20

subota

srpanj

2019

Operacija navlaka

Ponesena uspješno okončanom misijom zvanom Operacija ormar danas ću ja skinut navlaku sa madračine 190x200 i zgurat je da se opere, e da bi se osušila na ovoj paklenoj vrućini.

Smandrljam ja navlaku sa madračine, šta i nije toliki problem jer ima se ciferšlus okolonaokolo, pa ide ( tu i tamo malo zapne al onda staneš pa langzam, jer takav novi ciferšlus možeš kupit otprilike nigdje ) i zbubam je prat. Opralo se to na onom divnom programu gdje je napisan leptir na vešmašini, iznijela ja na terasu pa udri razvlačit oprano govno po štriku. Kak god okrenem - negdje zapinje ona glupa mrežasta tkanina koja ide s donje strane madračine. Pa podmetni stol i dva stolca da se to šta nemrem nariktat ne vuče po betonu dok ja riktam. Pritom moram napomenut da imam raspon ruku ko albatrosova krila, oću reć trebalo bi to ić malo lakše al ne ide. Pa vamo, pa tamo, pa nategni, pa rastegni; preznojila se dvanajst puta dok sam razvukla da stoji donekle normalno na štriku.
Kad sam došla sebi strpala prat i onu plahtu na gumu za navedenu madračinu, i još neki prekrivač. Satrla se i s tim prostiranjem, znate i sami da i ta plahta kolko god da je praktična uvijek bude šouprogram kad se stavlja na štrik, a pogotovo kad se treba složit. Gledala ja i neki prigodni klipić kak se to zapravo složi da nigdje ne viri ništa; gledala par puta uzastopce i odustala. Pa ženica u klipiću to gurne vamo, preklopi tamo, podmotava, presmotava; trebala bi imat ekran veličine od zida do zida da uspijem dobro vidjet kud sve preklapa plahtu, i još daljinski u ruci da zaustavim svaki put kad nešta preklopi il zgura, a čime ću onda slagat, nogama valjda? Tak da ja to ispreklapam najbolje šta znam a da nije kvrga na najjače i strpam u ormar.

E sad možda imam manji problem. Navlaka od madračine je suha ko barut, al sam zaboravila da je ja sama al nikako nemrem navuć nazad. Džabe mi albatros raspon ruku, jerbo jedan par ruku treba za hendlat madračinu, a drugi par ruku za zajebavat se s navlakom i pazit da ne potrga ciferšlus. Šta znači da vrebam prvu kolateralnu žrtvu koja će se sutra eventualno pojavit da mi pomogne nategnut mirišljavu navlaku na madračinu.

Sama je mogu jedino mrzit. Il u naletu tjeskobe usljed neuspješnog pokušaja natezanja na madračinu zapalit nasred dvorišta, šta nikako nije dobro. Da ne zahvati krijes živu ogradu. Kak da objasnim vatrogascima da nemrem shendlat navlaku i da su zato morali tiruriru doć gasit čemprese.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.