07

petak

lipanj

2019

Želje se ostvaruju kada dozriju

Želje se ne ostvaruju onda kada to najviše očekujemo, kada izgaramo od iščekivanja i nestrpljivo pokušavamo nešto ubrzati. Želje se ostvaruju kada za to dođe vrijeme; valjda i one moraju dozrijeti, slatke i zanosne poput prvih ubranih trešnji.

Jedna od mojih najvećih želja postala je stvarna i opipljiva. Oduvijek sam htjela Mr Slowhanda čuti kako svira, a da zvuk ne oćutim putem vinilnih longplejki kao nekoć davno ili na YouTube kanalu kad god mi padne na pamet. Jučer sam doživjela ostvarenje sna. Prvo putovanje, pa vreva i ljepota Beča, i konačno Wiener Stadthalle, puna ljudi koji su željeli doživjeti isto što i ja - čuti živuće gitarističko božanstvo kako svira.
Ne mogu riječima opisati što sam osjećala dok sam ga u mraku dvorane gledala kako prvi izlazi na pozornicu. Svakako nisam očekivala da će u bujici emocija krenuti i suze, ali bilo je i njih, toplih od radosti što konačno vidim čovjeka uz čiju sam glazbu odrastala. Bliže od ovoga mu nikada neću biti, na možda pedesetak metara; tako blizu i tako nabijeno emocijama.
Svaka je pjesma donosila bujicu sjećanja. "Pretending" me vratila u vihor rata, kada sam u sisačkoj robnoj kući kupila album "Journeyman" na kaseti, presretna što ponovo imam njegovu glazbu u svojim rukama i očajna jer sam bespovratno izgubila sve njegove ploče. "Layla" i "Cocaine" odnijele su me u davninu, kada sam kao balavica slušala tu glazbenu divotu, jer je i moj brat to slušao. "Holly Mother" su odsvirali tako majstorski da sam ponovo brisala suze, zahvaljujući nebesima što nisam sklona pretjeranom šminkanju. Svaka me izvedena pjesma vratila u neki dio bespovratno prošlih dana; kako li je tek njemu bilo odsvirati svaku od njih i kuda li su njega sinoć nosili zvuci.
Ostario je, ali glas je još uvijek onakav kakvog pamtim; ruke još uvijek majstorski izvlače rifove koje tako volim, tjerajući čovjeka da uživa i upija silnu vibraciju njegove glazbe. Doživjela sam i zauvijek utisnula u sjećanje ispunjenje toliko priželjkivanog sna.

Zato željama treba pustiti da dozriju. Doći će vrijeme da se ostvare i donesu toliko željenu ljepotu.




<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.