30

srijeda

listopad

2019

Micmicmic

Da me je kakvom greškom rodilo u Americi, i ja bi se sutra maškarala, dubila bundeve i obijala od kuće do kuće tražeć jel ima šta slatko il neki topli napitak u vidu buklije ako bi bilo zima vani, da se malo zgrijem.

Mene je rodilo na sasvim drugom kraju svijeta, gdje se nema vremena zajebavat sa starim keltskim vjerovanjima i običajima i to noć uoči Sisveta. Mi maškare zbavljamo u veljači, po još goroj studeni i meteorološkim nepogodama. Kud ćeš ljepših maškara od onih na minus četrnajst i po debelom ledu; obučeš se recimo u Milku Babović i komentiraš trostruke aksle i dvostruke tulupe onih maškara koje se svako malo razlijepe kolko su duge i široke. Kad ostariš ne moraš se više ni maskirat, samo nabaviš približne okvire očala i sveudilj trkeljaš o naglošljaštećoj haljinici i lošem doskoku.
Hajdi Klum svake godine ima cijeli šouprogram i partijanje, za koje se maskira u sve i svašta. Pa je bila gotička Pipidugačarapa, Lejdi Godiva, Beti Bup, vještica u crvenom, vampirica, vrana, božica Kali, Kleopatra, Majkl Džekson, ma nema u šta se nije oblačila. Naravno da njene maske zahtijevaju i dugotrajno šminkanje, pa na stolcu provede minimum devet - deset sati da bi bila što vjernija originalu. Pa je recimo 2013. došla na ideju da od nje stvore staricu, radilo joj i varikozne vene i navlačilo fejk mrene na oči samo da bi izgledala ko da ima devedesetpet. Meni je najslađi ovaj mica - maca kostim. Ima sve šta micamaca mora imat - ušesa, slatku njušku i brke, špičaste očnjake, ogrlicu protiv buha, krasan rep i naravno vrtoglavo visoke štikle.
Pa odma vidim sebe kak me uriktavaju za bit micamaca. Za početak bi morala popit bar dva normabela da ne skrenem dok me flajbaju par sati - podloga, podpuder, korektor, puder, nadpuder i sve ono šta treba bit nanešeno da dobiješ mačji pogled. Pa dok me utegnu u kostim i nariktaju ušesa, rep, ogrlicu i svu popratnu aparaturu. Da ne spominjem višesatno nabadanje u tim štiklurinama; to odma u startu zamijenim onim glomaznim flafi šlapama koje obligatno moraju imat i pandže, em je toplije za noge, em se možeš normalno kretat, em možeš hajkikom pogodit nekog ko ti se usudi recimo reć da mu se kostim ne sviđa. Plus bonus - nema posrtanja između gostiju.
Jebeš mačku koja se svako tolko strmoglavi kad joj se iskrene noga, pardon šapa, i koja nemre ogrebat kad joj se dovoljno digne tlak.

( photo by Geek.com )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.