Return of ALTEREGO

ponedjeljak, 30.04.2012.

HOT NEW ALBUM: Michael Bolton: "Gems: The Very Best Of"

Michael Bolton: "Gems: The Very Best Of"



Ahhh, evo nam još jedne varijacije kompilacije na temu zvana "iste pjesme, isti odmak po stoti put, naime nemam ništa novo". Grrr.... Ali! Ako je prvi CD1 koji nosi naziv The Very Best Of viđen već tih sto puta s minornim razlikama (to je zato što Bolton od sredine 90.-tih naovamo nema konkretnog hita), no zato je CD2 Gems (iliti dragulji), zaista vrijedan CD. Da je izdao samo taj jedan bio bi za 5.

U stvari ako nešto specijalno niste pratili Boltona, pa su vam tako nekim čudom izmakli svi oni Best Ofi, onda će vam ova kompilacija biti sjajna (ako vam naravno Bolton i njegove soft-rock pop balade ne idu na živce). Ja nisam neki ljubitelj ovakvog glazbenog žanra i generalno ga slušam onako "iz zapećka", no ima trenutaka kad ti takve stvari jednostavno sjednu na svoje mjesto i u svoje vrijem. U kontekstu tog žanra - ono što Bolton radi (pjeva, sklada itd.) je zaista na vrhu. On je neka muška verzija Celine Dion ili tako nešto. Ili ona njegova. Naravno bez imalo sličnosti u rasponu i boji glasa.



Bez obzira na taj "softi" žanr, Bolton ima čvršće korjene u hard rocku (čak je s prvim tj. bivšim bendom Blackjack bio predgripa Ozzy Osburneu), no očito je kao skladatelj napiknuo ovu drugu "žicu" i kad mu je krenulo (prvo s Laurom Braningam i "How Am I Supposed to Live Without You" ako je se itko sjeća, pjevala je i u "Flashdanceu") a zatim i sa Cher koja je s njegovom "I Found Someone" rasturila svjetske top liste.

Poslije povratka nije bilo, jasno. Tko bi lud htio nazad u hard rock, kad može zgrtati milijune s drugačijom vrstom glazbe. No Bolton je i vrlo umiješan pjevač koji je svojim načinom pjevanja čak zainteresirao hrpicu velikih opernih pjevača i to ni manje ni više nego sva Tri Tenora (na žalost nijednog njegovog dueta s nekim od njih nema na CD "Gems"), pa se na kraju ispostavlja da je i bolje da se maknuo od hard rocka ako mu ovo tako dobro ide, i to ne samo komercijalno. Naštancao je hrpu superuspješnih albuma prije nego je došao dugi zastoj koji traje do danas. Sve je nekako stalo prije 15tak godina i svi oni silni studijski albumi koje je u međuvremenu radio - sve vam govori to da se nijedna od pjesama sa tih albuma nije našla na CD1.

Bolton je izuietno mnogo surađivao sa zaista hrpom odličnih pjevača (pa i kompozitora) što znanih što neznanih i Gems donosi više od polovice gostiju vokalista za koje se kladim da niste prije čuli (kao niti ja manje više), ali su pravo otkriće. I osim par njih, su sve obrade velikih hitova još većih majstora (U2, Cohen, Dylan) i ako ova kolekcija na CD2 zaslužuje ikakvo ime onda to zaista i jest "Gems".



CD 1
The Very Best Of
1. Soul Provider
2. (Sittin' On) The Dock Of The Bay *
3. How Am I Supposed To Live Without You
4. How Can We Be Lovers
5. When I'm Back On My Feet Again
6. Georgia On My Mind
7. Time, Love And Tenderness
8. When A Man Loves A Woman
9. Missing You Now
10. Steel Bars *
11. Said I Loved You...But I Lied
12. Lean On Me
13. Can I Touch You...There? *
14. I Promise You *
15. I Found Someone
16. A Love So Beautiful
17. This River

CD 2
Gems (Duetts)
1. Love Is Everything (feat. Rascal Flatts)
2. Fields of Gold (feat. Eva Cassidy)
3. Sajna (feat. A.R. Rahman)
4. Pride (In the Name of Love) (feat. Anne Akiko Meyers) *
5. I'm Not Ready (feat. Delta Goodrem)
6. Over The Rainbow (feat. Paula Fernandes)
7. When A Man Loves a Woman / It's a Man's Man's Man's World (medley feat. Seal)
8. The Prayer (feat. Lara Fabian)
9. You Are So Beautiful (feat. Chris Botti) *
10. Make You Feel My Love (feat. Helene Fischer)
11. Hallelujah (feat. MB's Children's Choir)
12. Steel Bars (feat. Orianthi) *

cereksretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

30.04.2012. u 21:14 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 26.04.2012.

Rijeka - izložba Straight to r'n'r - otvorenje u subotu 28.4. u 20 h

26.04.2012. u 23:19 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 25.04.2012.

Što se nudi u Sloveniji i okolici od koncerata

U SLOVENIJI



ROCK OTOČEC, 27. 6. 1. 7. 2012, Otočec uz rijeku Krku kraj Novog Mesta, Slovenija
Nastupaju: GOGOL BORDELLO, NEW YOUNG PONY CLUB, KULTUR SHOCK, KIRIL DŽAJKOVSKI, HLADNO PIVO, BAJAGA & INSTRUKTORI, VLADO KRESLIN IN MALI BOGOVI, MI2, MOVITS!, ORLEK, HAPPY OL'MCWEASEL, PASSOGIGANTE, EIGHTBOMB, EL KACHON, DANDELION CHILDREN, UP N DOWNS, SOUNDTOPIA, CROSSFIRE, MANOUCHE, DŽEM, MOMENTO, DEAFNESS BY NOISE, BTK, BAKAN ROCK GANG, FORŠUS, CAN OF BEES, UROŠ, ROLLIN BASTARDS
ATRAKTIVAN PRGRAM ROCK OTOČCA 2012 - VRLO SVJEŽE, ENERGIČNO, ALI I UZ PROVJERENA IMENA!
Finalizirana je lista svih izvođača festivala Rock Otočec! U pet dana, od 27. 6. do 1. 7. 2012 će se na bini prekrasne lokacije uz rijeku Krku kraj novog Mesta izmijenjati popriličan broj izvođača iz Slovenije i inozemstva.
Rock Otočec, slovenski rock festival s najduljom tradicijom, brine se već 18 godina za promociju slovenskog rocka, jednako neafirmiranih kao i velikih domaćih glazbenika, a u svim ovim godinama doveli su organizatori festivala i brojne svjetski poznate rock grupe. I ove godine će biti tako - možete očekivati "svjež" program jer on donosi brojna imena koji će razveseliti novu publiku, kao i one koji dolaze na Rock Otočec već godinama.
d gostiju iz inozemstva najjača imena su vrlo aktualni Gogol Bordello (USA itd.), New Young Pony Club (UK), Kultur Shock (USA itd.) i Kiril Džajkovski (Makedonija). A budući da Rock Otočec brine i za iznenađenja iz inozemstva: ove godine dovodi izvođača koji žari i pali: Movits! iz Švedske, bend koji je ni manje ni više nego 7 puta do sada nastupio na čuvenom Glastonbury festivalu. Od gostiju iz susjednih država nastupaju: Bajaga & Instruktori i naše Hladno Pivo, a najpoznatiji slovenski izvođači biti će Vlado Kreslin i Mali bogovi, te MI2.

POSEBNA AKCIJA ROCK OTOČCA 2012: 4 + 1 IN 10 + 3 DO 15. SVIBNJA 2012
Pripremljeni su posebni paketi ulaznica: na eweb stranici Rock Otočca http://rock-otocec.com/Default.aspx?tabid=64&CatID=1 možete uz kupovinu četiri ulaznice dobiti jednu gratis, a uz kupovinu deset ulaznica čak tri gratis! Ulaznice važe od četvrtka, 28. 6. 2012 do nedjelje, 1. 7. 2012. dakle za četiri dana zabave i dobre volje uz bogat glazbeni i popratni program na prekrasnoj lokaciji - jednoj od najljepših slovenskih turističkih točaka, koja u svojoj blizini nudi obilje različnih aktivnosti i drugih mogućnosti. Akcija traje do 15. 5. 2012.
Cijena ulaznica: 45,00 EUR za festival do 15. 5. 2012 (brez srijede, 27. 6. 2012).Na dan početka festivala cijena ulaznica je za 4 dana 70,00 EUR. Posebna akcija samo na web stranici Rock Otočca: 4 + 1 gratis i 10 + 3 gratis.
Predprodaja ulaznica na: http://rock-otocec.com/Default.aspx?tabid=64&CatID=1
Internetska prodaja: www.eventim.si i www.vstopnice.com



THE CULT, 4.7. CUK KINO ŠIŠKA, LJUBLJANA
Kako bolje opisati skupino, ki ima vse napisano že v imenu. »Kultna« skupina The Cult se bo v sklopu evropske turneje po prvič ustavila tudi pri nas. Po odpadlem koncertu v Ljubljani, napovedanem leta 2001, bomo dolgih 11 let kasneje lahko uživali v enem največjih biserov hard rock glasbe na svetu.
The Cult so britanska rock zasedba ustanovljena leta 1983, ki je v prejšnih dveh desetletjih zasedala vrhove lestvic, na turnejah spremljala skupine kot so Guns n'Roses ter Aerosmith in po celem svetu prodala več milijonov albumov. V skoraj tridesetih letih turbulentnega obstoja je skupina zamenjala mnogo članov in zaradi medsebojnih trenj nekajkrat tudi razpadla. Od leta 2006 pa je skupina nespremenjena in jo sestavljao:
- Ian Astbury - vokal
- Billy Duffy - kitara
- Chris Wyse - bass (Ozzy Osbourne)
- John Tempesta – bobni (White Zombie, Exodus, Testament)
Leta 2009 je skupina izjavila da ne bodo več izdajali novih albumov, a bodo letos kljub temu 22. maja izdali njihov deveti album imenovan Chice of Weapon, ki ga bo produciral legendarni Bob Rock, ki se je podpisal že na treh The Cult albumih.



DURAN DURAN, 14.7. Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Ljubljanu će posjetiti jedan od naj-ikonskih bendova u svijetu: DURAN DURAN, predvodnici glam pop-rocka 80.-tih. Iako su se održali do danas uz dosta izmjena u originalnoj postavi i uz neminovne izlete van matičnog benda, koji su ne previše tipično bili ne samo dobro prihvaćeni nego i cijenjeni. U Ljubljani će nastupili 14. 7. od 21 h, na vanjskom prostoru Gospodarskega razstavišča. Predstaviti će svoj još uvijek aktualni album "All You Need Is Now" koji je izdan početkom prošle godine i koji je odlično primljen i od strane kritike i publike, a naravno da će uključiti i svoje najveće hitove na setlistu: Girls On Film, Rio, Hungry Like The Wolf, The Reflex, Notorious, Come Undone, Wild Boys, A View to a Kill in Ordinary World...
Duran Duran, "divlji momci", na ovoj turneji su skoro pa u originalnoj postavi za razliku od one jako okrnjene 2001. kada smo ih gledali u Zagrebu. Sada su tu svi osim Andy Taylora, kojeg zamjenjuje Dom Brown. Grupa Duran Duran je u svojoj dugogodišnjoj karijeri prodala više od 80 milijuna ploča, i u dane svoje najveće slave izazivali su jednaku histeriju kao nekada The Beatles. Kada su prvi put stupili na glazbenu scenu početkom 80.-tih Duran Duran su prvi preobrazili glazbene video spotove od običnih filmića koji su bili samo marketinško oruđe u jedno od najjačih i najcjenjenijih sredstava komunikacije glazbene industrije.
Posljednji album je producirao cjenjeniji i Grammyjem nagrađeni producent (i njihov veliki obožavatelj), čovjek koji je lansirao Amy Winehouse - Mark Ronson. Prvi singl bio je "All You Need Is Now", a nedavno su izdali novi: "Girl Panic!". U spektakularnom videu nastupaju stare prijateljice: supermodeli Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herzigova i Cindy Crawford, a bend i dalje nakon svih ovih godina ostaje na vrhu liste glazbenih inovatora.
Trenutno su pred novim poglavljem u karijeri: više nemaju nikome što dokazivati, skoro su pa u originalnoj postavi, i vjerujemo da nam imaju još mnogo toga za pokazati i dati. Turneja "All You Need Is Now" je do sada već zaradila odlične kritike po svijetu, zato možemo i u Ljubljani očekivati odličan koncert.



NAZARETH IN WISHBONE ASH, 20. 9. POLETNO GLEDALIŠČE KRIŽANK, LJUBLJANA
Nazareth so rockovske legende doma iz škotskega mesta Dunfermline! V karieri so izdali skupaj 22. studijskih albumov, njihov prelomni »Hair Of The Dog« iz leta 1975, pa jih je, z nepozabno udarno balado Love Hurts, sicer priredbo The Everly Brothers, za večno zacementiral v ligi najbolj pomembnih rock izvajalcev vseh časov ter jim tako prinesel mednarodno popularnost. Popadljivo erogena moč kitarske fraze ujete nad topovsko urezane ritme ter značilno petje Dana McCaffertyja, ki s svojim predirljivo rezkim navalom čustev občasno spominja na pravo utelešenje pokojne Janis Joplin v moškem telesu sta zaščitni znamki skupne, ki postavljata Nazareth na posebno mesto rock n' roll zemljevida.
Nova evropska turneja zasedbe Nazareth je posvečena promociji novega studijskega albuma zasedbe z naslovom "Big Dogz" (Ear Music Records, 2011). Nazareth bodo po 17. letih, odkar so leta 1995 zadnjič obiskali Slovenijo spet nastopili na slovenskem odru in sicer 20.09.2012 v Ljubljani. Predstavili bodo svoj nesmrtni gorjanski duh rock n' roll izročila in ob skladbah iz novega albuma »Big Dogz« poskrbeli z izvedbo nekaterih nepozabnih uspešnic, kot so Love Hurts, Hair Of The Dog, Broken Down Angel, Razamanaz, My White Bicycle, za nepozaben koncertni večer.
Wishbone Ash so nedvomno ena tistih skupin katere ni moč okarakterizirati in jo položiti v žanrski predalček. Gre namreč za skupino, ki je v svoji glasbi raziskala vse možne aspekte zgodnjega britanskega rocka 70-ih, brez tega, da bi se tesneje izrazito oklenila okrog katerega izmed njih (so bili prog rockerska skupina v stilu Yes, space rockerji tipa Pink Floyd, hard rock skupina ala Led Zeppelin ali pa le boogie band v stilu Ten Years After?).
Vse te najrazličnejše rock zvrsti namreč najdete na njihovih albumih in v njihovih pesmih. Tako jih je še najlažje uvrstiti kar tja v art rock, skupaj s še nekaj takimi »posebneži«, ki se enostavno ne uvrščajo nikamor.
Wishbone Ash bodo naslednje leto na koncertnih odrih promovirali svoj najnovejši album »Elegant Stealth«
Cena vstopnic v predprodaji: 37,40 EUR. Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com


U AUSTRIJI


SEEROCK, 29.6. - SCHWARLTZSEE, GRAZ, AUSTRIA
Ovaj lokalni jednodnevni festival u prekrasnom izletištu, na jezeru Schwaelzsee u blizini Graza je svake godine sve zanimljiviji - lani je ugostio Bryana Adamsa kao headlinera i priredio vrsnu festivalsku večer. Ove godine je lineup još jači: Guns N Roses, The Cult, Soulfly, Sonata Arctica, Alkbottle... Kome se ne da (i štedljivi ste) dva puta putovati u Split evo prilike da jeenim udarcem ubijete pet muha. Ako vodite bolju polovicu, možete je ostaviti u obližnjem ogromnom shopping centru, pa tako svi sretni i zadovoljni.
Cijene karata: Wavebreaker (Golden Circle) € 99,00, stajanje € 69,00, sjedenje K.A. € 89,00, sjedenje K.B. € 79,00
VIP mjesta € 249,00. Ulaznice možete nabaviti online: www.oeticket.com
TIMETABLE: Alkbottle 16.20 -16.55 h, Sonata Arctica 17.15 -18.05 h, Soulfly 18.30 -19.30 h, The Cult 20.00 - 21.10 h,
Guns N Roses 21.45 - 00.00 h (ovdje računajte plus minus sat dva za početak, kod Axla se nikada ne zna, ali možda se u Austriji ne bude usudio bit jako bezobrazan).



SNOW PATROL, 26.6. - OPEN AIR ARENA VIENNA
Sjevernoirski indie bend koji je cijeli svijet oborio s nogu mega hitom prošlog desetljeća "Chasing cars" a zatim se pretplatio na sve žive U2 turneje kao njihova support grupa, doživljava veliki uzlaz. Promoviraju novi jako dobar album "Fallen Empires", i upravo su na američkoj turneji. Kako ih nećemo imati prilike opet vidjeti u HR (vidjeli smo ih dvije večeri kao već spomenuti support U2 2009. na Maksimiru), na žalost - imamo prilike uhvatiti ih najbliže u Austriji i Mađarskoj.
U Austriji će biti u Beču na Open Airu 26.6. a također na festivalu u Mađarskoj u Sopronu dan kasnije 27.6. Ne bi ovu najavu pisala da vam najtoplije ne preporučam ovaj bend, jer ako vas nisu nešto ekstra oduševili svojim albumima, uživ jesu jer su fenomenalan bend s dugometražnim nastupanjim uživo a frontman Gary Lightbody je jedna od najzabavniji i najsugestivnijih frontmana mlađe generacija (pa učio je od najboljih...). Ulaznice možete naći na www.oeticket.com za Austriju, a do Beča će vas oditi i slovenski prijevoznik www.koncerti.net gdje aranžman karta stajanje+ prijevoz košta ciglih 77,99 EUR


ITALIJA


Najveće rock'n'roll ime ("sadašnjost" da budemo posve precizni) Gazda, The Boss ili Bruce Springsteen je, to već svi znate, na turneji kojom promovira aktualni album "Wrecking Ball". Iako nas je i ovaj put zaobišao radi nepoznatih razloga (kuku-lele), zato je nakrcao dosta koncerata u bližoj okolici taman toliko da ne možete reći da nemate prilike otići. Iako je financijska kriza kod nas dramatično velika, The Boss je samo jedan. Ako vam je Beč (a jest) preskup, onda se zaputite u Italiju - tamo imate bogat izbor: Milano, Firenca i Trst. Doduše karata ima samo skupljih i to na parove razbroj, tako da vam je vrijeme da se pokrenete ako već niste. Prvi u nizu , u Milanu je već 7.6. i kako nam je za sada to još uvijek državni praznik... Ako ipak igrate na najjeftinije verzije, a ne zanima vas romantičnost Firence, onda je Trst najbolja opcija. Karte možete kupiti online preko: http://www.ticketone.it/, ili ići tamo bez nje i kockati se, ali iz iskustva: uvijek ćete naći neku kartu negdje. Valjda. Ako niste kockarsko raspoloženi (a ne biste niti trebali biti) potražite kod naših prijevoznika aranžmane (Art travel,....) vjerujem da će se naći još koji. I ima ih vrlo povoljnih.
Možda vam se ova godina ne čini kao posebno prikladna za troškove, izlete i slično, no kada su u pitanju tako neka imena svjetske glazbene scene poput Springsteena, to da vam je zadnje - jer ono što ćete doživjeti na Springsteenovom koncertu to može 5% svjetskih izvođača. Pa sad probajte zamisliti kako to izgleda. I pripremite se na maraton jer su njegovi koncerti rijetko ispod tri sada (osim ako se toliko raspištolji da već lipsa), a najčešće do 4, pa sad vi recite jel' to vrijedi i novaca i vremena. A nakon koncerta ćete još tjednima (ma što tjednima, mjesecima) lebdjeti zrakom od adrenalina.
7.6. Bruce Springsteen & E street Band
Stadio Meaza, Milano
10.6. Bruce Springsteen & E street Band
Stadio Francesco, Firenca
11.6. Bruce Springsteen & E street Band
Stadio Trieste, Trst
12.7. Bruce Springsteen & E street Band
Ernest Happel Stadium, Beč, Austrija

25.04.2012. u 00:09 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 18.04.2012.

HOT NEW ALBUM: Eros Ramazzotti - "Best Love Songs" (recenzija)

Eros Ramazzotti - "Best Love Songs" (recenzija)



Izluđuje me kada mi u ruke padne beskoristna kompilacija nekog izvođača (bilo kojeg) čiju sam x-tu verziju već preslušala nekoliko puta, da ne kažem da mi već ide van na uši. Ova nije nikakva iznimka.
Nije da je ovo izdanje već ugledalo sunce ranije, ali je zato hibrid neizbrojivih verzija raznih Best of, Greatest hits, Live the best, Golden Hits, Ultimate collection i kako li se sve već ne zovu. Neka su ova izdanja i samovolja diskografskih kuća bez da autori imaju što tu posebno za odlučivati (uglavnom je tako), no mene zabrinjava više druga strana medalje. Ako izdavač izbacuje toliko ovakvih albuma, to znači samo dvije (tri u biti) stvari: ili je izvođač izuzetno plodonosan (ali konstantno), neplodonosan uopće ili je – mrtav. Što nije slučaj Erosa Ramazzottija. Mislim, nije mrtav. Ali jest plodonosan. Donekle. Odnosno do nekog perioda u posljednjem desetljeću. Ili onom još ranije.Točnije, Eros je prestao raditi pjesme koje se razlikuju jedne od druge davnih dana.

A uzimam si za pravo da kažem nešto o tome jer ga pratim od prvog javnog nastupa (a da se za njega znalo van Italije) na tamo onom poznatom festivalu kojeg smo nekad čekali ko' ozebli sunce i dok ga je naša dalekovidnica još zdušno prenosila. Hoću reći da volim Erosa i njegovu glazbu. Ili barem jesam. Ali to što radi zadnjih 10tak i više godina to je recikliranje samog sebe. A onda možete zamisliti kako zvuče reciklaže reciklaža kompilacija. Zadnje što sam imala u rukama od Erosa je je njegov vanredan Live 2010 album. Vanredan jer je odličan i vjeran zapis činjeničnog stanja Erosovih sjajnih koncertnih nastupa (tu više mislim na tehničko-svirački dio nego na njega kao performera), ali također kao kompilacija (opet!) većine njegovih najvećih hitova. Dakle ta kompilacija je imala smisla.



A onda se netko pametan smislio da (poput slične ovakve, također bezvezne, hibridne smjese „Love songs...“ od Simply Reda otprije neke godine) bi kompilacija nazvana „Best love songs“ bila mrak ideja za prodati. Je da su je izdali za Valentinovo i upakirali u bombonijeru. Ali možda niti onda.

Već sama premisa oko kolekcije pjesama s ljubavnom tematikom mi je vrlo upitna, kad 80% izvođača u svijetu ima barem svaku drugu pjesmu koja spominje ljubav u nekom obliku. Pa su po tome i one sve ljubavne. Pa iz toga možemo izvesti zaključak da većina što se stavi na Best offs i jest hrpa ljubavnih pjesama. Takvu zbrčku ćete naći na ovom albumu točnije na puna 2 CDja, gdje su neke prave laganice i ljubavne pjesme smiješane s brzincima ili muzikom kojoj biste dali svaki drugi kontekst osim ljubavni, ali vjerojatno i one jednom spominju „amore“ pa se odmah kvalificiraju za „Best love songs“.

Što reći za album kojeg izbaciš iz playera nakon prvog slušanja toliko je zamoran i dosadan. Pjesme su složene i natrpane bez smisla i reda vožnje i ima ih barem duplo previše.

Ipak, ako ne pratite pomno Erosovu karijeru i do sada niste kupovali njegove albume pa vam se čini ova kolekcija smisleni izdatak – tu nećete pogriješiti, jer je sve tu, bilo ljubavno ili ne.

No za sve koje bi ime albuma moglo zavesti na misao slušanja muzike uz romantičnu večeru uz svijeće (ili svaki drugi oblik koju romantika uzima), pripazite, mogli biste pasti u nemilost one druge polovice.





Popis pjesama:

CD1
1. Inevitabile (ft. Giorgia)
2. Bella storia
3. Una storia importante
4. Emozione dopo emozione
5. Adesso tu
6. Un cuore con le ali
7. La luce buona delle stelle (ft. Patsy Kensit)
8. Ma che bello questo amore
9. Occhi di speranza
10. In segno d'amicizia
11. Ti sposero perche
12. Amarti e l'immenso per me
13. Canzoni lontane
14. Amore contro
15. Ache tu (ft. Raf) *
16. Un'altra te

CD2
1. Stella gemella
2. Piu bella cosa
3. Quasi amore
4. Il mio amore per te
5. Fuoco nel fuoco
6. Un angelo non e
7. Quanto amore sei
8. Un'emozione per sempre
9. Piccola Pietra
10. I belong to you (Il ritmo della passione) (ft. Anastacia) *
11. Sta passando Novembre
12. La nostra vita
13. Cose della vita (can't stop thinking of you) (ft. Tina Turner) *
14. Bucaneve
15. Controvento
16. Parla con me


sretanbeljzujo

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

18.04.2012. u 04:14 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 16.04.2012.

Novo od koncerata


2CELLOS & ZAGREBAČKA FILHARMONIJA, 12.6. ARENA ZAGREB
Na nedavno održanoj press konferenciji Luka Šulić i Stjepan Hauser otkrili su nekoliko detalja o nadolazećem koncertu koji će se održati u zagrebačkoj Areni 12. lipnja. Ukoliko izuzmemo koncerte Eltona Johna, mladim će čelistima ovo biti solistički koncert pred najvećom publikom i ono najvažnije-domaćom. Nakon što je prošlogodišnji koncert u Lisinskom bio rasprodan tjednima unaprijed 2CELLOS ovog su puta za svoj nastup odlučili odabrati Arenu te na taj način svim fanovim pružiti priliku da dođu na koncert. Tako će, osim zagrebačke publike, ovaj uspješni duo moći vidjeti i obožavatelji iz susjednih zemalja poput Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Mađarske i Austrije.
Za Stjepana i Luku nadolazeći nastup predstavlja još jedan velik korak zbog čega su vidljivo uzbuđeni. Ovog puta na pozornici će im se pridružiti i Zagrebačka filharmonija. Uz pratnju filharmonije dosad je svirao samo Luka koji tvrdi kako mu je uz orkestar najljepše svirati klasična djela.
Posjetitelji mogu očekivati koncert nešto drugačiji nego inače. Veliku ulogu u tome odigrat će filharmonija i klasika. Naime, prvi dio koncerta svirat ćemo na drvenim instrumentima što uvelike pridonosi autentičnosti. S obzirom na to da je u pitanju Arena, iskreno se nadam da će se izvedba čuti. Ipak je ozvučenje 90% spektakla. Također, klasika biti uvod u ludilo koje slijedi u drugom dijelu koncerta. Što će ići kraju, to će ludilo biti veće, rekao je Stjepan.Osim što se pripremaju za koncert te nastavljaju svoju turneju sa Sir Eltonom Johnom, 2CELLOS rade na novom albumu čiji je izlazak planiran za jesen. Kako kažu Luka i Stjepan, novi album donijet će razliku u zvuku, ali i neke goste. Na pitanje hoće li publika u lipnju imati priliku čuti nekoliko izvedbi s novog albuma momci su odgovorili kako za to postoji vjerojatnost te da publiku čeka podosta izvedbi s prvog albuma, koje nisu svirali na koncertu u Lisinskom, kao i nekoliko iznenađenja. Bez sumnje, 2CELLOS ponovno će zagrebačkoj publici prirediti pravi spektakl. Ukoliko i vi želite biti dio njega ulaznice možete nabaviti na Ulaznice.hr te na svim ovlaštenim prodajnim mjestima po cijeni od 100 do 300 kuna ovisno o sjedećoj poziciji.



DURAN DURAN, 14.7. GOSPODARSKO RAZSTAVIŠČE LJUBLJANA
Ljubljanu će posjetiti jedan od naj-ikonskih bendova u svijetu: DURAN DURAN, predvodnici glam pop-rocka 80.-tih. Iako su se održali do danas uz dosta izmjena u originalnoj postavi i uz neminovne izlete van matičnog benda, koji su ne previše tipično bili ne samo dobro prihvaćeni nego i cijenjeni. U Ljubljani će nastupili 14. 7. od 21 h, na vanjskom prostoru Gospodarskega razstavišča.
Predstaviti će svoj još uvijek aktualni album "All You Need Is Now" koji je izdan početkom prošle godine i koji je odlično primljen i od strane kritike i publike. Duran Duran, "divlji momci", na ovoj turneji su skoro pa u originalnoj postavi. Sada su tu svi osim Andy Taylora, kojeg zamjenjuje Dom Brown. Posljednji album je producirao cjenjeniji i Grammyjem nagrađeni producent (i njihov veliki obožavatelj), čovjek koji je lansirao Amy Winehouse - Mark Ronson. Prvi singl bio je "All You Need Is Now", a nedavno su izdali novi: "Girl Panic!".
Trenutno su pred novim poglavljem u karijeri: više nemaju nikome što dokazivati, skoro su pa u originalnoj postavi, i vjerujemo da nam imaju još mnogo toga za pokazati i dati. Turneja "All You Need Is Now" je do sada već zaradila odlične kritike po svijetu, zato možemo i u Ljubljani očekivati daleko bolji koncert nego onaj u Zagrebu, točnije - onaj pravi posve aktualnog benda bez osjećaja da gledamo nekog kome je vrijeme prošlo. Dokaz tome je i činjenica kao i čast koja ih je dopala da predstavljaju Englesku na svečanosti otvorenja Olimpijskih Igara ove godine u Londonu, uz kolege Stereophonicse iz Walesa, Snow Patrol iz Sjeverne Irske i Paola Nutinija iz Škotske.



TOM JONES, ARENA PULA 14.8.
Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg koncerta u Zagrebu, Tom Jones dolazi u Pulu! Tom Jones oduševljen je ljepotom Hrvatske i energijom publike (oduševljenje je obostrano) te dolazi u Hrvatsku drugi put! Ovog ljeta, 14. kolovoza 2012. legendarni Tom Jones zapjevat će u Pulskoj areni!
Tom Jonesova duga i izvanredna karijera konstantno dobiva na snazi. Sir Tom nastavlja s koncertima i snimanjem nove glazbe. Već više od četiri desetljeća legendarnom Tomu Jonesu raste popularnost, a najnoviji album Praise & Blame (Island/Universal) obilježen je najboljim recenzijama u cijeloj njegovoj karijeri. Glazbeni kritičari diljem svijeta jednoglasni su u pohvalama i za odlično snimljen album i za sjajne koncertne izvedbe.



IL DIVO, ARENA ZAGREB - 17.9.
Za koncert IL DIVO u Zagrebu u samo dva tjedna od početka prodaje ulaznica prodano je 25% kapaciteta! Najbrži obožavatelji dobre glazbe već su kupili svoje ulaznice!
Najpoznatiji (i najšarmantniji) svjetski klasični multinacionalni kvartet IL DIVO dolazi u Hrvatsku! U sklopu europskog dijela svjetske turneje, kvartet operno školovanih zgodnih pjevača pjevat će u ARENI ZAGREB, 17. rujna 2012. Njihova prošla turneja („An Evening With Il Divo“, 2009.) nagrađena je Billboardovom nagradom za jednu od najvećih i najuspješnijih turneja godine, a kako se čini ovogodišnjom turnejom bi mogli oboriti vlastite rekorde. To se jednostavno uklapa u IL DIVO priču: iz dana u dan su sve bolji i bolji, a nakon svakog održanog koncerta mogu se pohvaliti oduševljenom publikom. Na prodajnim mjestima u Hrvatskoj ulaznica je svakim danom sve manje i manje! Ne propustite svoju priliku za provesti senzacionalnu noć uz zanimljive operne obrade najvećih svjetskih pop hitova u izvedbi ovih raspjevanih ljepotana

16.04.2012. u 18:34 • 1 KomentaraPrint#

nedjelja, 15.04.2012.

HOT NEW ALBUM: Svadbas - "Još" (recenzija)

Svadbas - "Još" (recenzija)



Svadbas su nam donijeli jedno dopadljivo, ugodno i udobno izdanje čije ćete pjesme pjevušiti ne razmišljajući previše o njima, veliki dijelom zato što su radiofonično veoma prihvatljive i čut ćete ih na svakoj radio stanici. Čini li to vrhunski hit ili sjajnu pjesmu? Naravno da ne, ali što sve slušamo na radio valovima - Svadbas su tu rijetki draguljčić.

Ipak, da sam ja izdala neki album i da mi je neki novinar o njemu napisao da je album ugodan i dopaljiv, a da se s tom izjavom slaže još dobra količina javnosti - ne bih bila zadovoljna. Makar, svak ima svoje prioritete i planove što učiniti sa sljedećim albumom.

Osobno mi je drago da su Svadbasi u dobroj formi, što je bilo lijepo za vidjeti na promociji albuma u Malom Pogonu Tvornice Kulture, a to se i na albumu vidi, ali nedovoljno. Kao da su se bojali ili uplašili nečeg što u njima (kome već) čuči i odlučili igrati ziheraški. Što nije uvijek niti pametno niti rezultatski uspješno. No ako je suditi po puštanju na već spomenutim radio stanicama (ali to se ipak radi o pojedinim pjesmama a ne albumu), te dobroj prodaji albuma - možda sam posve u krivu.



Možda ovo posljednje (dobar start prodaje albuma) znači ipak nešto drugo (to je moja verzija interpretacije stanja) da je publika bila željna novog uratka Svadbasa, e sad da li je posve sretna rezultatom to baš i nećemo saznati.

Još je očito da Svadbasi prije svega vole što rade i imaju neku svoju ideju vodilju koja ne mora nužno imati veze sa razmišljanjem publike, no to i jest poanta i bit alt i indie.

Možda me se na albumu „Još“ najviše dojmio sve bolji vokal Ljubice Gurdulić, sve je suptilniji no jači i impozantniji, pa čak i kada pjesme nisu na nekoj „svemirskoj“ razini kvalitete, imaš dojam da su bolje nego što jesu najviše radi Ljubice.

„Još“ je dobar album. Nekima će biti i više nego to. Drugima će biti svejedno. Pa se stječe dojam da su (da će) Svadbasi ovim albumom bez problema potvrditi svoju bazu štovatelja ali je neće proširiti.

A ne bi bilo loše da i na to obrate pažnju kada budu radili novi album, nadajmo se ne tako daleko u budućnosti.





Popis pjesama:

1. Gubimo
2. Tvoja
3. Još *
4. Dolje
5. Daj
6. Sve što trebaš
7. Crno bijelo *
8. IIIIIIIII
9. Molim te *
10. Glas u ušima
11. 10 dana


sretanbeljzujo

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

15.04.2012. u 04:10 • 0 KomentaraPrint#

subota, 14.04.2012.

Jagma za koncertom ZAZ - koncert prebabačen u Dom Sportovai već nestalo karata!


3. lipnja 2012. DOM SPORTOVA// VELIKA DVORANA
+ još samo 500 ulaznica u prodaji+
Koncert šarmantne francuskinje ZAZ koji će se održati 3. lipnja u Zagrebu, prije dva tjedna prebačen je iz Boćarskog doma u veliku dvoranu Doma sportova, a nevjerojatan interes za najvećom francuskom zvijezdom opet je potvrđen:
u prodaji je ostalo još samo petstotinjak ulaznica za tribinu, dok su parter i VIP rasprodani! Ovaj put dobronamjerno upozoravamo: nabavite svoje ulaznice na vrijeme, jer novog seljenja u jos veću dvoranu sigurno neće biti!
Zamjena ulaznica parter – tribina za sve one koji su kupili ulaznice za Boćarski dom, a željeli su poziciju na tribini, završila je 26. travnja, stoga sve obavještavamo da zamjene više nisu moguće. Cijena ulaznice za tribinu u pretprodaji iznosi 220 kn, a na dan koncerta iznosit će 250 kn. Cijena VIP ulaznice iznosi 350 kn, a na dan koncerta iznosit će 450 kn.
Ulaznice možete kupiti na prodajnim mjestima eventima i na www.eventim.hr

14.04.2012. u 00:22 • 0 KomentaraPrint#

petak, 13.04.2012.

HOT NEW ALBUM: Viktorija Novosel: "Kroz šumu" (recenzija)

Viktorija Novosel: "Kroz šumu" (recenzija)



Vjerovali ili ne, uopće nisam bila u toku kada je Viktorija Novosel pjevala (i pobijedila) na Supertalentu (malo mi idu na živce ta natjecanja pa ih nekad niti ne gledam, zavisi kako mi dođe koje godine), ali sam Palomu Negru čula i vidjela iako totalno van histerije koja se uvijek oko tih natjecanja događa, no nisam bila nikakva iznimka kada sam je čula - to je bio jedan ogromni WOW.

No ono što me je kasnije poprilično iznenadilo i nije mi se baš svidjelo jest da je Viktorija (tek) nakon tog natjecanja gdje god da sam je čula uživo – pjevala s jakim vibratom u glasu, koji u pravilu, ako nije u pitanju opera, smatram vrlo iritantnim načinom pjevanja. Naravno to je stvar ukusa i ne znači ništa loše. No, nekad jak vibrato može značiti veliku tremu i nesigurnost. Što je točno u pitanju kod Viktorije zaista ne znam, no prema hvalospjevima i podršci koje joj udjeljuju kolege priznati i poznati glazbenici, bit će da ovo zadnje nije slučaj. Ipak, ako slušate Kroz šumu i da nemate blage veze koja je pozadina karijere Viktorije Novosel – lako moguće da biste i album i njeno pjevanje okarakterizirali upravo tremom. Srećom, balans tipa, pa i stila pjesama koje su odabrane za album je taman toliko dobar, a glazba raznovrsna da je taj detalj dosta ublažen.

Album je zbirka vrlo inventivnih obrada domaćih, a pod time mislim na širu regiju bivše države (osim U plavu zoru Pink Martinija), pjesama-klasika što je samo po sebi potvrda činjenici da je Viktorija izrazito (multi)talentirana, vrlo širokih glazbenih pogleda i senzibilnosti i po tome joj definitivno nema premca među mladim snagama u Hrvatskoj. Hoće li vam se ti klasici u njenim obradama, a koje su poprilično (pre)tugaljivog i (pre)sumornog predznaka, sviđati više od originala ili ne, teško je reći jer niti sama nisam načistu ako gledam cjelinu, toliko je svaka pjesma zasebno poglavlje. Istina je vjerojatno negdje na sredini, pjesma po pjesmu.
No ono što je mnogo važnije te za jednog izvođača, pogotovo novog, esencijalno bitno, jest da nema šanse da ostanete ravnodušni ili bez komentara. A kada znamo za kakvim se konjem diže velika prašina (da se malo metaforikom „ufuram“ u tematiku nekih pjesama sa albuma) onda vam je sve kristalno jasno.



Da budemo posve precizni, album se ne sastoji samo od obrada već je njemu dodana i jedna Viktorijina autorska pjesma, naslovna, i ne mogu se oteti dojmu da je Viktorija trebala umjesto obrada ipak odraditi autorske pjesme pa makar i ne sve svoje vlastite. Nekako mi nije nešto presuper stvar kada se novi izvođač predstavi svijetu s obradama, to je nekako deplasirana i nerealna situacija. Ukoliko se ne radi o drastičnim zaokretima u žanru glazbe kao što su to recimo napravili 2cellos, koji su obradili kompleksne rock-pop pjesme sa samo dva, dijametralno suprotna originalima, instrumenta i to bez ikakvih vokala.

No i prvijenac s (ovakvim) obradama je daleko bolja stvar nego da izvođač koji je posve spreman na stupanje na scenu negdje u zapećku „plete i hekla“ nekoliko godina, gubi zamah, volju i još mnogo štošta, kao što se to dogodilo Zoranu Mišiću, a rijetki su napravljeni od dovoljno jakog „materijala“ da to sve pregrme i ne izgube ništa (srećom Mišić jest) - uvjerena sam da je od takvog materijala i Viktorija. To naprosto isijava iz nje.

Ovaj prvijenac je nešto ekstra posebno, donosi upravo ono nešto BITNO od novog izvođača u postojeću glazbu. Što će se dalje dešavati, ostaje otvoreno, i iako bih rado rekla da će Viktorijin put i sljedeći album biti strmi uzlaz u visine, prošlost je s nekim, njoj sličnim izvođačima pokazala tešku suprotnost, kada izvođač sam ne zna prepoznati svoju najjaču osobinu, adut, ONO po čemu se izdvaja od mase i čime tu istu masu može lako povesti za sobom, ili je pak nedovoljno jak i previše pod utjecajem okoline koja može lako nekog povesti u posve besmislenom ili prosječnom smjeru, da ne kažem dosadnom i Bogu i široj publici... (probajte pogoditi o kome pričam).

Kroz šumu je pomalo komoran album i neće biti za svakoga, ali ne treba niti biti. Ne mjeri se kvaliteta baš nužno kvantitetom.





Popis pjesama:

1. Gdje Dunav ljubi nebo
2. Žute dunje
3. Astronaut
4. Odvedi me *
5. Budi (ft. Darko Rundek) *
6. Što te nema
7. Odakle ti, Bože, ovi drumovi
8. Kafu mi, draga, ispeci
9. U plavu zoru *
10. Kroz šumu *


cereksretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

13.04.2012. u 10:03 • 0 KomentaraPrint#

„STRAIGHT TO R'N'R TOUR" DANAS U VARAŽDINU!

TURNEJA IZLOŽBE NASTAVLJA SE U PETAK, 13. (DA ZAISTA!), ODNOSNO DANAS U VARAŽDINU, U "ROCK ART CAFE" - OTVORENJE U 20 SATI!!



Hrvatska turneja konceptualne izložbe koncertne fotografije "Straight to R'n'R" /"Objektivom u Rock'n'Roll" autora Anastazije Vržina (mene) i Željka Jelenskog (mog kolege)nastavlja se ni manje ni više nego u petak, 13. travnja! Treća stanica ove turneje biti će u Varaždinu na najadekvatnijem mogućem mjestu: prekrasnom rock-cafe-klubu "Rock Art Caffe" Petra Preradovića 26, a zloguki datum ćemo autori i organizatori "odgnati" dobrim raspoloženjem, glazbom, tombolom i - predstavljanjem nove tri slike/seta u kolekciju!

Izložba u Varaždinu u "Rock Art Cafeu" biti će postavljena do petka, 27.travnja, a dan iza seli u u rockerski grad Rijeku!

„STRAIGHT TO R'N'R" TOUR:
ZAGREB - 22.12.2011. - 28.1.2012. Caffe "Rock'n'rolle"
KRIŽEVCI - 8.3. - 23.3. "Klub Kulture"
VARAŽDIN - 13.4. - 26.4. Rock Art Caffe
RIJEKA - 28.4. - 17.5. Galerija Palach
KARLOVAC - 21.5. - 2.6. Likovni salon Gradske knjižnice I.G. Kovačić
ZADAR - lipanj - datum i lokacija uskoro!
SPLIT - srpanj - datum i lokacija uskoro!
ŠIBENIK - 6.8.-13.8. Galerija Gradske knjižnice
PAG, Povljana - 14.8.-5.9. Cafe-galerija "Vagabundo"
SISAK - 7.9.-28.9. Galerija Siscia Obscura
SAMOBOR - 26.10. - 26.11. Gradska knjižnica Samobor

13.04.2012. u 07:46 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 09.04.2012.

INTERVIEW: Gušti



Razgovarala: Anastazija Vržina
Foto: Urban Modic, Jani Ugrin, Anastazija Vržina

Iza naziva Gušti krije se nešto dijametralno suprotno što biste očekivali. Naziv koji bi prije odgovarao tamburaškom ili folklornom orkestru pripada međutim posve pop-rockerskoj orijentiranoj slovenskoj zvijezdi Mihi Guštinu Guštiju koji je oko istog imena okupio sjajne glazbenike, mladu hrvatsku pjevačicu Emu Gagro i - krenuo u osvajanje Hrvatske. Iako ovo nije prvo što Guštin radi u Hrvatskoj, njegova je naime glazba za seriju "Naša mala klinika". Gušti imaju svoj debi album pod etiketom Dancing Beara nazvan "Naša stvar" čiji je autor u cjelosti Guštin, a predstavili su ga, kako sam Miha kaže, zahtjevnoj hrvatskoj publici, u Malom Pogonu Tvornice Kulture u Zagrebu početkom veljače, kada sam i iskoristila priliku i popričala sa Emom i Mihom, koji inače priča na odličnom hrvatskom.

Prvi puta nastupate u Hrvatskoj, zar ne?

Guštin: Kao samostalni izvođač koji je okupio oko sebe bend, da. Ovo je prvi zvanični nastup s Guštima u Hrvatskoj. No ja sam preko dvadeset godina svirao u jednom od najjačih slovenskih rock bendova Big Foot Mama i sa njima sam jednom nastupao u Hrvatskoj na Joserovom festivalu u Puli.

Kada je to bilo?

Guštin: Uf, davno... 1997. ili 1998. No početkom ove godine sam nastupio u Purgeraju u Zagrebu s pjevačicom Polonom, s njom sam zajedno nastupao nekoliko godina poslije Big Foot Mame.

Kako si se odlučio na to da u svaki novi projekt uđeš s pjevačicama odnosno vokalom? Ti inače pjevaš ili ne?

Gušti: Ne, ja ne pjevam, ja samo sviram gitaru, samo sam skladatelj i motor svega (smijeh). Dakle moram negdje pronaći vokal.

Za hrvatsku pjevačicu si se odlučio zašto?

Gušti: Pjesme su pisane na hrvatskom, plan nam je prije svega hrvatska glazbena scena, a onda je izbor hrvatske pjevačice posve logičan.



Kako ste se vas dvoje uopće našli?

Ema: Upoznali smo se preko zajedničke prijateljice i bila sam pozvana na audiciju, Gušti su se kao bend već oformili, tražili su pjevačicu.

Dakle ti si original naša (smijeh)? Meni možeš prišapnuti, neću nikome reći.

Ema: Jesam jesam. (smijeh).

Šala mala, no pitam te to zato što u dvije pjesme, naročito u "Sjene" imaš vrlo mekani izgovor, karakterističan za Slovence koji govore ili pjevaju hrvatski.

Ema: Ne znam zaista, nisam to primjetila, ja sam s Malog Lošinja ali sam inače Hercegovka.
Gušti: To je zato što je cura sa otoka.

Kako si napravio audiciju ovdje? Da li ti je to bio problem? Sigurno si još iz vremena Big Foot Mame surađivao s hrvatskim glazbenicima?

Guštin: Prva ploča koju sam napravio nakon Big Foot Mame je bio projekt Dolce Vita 2002. na kojoj su gostovali razni gosti - pjevači, između ostalih Bajaga, Anđa Marić... tako da sam već tada imao iskustva s pisanjem na hrvatskom jeziku, i općenito imao kontakte po regiji. U jednom trenutku sam jednostavno htio napraviti taj korak više, ne samo sporadičnu suradnju. Moram priznati da mi je bilo krivo da u Hrvatskoj ljudi nemaju pojma što se dešava na slovenskoj glazbenoj sceni, ili možda je ignoriraju ne znam, pa sam jednostavno htio napraviti nešto baš ovdje. Meni je ta situacija malo čudna, ja sam uvijek slušao što se zbiva u Hrvatskoj i Srbiji, uvijek sam bio u toku. Audiciju neku pravu i nisam radio, upoznao sam Emu i stvar se zaokružila, rekao sam "to je to, sad može krenuti".

Jasno da će vam biti mnogo lakše da vas hrvatska publika prihvati kada ste neka pola:pola kombinacija, nije to "slovenski projekt"?

Guštin: Pa vjerujem da da. Iako, dobra muzika se radi bilo gdje i tu ne bi trebalo biti granica.



Čini se da je kod nas teško probiti tu neku branu - recimo Siddharta je velik slovenski rock bend, nastupali su kod nas nekoliko puta, koncerti su bilo solidno posjećeni, no definitivno to nije to, slovenski bendovi se ovdje baš ne uspiju probiti, naša je scena tu malo zatvorena.

Gušti: To je posve istina. Mogu ti reći da smo sada upali na mala vrata. Ova tri singla koja se vrte po hrvatskim radio stanicama ("Sjene", "Hoću-neću", "Igra") su vjerojatno uspjela sakupiti veliku emitiranost baš zato što se ne zna da je baza benda iz Slovenije. Naravno da hrvatski jezik i hrvatska pjevačica tu čine ključan moment.

Istina, no i naziv benda je lukav, to je posve hrvatska riječ. Iako je to tvoj nadimak - ali se fino poklopilo?

Gušti: Pa ne znam, nije lukavo. To je moj nadimak, ali i mi u Sloveniji koristimo riječ "gušti", no problem je što riječ "gušti" ima to neko "seljačko", plebiscitno značenje i za ovakvu muziku koju ja radim to je posve neodgovarajući naziv.

Kako to da si odlučio ovaj projekt nazvati Gušti a ne izabrati neko drugo ime?

Gušti: Iz jednostavnog razloga što ovaj projekt vodim i na području Slovenije, a tamo je ime Gušti brend, ime iza kojeg stoji neki renome, neka cijena, karijera od 20 godina. Da sam promijenio ime, sve bi to palo, krenulo bi od nule. To si jednostavno nisam mogao priuštiti, ja ipak živim od glazbe u Sloveniji. Nije bilo logično, ali nije sretan naziv, slažem se.

Ovaj projekt, bend Gušti planirao si dakle i za slovensko glazbeno tržište. A ostali dio regije?

Guštin: Ma ovo je projekt za onu "Od Triglava pa do Vardara" (smijeh).

Ema kako ti doživljavaš ovu suradnju, druženje s dečkima, kako se slažeš s njima?

Ema: Ja ovu suradnju doživljavam jako...dobro (smijeh). To je sve krenulo dosta pomalo, jedna vježba pa druga vježba, privikneš se, postalo mi je normalno da odem na probu u Sloveniju, pa onda neke svirke...

Dakle ti svaki put sa Lošinja potegneš u Sloveniju?

Ema: Ne, ne (smijeh)... ja živim u Zagrebu pet-šest godina, a hvalabogu do Ljubljane je blizu i to nije nikakav problem. Dosta smo se brzo privikli jedan na dugog, fino to funkcionira. Mislim, veže nas muzika, to je ključ svega.



Miha ovo sada što radiš je ipak svojevrstan okret u glazbi, alternativni dance-pop je ipak drugačija glazba od čistog rocka? Zbog čega si "okrenuo" žanr?

Guštin: Naprosto sam osjećao da sam dao sve u tom rock điru, nisam više mogo ništa novo napraviti, a nisam se htio ponavljati. A otkrio samu sebi tu neku femininu stranu, pisao sam tekstove na način da je to odgovaralo senzibilitetu žena i tako sam počeo surađivati sa pjevačicama. To me sada ispunjava, a tko zna što ću raditi za pet-šest godina.

Glazba koju vi radite je neki smjer koji nedostaje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Ima klasičnih dancera Colonia, Karma itd. no ništa ovome slično. Ti si toga svjestan?

Gušti: Ja bi ovo nazvao avangardni, alt pop, pop koji nije samo za zabavu, koji ima u sebi nešto više - a to sam slično radio i sa Polonom u Sloveniji, i tamo je neka praznina koju smo odlično popunjavali. Ali nekad je toga bilo: Haustor, Film.. ali toga sada nema više, žao mi je radi toga.



Ema ovo ti je prvi profesionalni nastup, prvi pravi projekt? Gdje si bila do sada (smijeh)?

Ema: Ovo je do sada najozbiljniji projekt. Pjevala sam kao mala po festivalima, imala dva tri benda, sada pjevam u crkvenom zboru ... ali ovo je ona profesionalna, prava suradnja.

Kakvi su vam planovi? Album je vani, što sada?

Guštin: Što više svirati, nastupati, dogovaramo sada nastupe u Rijeci, možda Pula. Promovirati album. Uskoro izdajemo album i u Srbiji... uglavnom mislim da smo mi projekt koji spaja, a ne razdvaja.

09.04.2012. u 15:08 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 05.04.2012.

Updejt o festivalima i novim koncertima


ZAZ, 3.6. - BOĆASKI DOM, ZAGREB


ROKAJ FEST, 7. i 8.6. VELESAJAM ZAGREB



2CELLOS +ZAGREBAČKA FILHARMONIJA, 12.6. - Arena, Zagreb (20h)



SNOW PATROL, 26.6. OPEN AIR ARENA, VIENNA



STING, 27.6. ARENA ZAGREB






BELGRADE CALLING festival 2012 27.-.29.6. - Ušće, Beograd



EXIT FESTIVAL, 12. - 15. 7. (Guns'n'Roses, Duran Duran, Plan B, New Order, Gossip, Wolfmother, Buraka Som Sistem...) Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad



DURAN DURAN, 14.7. GOSPODARSKO RAZSTAVIŠČE, LJUBLJANA



BRYAN ADAMS, 30.7. - FORUM ZADAR






TERRANEO FESTIVAL 7.-9.8. Šibenik
(The Xx, Friendly Fires, The Horrors, The Ting Tings, Swans, Elemental, Dječaci, Golem, Gatuzo...)







05.04.2012. u 18:15 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 03.04.2012.

Metalfest /Metalcamp Battle - šaljemo domaće bendove na jedan od festivala...



Dakle malo o metalu, nikad o tome ne pišem a pratim ga, dakle već je krajnje vrijeme :)

Prošlih mjeseci je ekipa (međunarodno "sklepana") koja vodi metal festivale Wacken (Austria), Metalcamp (Slovenia) i friško ovogodišnje zadarski Metalfest priredila super priliku domaćim bendovima... natječu se svirkom te određene večeri, jasno daju sve od sebe i jasno moraju biti super i najbolji (to kako koji), i onda žiri/publika odluči pobjednika i taj bend ide kući pjevajući s kartom u džepu za dirketan ulazan u lineup tog nekog festivala.
Prošli mjesec je bila impresivna ekipa koja se natjecala za Wacken u Boogaloou: Fatheri, Cold Snap, Rising Dream, a pobijedio je Cold Snap.
Znamo da metalaca u nas falabogu ima, no da je bio miljon ljudi nije, možda oko 450, kao da su svi metalci izbjegli iz Hrvatske.

U petak u Boogaloou je bila nova prilika ovaj put se birala dva benda jedan za Metalcamp drugi za Metafest i osim Sufosie za koju sam jedino čula (i čula ih) ostalih pet su mi bili "No name": Agharti, Inverted Pussyfix, Eat Your Brains, Grief Charisma, Prevail - nikad čula!

Uglavnom, bilo je još duplo manje ljudi nego prvi put a ti bendovi nisu metalcima (kao meni) nepoznati... pa sam ozbiljno posumnjala da su se metalci Hrvatske preobratili u fanove Jelene Rozge :)) Sramotno, kratko i jasno. Eat Your Brians (tko ne zna ingliš to znači "pojest ću ti mozak" - što daleko bolje zvuči na hrvatskom nego na engleskom, kad smo već kod toga) nam nisu pojeli možgane ali su pojeli svu konkurenciju za doručak. Ne sjećam se kakav je točno rezultat na kraju bio, jer su drugi bend bili Sufosia koji dijele pobjedu s njima, ali EYB su fenomenalni, barem uživo.

Ja sam bila vrijedni mali mrav, fotkala sve to tijekom (jako duge) večeri i netipično pravom metal fanu kojemu tek nakon svega završenoga počinje "prava večer" (red pive, red pive, red pive...) nego sam cviljukajući (zabole me koljeno!) ošla doma.

Na kraaju sam završila s više od 600 fotki više manje dvije trećine shita (čitaj: koma loše) jer je rasvjeta isto bila shit ili crvena, tako da sam onih preostalih manje od 200 pimplala u Photoshopu dva dana (ok, nije baš toliko, dva dana sam rastezala posao) da to sve liči na nešto inače bi svi bendovi i sve slike bile u nijansama crvene i mračne.

Nešto od rezultata je na sliki na početku, kliknite za uvećanje...


03.04.2012. u 15:45 • 2 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< travanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Komentari da/ne?

CLICK on the UK flag or HERE - returnofalterego.tumblr.com for English version!!

blogging... music, text & photo...


© copyright by Anastazija Vržina, 2005-2014.
Sva prava pridržana/ All rights reserved.


Sav sadržaj na ovom blogu autorski je zaštićen, stoga tražite dozvolu za korištenje il' će bit frke.

službene stranice/ official pages:
Anastazija's Official Site
Anastazija's Twitter
Anastazija's YouTube video Channel

čitajte me i na:
venia-mag.net
cmar-net
ravnododna.com
BLOG.HR

Mailto: CLICK here!



pretraživanje returnofalterego.blog
Loading


najava događanja - koncerti

srpanj 2014
01.07. Neurosis, Zagreb, Jedinstvo
03.07. TOP GEAR, Zagreb
09.07. Metallica, Alice In Chains, COB Beč, Krieau
09.07. John Fogerty, Piazza Unita Trieste
10.7-13.7. Masters Of Rock, Vizovice, Češka
10.-13.7. EXIT festival, Novi Sad
15.07. Deep Purple + Gibonni, Zadar, Jazine
15.07. Hugh Laurie, Zagreb, Šalata
17.07. Deep Purple + Gibonni, Ljubljana, Križanke
17.-.19.07. Medvedgradske glazbene večeri, Zagreb, Medvedgrad
18.07. Scorpions, Piazza sul Brenta Padova
20.-26.7. Metaldays Tolmin, Slovenia
23.7.2014. Neil Young, Beč, Austria

kolovoz 2014
01.-2.8. Seerock Graz, Graz Austria
01.8. Joss Stone, Pula, Arena
01.-3.8. Schengenfest (HIM, 2Cellos, Morcheeba, Kiril Džajkovski), Slovenija, Vinica Bela Krajica
02.8. Status Quo, Pula, Arena
02.8. The National, Superuho festival Šibenil
03.-5.8. SuperUho Festival (The National / Fuck Buttons / Black Lips / Repetitor / Punčke / Bernays Propaganda...), Šibenik
06.-9.8. Brutal Assault, Jaromer, Češka
11.-18.8. Sziget festival, Budimpešta Mađarska
12.8. Zaz, Zadar
14.-16.8. Sabaton Open Air, Falun, Švedska

rujan 2014.
04.9. Editors, Zagreb, Tvornice kulture
08.9. Jack Oblivian & Shieks, Zagreb, Tvornice kulture
29.9. Finntroll, Gala Hala, Ljubljana
30.9. Alestorm & Brainstorm, Vintage Industrial Bar, Zagreb

listopad 2014.
01.10. Rage, Budimpešta
11.10. Future Islands, Zagreb, Močvara
20.10. Deathstars, Budimpešta, A38
21.10. Anathema, Beč, Szene
22.10. Deathstars, Beč, Szene

studeni 2014.
06.11. Michael Buble, Arena, Zagreb
09.11. Gaslight Anthem, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. Stiff Little Fingers, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. One Republic, Ljubljana, Dvorana Stozice
19.11. Slash, Austrija,Beč, Stadthalle

prosinac 2014.
04.12. Pips,Chips&Videoclips, Zagreb, Dom Sportova
14.12. Bryan Adams, Ljubljana, Dvorana Stožice

izvještaji/ recenzije

koncerti u slici i riječi:
malo zapela s updatiranjem :)
LENNY KRAVITZ + RAPHAEL SAADIQ 2011, Zagreb
THE HUMAN LEAGUE 2011, Zagreb
RAMMSTEIN + DEATHSTARS 2011, Zagreb
HURTS 2011, Zagreb
GEORGE MICHAEL 2011, Zagreb
APOCALYPTICA 2011, Zagreb
KORN 2011, Zagreb
ARCADE FIRE 2011, Zagreb
BON JOVI 2011, Zagreb
JOE COCKER 2011, Zagreb
SHAKIRA 2011, Zagreb
HLADNO PIVO 2011, Zagreb
ADASTRA 2011, Zagreb
ROGER WATERS "THE WALL" 2011, Zagreb
THE GODFATHERS 2011, Zagreb
FAITHLESS 2011, Zagreb
MAJKE / PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS 2011, Zagreb
PLAN B 2011, Ljubljana
NENO BELAN 2011, Zagreb
MALEHOOKERS 2011, Zagreb
RUNDEK CRGO TRIO, 2010 Zagreb
ĐORĐE BALAŠEVIČ 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ 2010, Zagreb
WHITE LIES, PAUL GILBERT, CARIBOU, YANN TIERSEN, ATOMSKO SKLONIŠTE, RUBIKON, 2010, Zagreb
RICHIE KOTZEN, JOE BONAMASSA, JOE SATRIANI 2010, Zagreb
ERIC SARDINAS 2010, Zagreb
GUNS'N'ROSES + DANKO JONES, 2010, Zagreb
THE GOSSIP 2010, Ljubljana
BILLY IDOL 2010, Ljubljana
RUBIKON 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ & GIBONNI 2010, Gradiška
MUSE & KASABIAN 2010, Milano
SKUNK ANANSIE 2010, Zagreb
DAVID GUETTA 2010, Zagreb
GIBONNI 2010, Varaždin
GIBONNI 2010, Zagreb
RAMMSTEIN 2010, Zagreb
SPANDAU BALLET 2010, Zagreb
DEPECHE MODE 2010, Zagreb
AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW 2010, Zagreb
THE 69 EYES 2010, Zagreb
PARNI VALJAK 2009, Zagreb
PET SHOP BOYS 2009, Zagreb
BACKSTREET BOYS 2009, Zagreb
SIMPLE MINDS 2009, Split
THE CULT 2009, Zagreb
VOODOO LIZARDS 2009, Varaždin
U2 / SNOW PATROL 2. dan 2009, Zagreb
U2 1. dan 2009, Zagreb
BRUCE SPRINGSTEEN 2009, Udine
CARLOS SANTANA,ERIC BURDON, SOLOMON BURKE 2009, Varaždin
RAZORLIGHT, PRIMAL SCREAM, THE CHARLATANS 2009, Zagreb
SIMPLY RED 2009, Ljubljana
SINEAD O'CONNOR 2009, Ljubljana
TONY CETINSKI 2009, Zagreb
NIGHTWISH 2009, Zagreb
BEYONCE 2009, Zagreb
ERIC SARDINAS 2009, Zagreb
ZDRAVKO ČOLIĆ 2009, Zagreb
TBF & St!llness 2009, Zagreb
BLACKMORE'S NIGHT 2009, Zagreb
PRLJAVO KAZALIŠTE 2009, Zagreb
ZA ĐORĐA NOVKOVIĆA 2008, Zagreb
GIBONNI 2008, Zagreb
WITHIN TEMPTATION 2008, Zagreb
MUSE 2007, Zagreb
IGGY POP, CHK CHK CHK, HOLD STEADY 2007, Zagreb
SONIC YOUTH, NEW YORK DOLLS, HAPPY MONDAYS 2007, Zagreb
THE CULT, ILL NINO, MAJKE, THE SCORPIONS 2007, Koprivnica
INXS 2007, Zagreb
KAISER CHIEFS, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE 2007, Zagreb
MICK HARVEY, PAUL GILBERT, HARMFUL, DIRTY THREE, GIPSY KINGS 2007, Zagreb
HLADNO PIVO 2007, Zagreb
KOOL & THE GANG 2007, Zagreb
VATRA RAMIREZ 2006, Zagreb
SEAL 2006, Zagreb
PUBLIC ENEMY 2006, Zagreb
MARIZA + TAMARA OBROVAC 2006, Zagreb
GIBONNI 2006, Zagreb
SIMPLY RED 2006, Pula
JOE SATRIANI 2006, Zagreb
VROOOM, URBAN 2006, Zagreb
SISTERS OF MERCY 2006, Zagreb
SIMPLE MINDS 2006, Zagreb
DEPECHE MODE 2006, Zagreb
SIDDHARTA 2001, Zagreb


fotoputopisi:
putopis Australija I
putopis Australija II
putopis Australija III
putopis Australija IV
putopis Australija V
biljke Australije

pretraživanje po arhivi

recenzije filmova:
Apocalypto
MOTOVUN: prvi dio
MOTOVUN: drugi dio
Grad svjetla
Australia
Wrestler
U vrtlogu igre

priče:
Vaya Con Dios
Mika
Paranoia
Mjesto na kraju svijeta
Titovi nogometaši
29.11.
River's run (Pod mostom)
Neznanac
Za šaku kikirikija i patriotizam
Samo jednom se grebe (pismo jednom uredniku)
Ispovijest jednog psa


poezija:
...nastavit će se
Peron 3
Cesta za nikuda
Prođi me dalje
uz foto "U sumrak" 02
uz foto "U sumrak" 03
uz foto "U sumrak" 04
uz foto "U sumrak" 05
uz foto "U sumrak" 06
uz foto "U sumrak" 07
uz foto "U sumrak" 08
uz foto "U sumrak" 09
December, 31 (31. prosinac)
uz fotos "Arhitektura noću" 01
uz fotos "Arhitektura noću" 02
uz fotos "Arhitektura noću" 03
Bezimena
Prolazi ponoć
Zvezdana prostirka
Snivaj noćas
Bezizlazno je to
Proljetni Blues
Move into my life