31

utorak

srpanj

2018

Ajlbibak

Da se kojim slučajem rodio u Petrinji, Arnolda Aloisa Švarcenegera sigurno bi zvali Lojzek. Al eto nije, rodio se u Austriji, 30. srpnja prije ravno sedamdesetjednu godinu i jedan dan.

Pa je tamo zeru možda jodlo, divio se snijegu i onim brdusinama i svačemnečem i usput udario na bodibilding. Dodijalo mu to sve skupa, pa sa dvadesetjednom udario u Ameriku, kažu sa dvadeset dolara u džepu i da nije znao beknut riječ engleskog ( šta je radio u školi pojma nemam, kakva je to škola da nije imo strani jezik al ajde, nije znao da će mu trebat; il je možda učio ruski il francuski ). Pet je puta bio Mister Junivers i Mister Olimpija ( ne pitajte me šta je Mister Olimpija, ne volim baš puno gledat slike tih frajera napuvanih ko helijem i punih steroida pa mi se nije dalo guglat ).
E onda ga je primijetilo, šta je i logično, kućeš njega ne primijetit kad ima leđa ko ormar iz Ikee. Pa mic po mic eto njega u ulozi Konana, pa Terminatora; za te uloge trebo im je neko ko izgleda ko da žive ljude jede za doručak ( ajde zamislite da su za Terminatora uzeli Vudija Alena, pa to bi bio neviđeni spektakl; širi okviri naočala od njegovih ramena... volim Vudija al bio bi nikakav Terminator ).
Izgledo je vrlo opako, još kad kaže - Ajlbibak, il kad se krene razmontiravat pa to crveno oko zasvijetli ko lampica na vešmašini kad je pranje gotovo...sve me jeza prolazila gledajuć. A tek kad potegne onu skraćenu pušku ( na Siciliji su takve izume nekad zvali lupara, mlatili vukove njome; ovo u filmu je neka moderna verzija ); jebate drži jednom rukom i puca ko da drži čačkalicu.
Kasnije je probavo i nešta komedija snimit. Nisu mi se previše svidjele, kak je nekom uopće moglo past na pamet njega i Denija De Vita probat spojit u "Blizance"? To je ko trebalo bit smiješno? DeVito se ne vidi kraj našeg Lojzeka, da ne kažem da od njegovog sakoa napravi kaput i sako i hlače ( pod uvjetom da je šnajdar dobar i da zna prekrojit bez puno otpada ).

Ja volim Švarcenegera, posebno ovu Terminator - Ajlbibak fazu. Možda je neznatno nasilan, al danas ima crtića koji su nasilniji od tog filma. Gledala sam malo njegove friške slike, mišići su još uvijek onak...izgledni, nije apšiso nit se ispuho. Za svoje godine izgleda skroz ok.
I zato mu sretan rođendan, nek uživa u Kaliforniji kad već ja ne mogu.


( to je već sa popravljanim okom, eto se crveni i iza naočala)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.