10

ponedjeljak

svibanj

2021

R.E.S.P.E.C.T.

Kad bi recimo bila u stanju pisat nadugačko i naširoko pa da napišem svoju autobiografiju, ne da mi ne bi vjerovalo pola stvari nego bi mislili da trošim nešta turbonaglojako pa dobivam slike i skazanja iz polunesvijesti.

Evo recimo samo jedan primjer koji mi na današnji dan mora past na pamet. Jel poznate vi još ikoga kome je ispaćeni supružnik na godišnjicu braka reko da je silno zaljubljen, naravno ne u svoju supružnicu? E pa ta sam. Mislim obično se ispaćenim supružnicama kupi neki buketić il bombonjera, oni koji su šire ruke se isprse pa odvedu na večeru il daju nešta para da si sama odabere šta joj paše. A ja sam umjesto jebenog buketa il bajadere zaprimila usmenu blagovijest da se meni iza leđa cijela čudesa dešavaju, a ja nemam blage veze o tome. Zašto nemam blage veze? Odgovor je vrlo jednostavan - pa zato šta nikad nisam bila sklona provjeravanju, kopanju po džepovima i tak tim stvarima i zato šta mislim da su svi iskreni jer sam ja iskrena.
Pa sam jedno duže vrijeme preispitivala samu sebe jesam ja šta krivo radila, tipa prečesto kuvala poriluk il prisiljeno zelje il propalila peglom previše košulja? Jesam li učinila nešta šta ga je dovelo do toga da mu ja više ne predstavljam ama baš ništa? Odgovor nisam pronašla, jer me samo jednog dana prosvijetlila misao, ko breinstorming; da zapravo radim kardinalnu grešku i sama sebe glođem zbog nečega šta zapravo uopće nije vrijedno mojih živaca. Da se razumijemo - treba doć do te faze, pogotovo ako se uzme u obzir da sam ja i inače nestrpljiva i da mrzim čekanje, a za tako nešta treba puno vremena.
Pa ka se sjetim tih sažaljivih pogleda, eto sirota vidiš šta ju je snašlo; ko da me obogaljilo il mi narasla treća cicka ko Pikasovoj sliki. Nakon još puno više vremena shvatila sam da su mi najsažaljivije poglede upućivali oni koji su isto tako šarali kojekuda, jedino su bili dovoljno pametni da se ko Lesi uvijek vrate kući i igraju se nekog savršenog braka.

I baš zato želim reć tek jedno - onaj ko u vama ne prepoznaje ono šta vi uistinu jeste i ne vidi vašu vrijednost, e pa taj vas ni ne zaslužuje. Ni na kratke, a kamoli na duge staze. Ne dozvolite nikom da od vas pravi budalu.
R.E.S.P.E.C.T., rekla bi Aretha Franklin. Razmazite sebe i volite svoj odraz u ogledalu, bez obzira na sve šta vas putem strefi.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.