07

nedjelja

veljača

2021

O opančarima

Nije lako bit administrator neke grupe, uopće.

Recimo ja sam bila član neke fensišmensi fotogrupe, ono - kad nekud idem da prikeljim kakvu fotku, čisto da se zna kud sam hodala. I stavim danas neke dvije - tri fotke Korane, kad će administrator meni ostavit komentar tipa - je to neviđena ljepota, još da je dobro kadrirana. Jebote, ko da sam ja Annie Leibowitz pa sad sudjelujem na nekom natječaju pa sam promašila i šefa i stanicu.
Odgovorim pristojno, tipa - pa meni je bitna ljepota, možda i nisam majstor od kadriranja ali sam fotoamater. Da bi meni vrli administrator odgovorio - pa ne moraju zato fotke bit opančarske.
Opančarske veliš, zonenšajn? A ti si ko neki veliki neshvaćeni umjetnik kojem je eto jedino ostalo administrirat u grupi i vrijeđat bespomoćne žene u pedesetima kad objave nešta šta se ne sviđa njegovom visočanstvu? Tu ja izađem iz grupe, bez obzira šta nisam spomenuta Annie, pa neće mene niko podcjenjivat jer je to jutro usto na desnu nogu.

Sjetilo me to priče o administratoru neke gastarbajterske grupe u kojoj je osvano zalijepljen moj tekst kodnog naziva "Radujte se narodi", objavljen i u knjižici. Pošaljem poruku da želim da se moj autorski tekst makne, jer je objavljen u mojoj knjizi. On pita - i u čeme je problem? Ja opet objasnim u čeme je problem, da je znam ko je i kad zalijepijo ( tako mi života, napiso je zalijepijo ). Pogledam skrinšot, dam mu podatke, kad za minutu eto odgovora - eto je obrisato, jel ti sad srce na mijestu? Reko je, fala ti ko bratu.

Šta hoću reć? Kad već administriraš, onda bi se za početak mogo naučit pravilno pisat, a ako si neshvaćeni umjetnik onda bi mogo pronać u sebi tračak kulture pa ne bit bezobrazan i neugodan kad neko objavi nešta šta ti se ne sviđa. A pogotovo to reć meni, koja ko ispušni ventil imam pisanje i jedva čekam da mi neko nešta moje proglasi opančarskim.
E saću objavljivat fotke bez presinga jesu opančarske il nisu. Jerbo ću ih stavljat na svoju stranicu, na svoj profil i u grupu za koju znam da me ne smatraju opančarkom.
A gospodinu bi preporučila da si kupi bonton. Obzirom da administrira, moro bi vladat osnovnim civilizacijskim normama. Pa ne misli valjda da se to na kruh maže.
Zapravo je pogubno i jadno šta si neki ljudi dozvoljavaju. Direktori svemira su za njih male mace.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.