20

srijeda

lipanj

2018

Čiča - miča 2

I "Snjeguljicu" su mi čitali, a i vama vjerujem. E ta mi je nešta straha natjerala u kosti.

Prvo saznaš da je nekoć davno postojala curica koja je bila najljepše biće koje je hodalo zemljom. E al da ne bude odma na početku sve kak treba, eto odma u startu zle maćehe koja je nije mogla živu vidjet. ( Pa ne razumiješ šta je maćeha, pa ti objašnjavaju da je to nekakva druga tatina žena koja u pričama uglavnom bude zlo i naopako, jer o čemu bi drugom priču mogli napisat neg da te isprestrave i da ništa ne ide kak treba ić ).
I kak curica raste, raste i njena ljepota, a ova zločesta krmača po cijele dane stoji pred špiglom i samo ispituje - ko je najljepši. ( Pa ne razumiješ kak špigl može uopće pričat, pa ti objasne da je to sam za potrebe priče, da svoj špigl u kupaoni moš do sudnjeg dana ispitivat i da neće ni beknut, upravo da mu priprijetiš i da ćeš ga razbit ). I onda osvane dan da špigl popizdi i kaže toj tamo maćehi - ajde razguli, Snjeguljica je ljepša od tebe.
Tu ta tamo maćeha zamrači i pošalje lovca da Snjeguljicu odvede duboko u šumu i da je ubije i donese joj njeno srce ko dokaz. ( Pa ne razumiješ šta znači ubit nekog i izvadit mu srce, pa kad ti objasne odma u startu skužiš da opet nema spavanja tri noći dok ne zaboraviš šta su ti objasnili ). Lovac pusti Snjeguljicu, al ubije srnu i izvadi njeno srce da odnese toj tamo maćehi jer joj mora nešta donest. ( Pa blejiš za mamom od Bambija, dok ti ne objasne da je bolje da je likno mamu od Bambija neg Snjeguljicu jer ona je glavni lik. Pa ti obrišu šmrklje i čitaju dalje ).
Snjeguljica onda nabaše na kućicu od patuljaka, gdje zatekne ne kreativni nered, nego nered kolosalnih razmjera, pa sve pospremi i skuva jelo i opere sav zmazani veš na ruke i prostre ga i onda zaspi. ( Tu već i bez pitanja kužiš da sve to tebe čeka ak si curica, sa i bez patuljaka ). E onda patuljci dopjevaju kući iz rudnika, sablazne se kad nađu sve pospremljeno i još skuvano, i momentalno odluče da im treba kućna pomoćnica ( dobro, u priči piše da su je silno zavoljeli al o tom - potom, biće su bili jako gladni a i dojadilo im prat veš. Moraju ti objasnit i šta je rudnik, jebiga, kad ne živiš u rudarskom mjestu. )
I to tak klapa dok ona zločesta sa početka priče u naletu dosade opet ne počne ispitivat špigl ko je najljepši, i glupi špigl se izlane da kak je Snjeguljica iza sedam brežuljaka kod sedam patuljaka i dalje najljepša. Pa se ona poružni do daske i krene sama riješit Snjeguljičino pitanje otrovanom jabukom. ( Pa ti objašnjavaju da jabuke nisu otrovne i da se ne moraš bojat; ja ih nisam jela mjesec dana, a i kasnije ih zaobilazila u širokom luku. )
Nađe Snjeguljicu, utrapi joj jabuku, ova zagrize i sruši se ko mrtva. Patuljci je nađu kad su dopjevali iz rudnika, pa je polože u stakleni lijes e da bi je mogli gledat. ( Pa ti objašnjavaju da ne postoji stakleni lijes, to je samo za potrebe priče, rudnik su ti već objasnili ). I onda se ničim izazvan pojavljuje princ, koji se zatelebači u mrtvu Snjeguljicu i navali ko bijesan - pa dajte mi je, pa dajte mi je. I oni jedva popuste, i on stakleni lijes na konja, i zapne taki traljav i smotan, njoj ispadne zalogaj jabuke iz grla, i ona se isto zatelebači, i uda se za princa i sve nemre bit sretnije neg šta je.

( Pa ti objašnjavaju da su ti već rekli kak stakleni lijes ne postoji pa se nemre ni stavit na konja, i da princ nije nastran i da nemreš oživjet kad jednom rokneš i da je sve to samo za potrebe priče. A ti znaš da opet nema spavanja, i nemreš im nikak objasnit da ti ne čitaju priče kad legneš u krevet, jer od svih tih detalja ne spavaš noćima. )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.