16

srijeda

lipanj

2021

Voda il Kokakola, pitanje je sad

On je dosad zaradio - nemojte da vam pozli od cifre - preko milijardu dolara, koristeći noge. Pa ne kažem ja džabe da je nešta skupo ko Ronaldove noge, znam šta pričam.

I sad se eto desi da na presici prije il poslje utakmice, nebitno, makne dvije flašice od Kokakole i kaže - pijte samo vodu. Mislim pa to je i za očekivat, čovjek je profesionalni nogometaš i da je na Kokakoli osto bi bez jetre jednako ko da je na alkoholnim pripravcima. Pa se nekom dalo kopat po reklamama za osvježavajuće piće i nađe reklamu od prije petnajst godina gdje naš Roni isto veselo sudjeluje u Kokakolinoj reklami za azijsko tržište. Platilo dečku, on pokupio pare ko šta i svi drugi kupe i šta sad. Pa sad kažu da je licemjer, jer da šta pljuje po Kokakoli kad je uzeo pare za reklamu a nije je ni onda pio.

Da se razumijemo - čovjek ima love da je ne može potrošit za sto života, jebe se njemu šta će neko tamo reć da je on licemjer. Al je činjenica da je nakon presice Kokakola popušila četri milijarde dolara; prije presice 56,1 dolar dionica a kad je Roni smakno flaše - 55,2 dolara, i ode četri milijarde ko da ih bilo nije. Znači njega bi trebalo nekako nagovorit da opet dođe k nama, skupit te najbolje masteršefove da mu kuvaju ono sve šta najviše voli jest i iznose mu štajaznam naše trešnje il grožđe il štagod, nebitno. Pa kad bi čovjek na presici reko - u Hrvatskoj sam najfinije jeo porasla bi sigurno ptražnja za našim specijalitetima, eto prilike da svi nagrnu u potragu za Eldoradom zvanim Hrvatska gdje je Roni najfinije jeo. Il ga odvest recimo da bere vrganje, on je u kondiciji i ne bi lipso nakon pređenog kilometra po šumi; pa mu pokazat kako se od tih vrganja rade divni umaci. Bilo bi posla za hiljadušesto novih lugara koji bi se morali baktat sa gljivoljupcima jer je Ronaldo reko da nikad nije jeo finije gljive, a prije toga ih osobno ubro u idili šume.

Ne znam kako vama, al meni se vrti u glavi od tih cifri. Jel znate vi da se svake sekunde negdje na svijetu se popije desethiljadačetristopedeset šta flašica, šta limenki nekog bezalkoholnog pića iz Kokakola kompanije, znači u igri su i Fanta i Sprajt? Pa sve one krasne reklame sa Djedom mrazom, ispada da je djedica tako fletan jedino zato jer pije Kokakolu. Jedine dvije zemlje koje ne troše ovo božansko samoprskajuće piće su Kuba i Sjeverna Koreja. Eto zato je Kastro držo govore od sedam sati trajanja, a Sjevernokorejanci dandanas misle da su njihovi sportaši prvaci svijeta u svemu. Piju samo vodu.

Da vas čujem, jel vas Ronaldo uspio nagovorit?

( photo by Raport )


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.