12

četvrtak

srpanj

2018

Delfi rade punom parom

Da bi još jednom ukazala na svoje proročanske sposobnosti, evo ću vam na uvid dati ono što sam objavila 09.07. na svojoj stranici. Od sinoć ćemo jedni druge pitati - gdje si bio 11.07. 2018. ( kako stvari stoje, i gdje si bio 15.07.2018. )


Gdje ste vi bili 9.srpnja 2001. godine? Sjećate se tog datuma?

E pa tog je dana Goran Ivanišević, iz četvrtog pokušaja, osvojio Wimbledon i upisao se u besmrtnike. Pozvalo ga da dođe igrat, imo je trideset godina i silne probleme s leđima, al pozvalo ga pa se kulturno i odazvo. I pokorio sve suparnike.
Poučena njegovim višekratnim pokušajima osvajanja engleskog travnjaka, prvo sam se zarekla da neću uopće gledat. Zarekla se pa porekla. Pa ga krenulo, pa gledaj i gubi živce iz meča u meč. E onda je došlo polufinale, okršaj sa Englezom Henmanom. Od 1936. čekali Englezi domaćeg osvajača, i već su unaprijed proročki najavljivali Engleza - pobjednika turnira. Al nastavili su čekat i dalje, jer je Goran otišo u finale i pomeo i Raftera. ( Morate se sjećat priče; Goran poveo prvi set, Henman izjednačio pa dobio treći set sa 6:0. A onda se prolomilo nebo. Kasnije je bilo napisa po novinama - e da nije bilo prekida i proloma oblaka...E al ga je bilo; šta nisu turnir počeli igrat u Burkini Faso, tamo rijetko pada kiša, neg u Engleskoj gdje kiša počne padat svakih petnajst minuta )

E sad...šta zapravo hoću reć? Podsjeća li vas dosadašnji tijek priče na nogometni sraz koji je tek pred nama?
Čitam i slušam izjave šta novinara, šta engleskih navijača; pa po njihovom ispada da će u srijedu igrat protiv Tornada iz Palanjka ( bez uvrede imenovanom klubu, prvi mi je pao na pamet ) a ne protiv hrvatske reprezentacije. Znate ono - šta s Hrvatskom igramo? Ma to je riješena stvar, gdje uopće bude ta Kroejša na globusu; ko da smo već odigrali i odosmo u finale i osvajamo Mundijal i nosimo naslov na otok.
E pa gospodo Englezi, de se prisjetite vimbldonske priče i svog aduta koji je pokiso ko miš, šta od kiše, šta od neprolaska. Trava zna bit jako skliska, a lopta je još više okrugla kad je neko silom gura tamo kud je ne treba gurat. Pa nebil se i gordi Albion oklizno 11.srpnja 2018. u Moskvi ko šta se oklizno Henman usred srijede Engleske 2001.

Kaže - God save the Queen. Nek im je živa i zdrava još idućih stopedesetšest godina. Ja nekak imam slušnu viziju intoniranja Lijepe naše, 15.srpnja u Moskvi. Princip je isti, možda je malo više igrača na terenu i neće imat rekete.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.