12

četvrtak

rujan

2019

Ženska mozgologija

Ženski mozak funkcionira al naskroz drugačije od muškog mozga; na pitanje zašto odgovor glasi - pa zato šta imamo potpuno drugačije centre, eto zašto.

Jedan od najvećih centara je onaj glavoboljni, koji se zapravo najčešće koristi kad muškarcu prorade ona tri centra za seks, pa još seksa pa još malo seksa. Automatski se pali alarm za glavobolju koji dovodi do težeg verbalnog delikta, naravno bez povišenih tonova jer nemreš vikat kad te boli glava. Ako izvlačenje na glavobolju ne urodi plodom ( jer se izvlačilo već tri puta u četri dana ), e onda se može recimo prebacit na vantjelesno iskustvo i u mislima preorijentirat na raznu tematiku, tipa šta bi bilo dobro sutra skuhat, gdje ima kakvo sniženje il tak nešta. Općejepoznata činjenica da je ženski mozak multipraktik koji istovremeno zbavlja sto stvari.
Šoping centar zauzima zavidno puno mjesta, ponajpače odjeljak za kupovinu cipela il onaj za kupovanje bez veze i potrebe. Šta to znači? Pa to znači da odeš u deem po varikinu i spužvice za suđe, a kupiš parfemčić jer je na sniženju, pa ono sredstvo za protiv bora koje će od tebe stvorit Hajdi Klum, pa dvije maskare...i usput kupiš i jedan par cipela u susjednom dućanu jer je sniženje tih razmjera da su skoro džabe. Doma skužiš da nema varikine, i da nikom ne fali jer niko je ni ne koristi osim tebe.
Žljezda "šta sam ti ja rekla" je isto impresivna; uglavnom proradi kad postane bjelodano da je ispaćeni životni supatnik zglajzo do daske pa kupio polovni auto koji za samo dva dana više neće upalit, il se zapio sa ekipom pa bi se drugi dan trebalo hodat na trepavicama jer mu strašno bubnja u glavi. E ta žljezda izaziva uključivanje usisavača u svrhu usisavanja al svih prostorija u stambenom objektu, a ako bude bezobrazan onda se miče i namještaj ( naravno, on ga mora razmicat, da ko drugi ).
Centar za verbalno izražavanje je vrlo respektabilan, jer obuhvaća svekolike vještine i vrste komunikacije - sa djecom, prijateljicama, muževom familijom, susjedima etcetera etcetera. Svaka vrsta iziskuje poseban tretman, poglavito ona gdje trebaš komunicirat sa familijom od životnog supatnika; tu su neophodne i vrsne glumačke vještine kako bi njegova familija svaki put sve više mogla uvidjet koliko je sretan šta ima tako divnu ženu pored sebe.
Memorijalni centar posvećen Balibegu raspolaže svim podacima o njegovom životu, uključujući i broj borosana koje je nosila babica koja mu je porodlia mater. Uglavnom je pun mentalnih slika Balibega u svim izdanjima, počevši od onog u bijeloj košulji sa podfrkanim rukavima pa nadalje. Isto može poslužit u razne svrhe, valjda kužite šta hoću reć.
Onaj centar sa podacima o koječijim rođendanima i godišnjicama se tu i tamo mora rifrešat, jebiga ko će to sve popamtit; srećom imaju se društvene mreže koje te podsjete kad je kome rođendan pa ne moraš lupat glavu. Izbaci ti čim se logiraš i krećeš u čestitanje. Obavezno pazit da se ne zaboravi rođendan od majke supatnika, tu odmah pada u vodu dugogodišnji trud oko dokazivanja koliko je on zapravo neizmjerno sretan šta te ima.

Žljezda za preuzimanje inicijative u seksu je gotovo nevidljiva; pa ne mogu sve žljezde i centri bit veliki. A nije je ni potrebno imat, jer uglavnom se mora svim sredstvima branit od aktiviranja već spomenuta tri muška centra koji rade dvadesetčetri sata na dan, kud ćeš još preuzimat inicijativu. Moliš boga da zaspi dok ti ne dođeš leć, i u krevet ulaziš uz velike mjere osiguranja; znači ako se samo malo pomakne bris nazad u dnevni boravak dok ne učvrsti san.
Vozni centar je isto u šemu stavilo nevidljiv; to mu ga dođe ko da su žene retardirane pa ne znaju ni ključ od auta stavit u bravu. Ovo definitivno ne prolazi, jer smo konstatirali da je ženski mozak multipraktik i da žena može sve šta joj padne na pamet. Uključujući porod, kućnu radinost, verbalne delikte, držanje edukacije o korištenju vešmašine bez iskuhavanja crnog veša i podizanju zahodske daske pri korištenju vecea, da ne nabrajam dalje....a ko nesposobne su se parkirat, moš mislit.
Ženska mozgologija je ko antibiotik širokog spektra - na sve djeluje.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.