14

nedjelja

ožujak

2021

Najlakše sve svalit na baku

Išla ja malo prosurfat da vidim kolko ima mjesta u Bakingemskoj palači kad tamo niko s nikim ne može.

Znate kolko ima soba? Sedamstosedamdesetpet komada, majke ti mile; samo kupaona ima sedamdesetosam i stoosamdesetosam soba za zaposlenike. I to je cijeli kuršlus, ko da svi trebaju spavat u istoj sobi i gurmičat se i slušat ko hrče a ko se diže jest il na vece. Pa usljed kuršlusa baka i muž od bake su u Bakingemskoj palači, prvi u redu za sjest na prijestolje ( a to će se bome načekat ) je sa ženom u Klarens Hausu, stariji sin od prvog u redu za sjest na prijestolje je u Kensingtonskoj palači sa krilom koje ima skromnih dvadesetak soba s posebnim dijelom za dadilje i pomoćno osoblje. Mlađi sin od prvog u redu za sjest na prijestolje prvo je sa ženom bio stisnut u dvosobnoj kućici u sklopu Kensingtonske palače, a onda su preselili u Frogmor Kotidž koji im je baka poklonila za vjenčani dar. E ni to nije valjalo, kućeš tamo živjet i samo bauljat po šumi ko Crvenkapa. Pa stalno neko natezanje oko koječega, koje je rezultiralo seobom u Kanadu jer da ženu od mlađeg sina od prvog u redu za sjest na prijestolje su svi šikanirali i zajebavali.
Sad su svi sablažnjeni razgovorom sa Oprah, jer je ispalo da je snaha koja je otišla u Kanadu postala suicidalna a to niko nije primijetio. I maleni se ne piše ko princ, i zašto se ne piše ko princ? Ne da mi se sad ić u dubiozu, al mislim da prinčevske titule nose samo djeca onih koji su drugi u redu za prijestolje ( a i to će se načekat ). Pa je Oprah dobila kutiju friških jaja iz kokošinjca, to je zapravo baš onak slatko ispalo. Nadam se da ih nije išla kuvat doma, jer friška jaja se ne daju gulit al nikako.

I šta sam zapravo htjela reć? Ispade baka kriva za sve. Pa nije ona kriva šta su regule takve da se recimo mora prestat jest čim ona spusti beštek, bio ti sit il gladan. Na kraju krajeva, mladi su, lakše i brže žvaču i dok baka jednom napikne nešta na vilicu oni napiknu barem pet šest puta. Isto tako to jebeno držanje šalica za čaj po peesu, za koji treba imat dva fakulteta plus šestomjesečni kurs. Nije to baka izmislila, s tim maltretiraju sve one koje se požele udat da bi možda jednog dana postale rojal hajnes. Pa sjedenje po peesu, strogo na kant, bez prekriženih nogu. Pa sva ta čudesa kojih se treba pridržavat, a ima ih za ne povjerovat.

Najlakše sve svalit na baku, okrenut se i otić u pečalbu.
A baka nit luk jela, nit luk mirisala.

( photo by - Rugam se, dakle jesam, tako se zovu, šta ja tu mogu )


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.