01

ponedjeljak

veljača

2021

PresvlačiJona

Ajme šta se moj ispaćeni životni supatnik danas napresvlačio. Za nečijih barem tri, četri dana.

Usto se, obuko za po kući i popio kavu, pa se obuko za u dućan i otišo u dućan po kruh i cigarete. Vratio se, skino traperice i svetačnu jaknu pa se obuko u radno izdanje i otišo malo razlopatat ono šta je grtalica nabila na izlaz na cestu. Znači navuko debelu jaknu i zimske cipele i otišo lopatat. Vratio se, izuo i skino jaknu i taman kreno malo štračit po teveu, kadli zove ga mama da jel bi je odvezo frizerki. A bi, šta će joj drugo reć. Pa presvlačenje u traperice, svetačnu jaknu i zimske cipele za u grad i odoše. Vratio se, skino traperice i svetačnu jaknu i kreno malo čitat. Pitam da šta se presvlači kad će morat opet ić po nju, da šta onda, to je čas posla. Bio mir jedno pol sata, taman se udubio nešta čitat kadli zove mama da je gotova. Opet obuko traperice, svetačnu jaknu i zimske cipele za u grad i otišo po nju.

Vratio se, psuje ko kočijaš. Jer je grtalica opet prošla i opet nabila na ulaz nove grudice bijelog govna. Pa skino traperice i svetačnu jaknu, obuko se u radno izdanje i otišo razlopatat višak sa ulaza. Tu je već negdje bilo vrijeme ručka, jeli i opet on ide van, donest drva i malo sklatit snijeg sa čempresa. Oblači radno izdanje, reko ne sagibaj se previše, grah je bio za ručak pa da ne bi bilo nismo znali. Donio drva i sklatio snijeg sa čempresa, presvuko se u ono za po kući. Bacio kratku drijemku, gledo teve, pa se išo presvuć za na poso ( znači komplet presvlaka zbog tuširanja ).

Ko mi vjerovo, ko ne - umorila sam se dok sam ga gledala kak se presvlači ko mlada. A najjače mi je bilo kad je konstatiro da zapravo nije normalan jer da šta se koju vražju mater presvlačio za u grad, kad ionak nije izlazio iz auta u gradu.

Ja sam samo podigla obrvu, bez riječi. To sam od svoje mame naučila. Govori ko slika, više od tisuću riječi ta podignuta obrva.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.