29

utorak

svibanj

2018

Kad na dan D iskrsne situacija

Čitam neki dan kak se za te raznorazne kraljevske svatove uvijek znalo desit nešta da pokvari štimung.

Pa ajmo počet s Marijom Antoanetom. Tvrde kak je na sam dan vjenčanja skužila da joj je vjenčanica pretijesna, pa se nije dala zatvorit na leđima. Nije bilo više materijala da se sranje popravi, pa se udala u tom šta su joj sašili; navodno se naziralo i donje rublje dok je hodala. ( Šta pametno reć na ovo? Šnajdari u njeno doba nisu čuli za probu vjenčanica, il su mjeru uzimali nekoj dvorjanki? Jel joj nisu mogli natakrčit na leđa bilo šta bijelo da se ne vidi mider dok hoda kroz crkvu? Ne znam kak vama, al meni se čini da su šnajdari završili na galgama odma idući dan – ne na dan vjenčanja, da ne donesu još dodatne nesreće ).
Kraljici Elizabeti ( to je ova šta je odobrila i najfriškiju kraljevsku vjenčanicu ) frizer je slučajno razbio tijaru. Ajde vi zamislite tog spektakla; petlja ti po glavi, slaže tapirung i onda skrši tijaru, a mladenac već čeka pred oltarom. Odma sazvalo sve raspoložive hausmajstore, koji su tijaru uspjeli osposobit za uporabu u vjenčane svrhe. A frizer...mislim da je od tog dana češljo samo plastične bebe, i to ak je pojeo sve za ručak. Taj sigurno pristupa kraljevskoj kosi više nije imo ni u mislima.)
Kralj Alfred Veliki navodno je imo silnih problema s hemeroidima, i navodno su se upalili ko Tajms Skver za doček Nove godine baš na dan vjenčanja. Obzirom da je živio u doba kad još nije bilo takorekuć ničeg izmišljenog, dobra je vjerojatnost da su ga do oltara unijeli i prislonili na mladu da sam statira, pa ga po završetku obreda iznijeli da ne puže kraj mlade, ružno za vidjet da četveronoške baulja. I kog mu vraga ti ondašnji druidi nisu rekli da se ne prežderava par dana ranije, samo koja voćka i voda, i prošlo bi sve po peesu.
Pokojna Lady Di na oltaru je krivo izgovorila muževo puno ime ( srećom mu nije dalo četrnajst imena iza poroda, pa ti zapamti sve bez šalabahtera kojeg ne smiješ imat ), a ljupki princ Čarls se uzmuvo kod izgovaranja zavjeta ( šta me uopće ne čudi, on je mislio na svoju Kamilu i na to kak bi ona izgledala u vjenčanici, pa se popetljo ko pile u paučinu ). Već im je to trebalo bit dovoljno da skuže i da kanterberijskom nadbiskupu kažu – skupljaj kablove, idemo svak svojoj kući jer ovo ne sluti na dobro. Naravno da nisu, već je sve bilo skuvano za svatove i stigli svi ti uzvanici i štaš – vjenčaj pa kak bude. I završilo je na kak bude, nikako.
Kad smo već kod Lady Di, naravno da već uspoređuju Megan s njom. Pa da sad sve ne nabrajam, kažu da su na vjenčanju Di i Čarlsa bili svi evropski monarsi ( osim Španjolca ) i predsjednici evropskih država ( osim Grka i Irca ). Pa za paralelu u članku kažu – ovaj mladi par je pozvo i Serenu Vilijams i neke glumice i kanadskog premijera. ( Serena je krucijalna, ona se razumije u kraljevske svatove ko Nives Celzijus u pjevanje. A kanadskog premijera ja bi zvala svud, to im skidam kapu ).

Jedino je na ovom friškom vjenčanju Sir Elton Džon malo izmako kontroli, poljubio Dejvida Bekema ravno u medna usta, pa se još i oblizivo, na sveopće iznenađenje. A gle...bolje i Bekema neg mladenca, to bi tek bio spektakl neviđenih razmjera.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.