03

utorak

rujan

2019

Kad se ja sad opernatim...

Feng šui je čudo jedno; tu nema kakvih nema savjeta za svaštanešta. Pa između ostalog i za pojačavanje financijske konstrukcije do te mjere da nećeš znat kud bi sa parama.

U tu svrhu feng šui predlaže evo baš ovu biljku. Svakako je nazivaju, al u svakom nazivu i tekstu i kontekstu se spominje novac. Jer da ko je nema - ništa od para, siromašan al naskroz.
Vrebam ja već neko vrijeme gdje bi nabavila pelcer, pa da se oparim, opernatim, kak god hoćete. I krenem se ja ošišat, i u dvorištu od frizeraja kraj vrata vidim koga ili šta? Feng šui stabalce koje će me pretvorit u bogatu ženicu, pa ću moć samo pisat i klatarit se po bijelom svijetu.
Pitam ja frendicu - jel to ono drvce šta...prekida ona mene, kaže - je, znam na šta misliš. Kod mene se baš nije proslavilo, al šta da mu radim. Reko ne pitam te za proslavu, ajde brže okreni glavu da maznem jedan pelcer ( opće je prihvaćena i poznata činjenica da se pelcer mora uzet na način da vlasnik cvijeta pojma nema da si ga otfikario ). Kaže ona - evo idem po teglicu nečega u ljetnu kuhinju, samo ti obavljaj. Brže ja maznem jednu grančicu i s njom u torbu. Eto nje van sa teglicom nečega, pita - jel jesi. Reko šta jel jesam, gledaj svoja posla. ( Pa kud ćeš me pitat jesam ubrala pelcer, a znaš da ga moram maznut da bi se primio ).
Krenem doma, vani vruće da nemreš disat. Svratim na kavu i mineralnu u klimatizirani birc, malo odahnem i dovučem se nekak doma. E tu me sastavilo s vrata, imala neku gužvu u šesnajstercu i razvukla se gužva poprilično. I sjetim se pelcera sinoć. Znači prečamio je u torbi ono...malo duže vremena. Brže ruj po torbi, jedva ga nađem ( treba se probit kroz Kafetine i papirnate i bombone i ključeve i nema šta nema u njoj ). Izgleda on meni skroz ok, siroček moj. Tu ću ja njega šibnut u vodu, da nek stoji dok malo pusti korjenčiće umilne. Pa danas dođem s posla i idem za svaki slučaj zguglat kak da taj pelcer pretvorim u najbujniji feng šui za prizivanje para ikad viđen. Kadli piše - samo zabost jebenu grančicu u mješavinu zemlje i pijeska i vražje matere. Nikakvo namakanje u vodi se ne spominje. A ja nalakirala nokte prije neg šta sam išla guglat. I sad čekam da mi se osuše nokti, pa idem u akciju zvanu "samo ubodi grančicu za pare".

Jedino mi nije jasno sljedeće; znači u jednom tekstu piše - poželjno je da biljka stoji sa desne strane kućnih vrata, naravno ne piše jel kad gledaš prema van il prema unutra. Tu ću ja otvorit drugi tekst; jebiga tu piše sa lijeve strane kućnih vrata gledano iznutra prema van. Dalje nisam ništa išla otvarat, jer kak je krenulo moraću ženi strgat cijeli cvijet da zapelcam stodvadeset tegli sa feng šui biljkom, jer svaki tekst ima svoju viziju kud da metnem teglu.
Pa kroz kud ću hodat po kući?
A šteta mi propustit priliku da se dočepam love uz pomoć tegle. I to feng šui metodom.



( photo by top-event.hr )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.