23

ponedjeljak

srpanj

2018

Cwying

Ja silno volim smijeh, to je jasno ko dan. Jedna od najdražih humorističnih serija koje sam odgledala od prvog prikazivanja, pa repriza, pa repriza od repriznih repriza su "Mućke". Sva Delova muljanja, preprodaje, prtljanje sa svim i svačim, korištenje francuskih izraza u sasvim lijevim izdanjima su vrh vrhova. Al ovo što ću sad kratko opisat je meni osobno nešta čemu zacenim svaki put kad vidim.

Del u jednoj od najjačih epizoda dogovara svojoj ispaćenoj supružnici Raquel gažu pjevanja na rođendanu mame nekog tamo lokalnog mafijoza. Al treba mu i muški vokal, i tu ulazi u igru Tony Angelino, zvan raspjevani smetlar, koji nastupa u tam nekom žnj klubu i raspamećuje bapce srednjih godina svojim maestralnim izvedbama i pokretima Toma Jonesa u najboljim danima. Tony na nastupima šljašti nakićen ko novogodišnja jelka, vidne dijelove tijela maže onom nekom kremom da izgleda ko da se reš speko na Ibizi, tu su i lažne rejbanke. Da se smrzneš od šoka kad ga vidiš.
Ono šta Del ne zna do pred kraj ovog fenomenalnog songa je činjenica da Tony nemre al nikak izgovorit slovo "r" i da su na njegovom repertoaru isključivo pjesme bez tog slova, il one koje vrlo pametno kamuflira. Znači, kreće najava, svjetla su prigušena i Raquel u crnoj haljini, sasvim solidno sriktana, otpjeva skroz ok početak pjesme "Crying".
Del kaže Rodneyju - she's bloody good, ain't she? Rodney odgovara - cosmic, i obojica su presretni razvojem situacije.
A onda iza zastora na scenu stupa Tony, mlateći rukama ko vjetrenjača, nakićen pečatnjacima i narukvicama i obligatnim lančićem prek košulje a ispod leptir mašne, i ima gard Toma Jonesa al naskroz. Dramaturgija je poput one u Hamletu, njegove kretnje oslikavaju patnju za neshvaćenom ljubavi i blahablaha. I dolazi krucijalni dio gdje počinje refren, kad na vidjelo izlazi Tonyev problem, i "crying" se pretvara u "cwying". Del je u vidnom šoku, Rodney sve promatra tipa - šta si to zakuvo ovaj put, a očajna Raquel pokušava ispravit Tonya, znate ono - on kaže cwying, ona crying, on kaže cwying, ona crying, on kaže cwying pa i ona kaže cwying pa ispravlja samu sebe. Kad konačno završe, tišina u Starlight Roomu traje desetak sekundi, onda kreće vrlo oprezni pljesak, a Del nestaje u vidu čajnih kolutića.

( Kasnije u stanu se ispostavi da lokalni mafijaš hoće da Tony još pjeva jer se njegova mama nasmijala ko nikad u životu. A ja sam ovu scenu odvrtila milion osamsto tisuća puta i zamrem svaki put. Glumcima pogotovo. )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.