18

četvrtak

ožujak

2021

Kupovanje odokativnom metodom

Išli danas u Lidl ( više za vas ).

Ljudi ko na stadionu unutra, samo bez bengalki, boksera i ostalih potrepština. Naravno da mi je cedulja sa spiskom ostala na stolu, jer se mene navodno uvijek čeka, pa sam navrat nanos bez cedulje otišla u das auto, sjetila se cedulje na pol puta. Reko sjetiću se već kad uđem unutra šta mi sve treba. Malo morgen sam se sjetila. Prvo zato šta al nikako ne volim gužvu po dućanu; neki manijak našo rasklapat neku alatljiku s dugačkom držalicom, skoro mi oko izbio. Pitam - bil moglo lakše s tim šta već rasklapate, ubićete nekog. On me gleda ko da vanzemaljca vidi, kaže - šta ste rekli, ne razumijem od maske ni riječi. Jedva budalu zaobiđem i krenem trpat šta mi padne šaka, šta ću kad sam cedulju ostavila na stolu Sjetila se jedino toalet papira i onih maramica za brisat naočale, sve drugo je u kolicima završilo odokativnom metodom ( možda će trebat, al sigurno neće ).
Pa natrpala narezaka, sira, hrenovke, tartar umak, kiselu papriku, pinđur, mirisne svijeće, čokoladne zečeve i jaja za najdraže frajere, julka šnite ( ručno rađene piše, pa jel se mogu i nožno radit jebote ), paradajz, knedle sa šljivama, čaj od matičnjaka i kamilice, kavu, vlažne maramice, one fine minutne odreske, pljukance, palentu, vreće za smeće, paradajz juhu sa zvjezdicama, goveđu kocku...ne znam šta sve nisam natrpala, jedva dogurala kolica do kase i istrpala to na traku. Kad je cura počela provlačit brzinom svjetlosti jedno za drugim, nemrem polovit i potrpat da imam krakove ko hobotnica. Još morala i dvije najlonkese uzet, nije bila dosta torbetina koju sam ponijela. Ostavila šesto kuna u Lidlu ( više za vas ), vraćala se po kolica jer sam se zajebavala s blagajnicom pa krenula bez njih van. Jedva doteglila sve do das auta, ispaćeni životni supatnik je bio vani s Boni koju obavezno povedemo da ne trpi duševne boli sama doma. Utrpali to u gepek, veli - sad ja idem unutra. Pošto, molim te? Pa po banane i neke Milka čokolade koje su na akciji i svaštanešta. Jedva se malo dobila, još me isprepadala gospođa koju šetaju dva pit bula na povocima, reko sad kad se paščad otkine i pojede prvo Boni pa sve iz gepeka...Eto njega, i on nosi dvije najlonkese; to je unutra čvaraka, čipsa, banana, nema šta nema ( i on kupuje odokativnom metodom ), jedva gepek zatvorili.

Sa cedulje sam doma pročitala da nisam kupila mlijeko, šećer, brašno i ono sredstvo za protiv kamenca i odštopavanje odvoda. Ni sapun za ruke nisam kupila, ni dezinfekcijske maramice.
To ću sutra u normalnom dućanu. Kad ne znaš ponest cedulju, onda znaš više platit.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.