27

petak

srpanj

2018

Oj Mjeseče, tako ti mladine...

Eto nam pomrčine Mjeseca večeras, najduže u 21 .stoljeću. Trajaće skoro dva sata, a osim krvavog Mjeseca vidiće se i Mars i Jupiter i Venera plus trilijarda zvijezda koje se i inače vide.

Srećom imamo novinske napise, pa nas na vrijeme pripreme za spektakl na nebu. Zamislite kak je bilo onim bokcima u srednjem vijeku; nije izmislilo još ni tiskarski stroj ni struju ni smartfone, pa kreneš recimo usred noći van iz kuće tjeran neodgodivom potrebom pražnjenja mjehura, a Mjeseca il uopće nema il je krvav ko da mu je glavu razbilo. Inkvizicija odma po hitnom postupku dolazi do zaključka da su za sve krive vještice, pa po istom hitnom postupku skuri na lomači parsto žena jer su niskim preletima na metli raskrvarile Mjesec il ga metlama urušile s neba i nemre ga se nać nikako. Plemstvu je možda bilo malo lakše, pišali su u none koje je posluga prolijevala prek balkona, pa njena il njegova milost nije doživjela šok jer je Mjeseca nestalo ko da ga ni bilo nije.

Čitam u jednom od spektakularnih najava za večerašnju spektakularnu pomrčinu da je čak i u Bibliji najavljeno da će se Mjesec pretvorit u krv. To može značit samo jedno - ne kupujte drva, ne krečite, ne pospremajte špajze il spavaće il koje već sobe, pričekajte da osvane jutro 28.srpnja pa onda nastavite dalje. Nisam nigdje uspjela nać šta o svemu misli onaj šta je već petstodevedesetšest puta najavljivo smak svijeta pa ga odgađo. Zadnji je trebo bit na Noć knjige, izgubila sam tonu živaca jer nisam znala jel se zajebava il ozbilljno misli, i na kraju sve u knjižnici na čitanju mojih pričica prošlo po peesu. Tak da bi molila gospodu šta pišu te spektakularne najave krvarenja iz Mjeseca i smakove raznih profila da smanje doživljaj, ak je ikako moguće.

Mjesec nisu urušili ni Ameri kad su sletili tamo spejsšipom, izrekavši pritom - ovo je mali korak za čovjeka al ogroman za čovječanstvo, a da bi ga urušila jedna pomrčina. Pa večeras vrebajte spektakl na nebu bez bojazni, jedinstvena vam je prilika vidjet tako nešto. Zapravo sad i nikad više.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.