29

ponedjeljak

srpanj

2019

Bila je tako posebna

Jacqueline Bouvier Kennedy imala je sve, i nije imala ništa; ovisno iz kojeg kuta gledate.

Bila je oličenje profinjenosti, inteligencije i ženstvenosti, modna ikona prošlog stoljeća i jedna od najmlađih prvih dama Amerike. Udala se sa dvadeset i četiri godine za ondašnjeg senatora; njih su dvoje naizgled bili savršen par. Nažalost, ključna je riječ "naizgled". Nebrojeno je žena promarširalo kroz njegove manikirane ruke tijekom njihovog braka. Negdje sam pročitala da je Marilyn Monroe imala dovoljno petlje da je nazove u Bijelu kuću kako bi s njom porazgovarala o aferi koju ima sa njenim suprugom, na što je Jackie rekla tek: " Odlično! Iselit ću se iz Bijele kuće, a ti preuzmi sve probleme!".
Na svim je fotografijama nasmiješena, besprijekorno odjevena i vrlo šarmantna. Chanel i Oleg Cassini bili su njeni omiljeni kreatori, i nosila ih je poput profesionalnog modela. Kako se osjećala hodajući pored čovjeka koji ju je nemilice varao gdje god je stigao - to je onaj gorki dio priče. To zna samo ona.
Sudbina je htjela da bude uz njega i u automobilu onog jezivog dana u Dallasu, 22. studenog 1963. godine, kada je izvršen atentat. U Washington se vratila kao udovica, u okrvavljenom ružičastom kostimu koji nije skinula sa sebe. Ispratila ga je na počinak vodeći za ruke njihovu djecu.

Sudbina je htjela da se i dalje u životu bori sa preljubom. I Aristotel Onassis, za kojeg se udala 1968. godine, varao ju je sa Mariom Callas. Doista, njena sestra Lee prva je bacila oko na grčkog brodovlasnika, a on je na kraju odabrao Jackie.

Kad to sve prezbrojim - ne bih joj bila u koži za sve novce ovog svijeta. Zaista je imala sve, a nije imala ništa; barem ne ono što vrijedi imati u životu - nečiju ljubav i poštovanje. Spoznaju da čovjek kraj kojeg se smiješiš vidi tisuću žena, ali u svima njima vidi jedino tebe.
Pitanje za milion dolara glasi - postoji li uopće takav čovjek, ili je to tek pusta maštarija romantičnih domaćica koje su pročitale previše ljubavnih romana?

( photo by pinterest; Jackie Bouvier Kennedy, rođena 28. srpnja 1929., meni jedna od najdražih njenih fotki u fenomenalnom žutom kostimu )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.