješ.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.