Return of ALTEREGO

srijeda, 30.05.2012.

Vijesti o nadolazećim koncertima


2CELLOS - 12.6. ARENA ZAGREB
Jučer su u Matis Absolut Loungeu kraj dvorane K.D. V. Lisinski naknadno podjeljeni Porini, hrvatske diskografske nagrade, Stjepanu Hauseru i Luki Šuliću, odnosno 2CELLOS koji su kao duo osvojili Porine u dvije kategorije:
za najbolji inozemni album: “2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser”, i za najbolju inozemnu pjesmu: “Smooth Criminal”.
No, od od ukupno četriri kipića od teškog bračkog kamena koje su predali predstavnici diskografskih kuća Menart i Aquarius Records, koje zastupaju Hausera i Šulića (Menart zastupa Sony koja je matična kuća dua 2CELLOS, a Aquarius Records zastupa Stepana Hausera kao solista), dva su pripala Hauseru za samostalni rad, točnije Stjepan je osvojio još Porine u kategorijama: za najbolji album alternativne glazbe: „Urban & Hauser“, te za najbolju instrumentalnu izvedbu: skladbu „Alone“.
Na dodjeli smo saznali da 2CELLOS snimaju svoj novi studijski album koji bi trebao izaći idućeg siječnja pa je u šali netko od prisutnih spomenuo da se dečki trebaju požuriti ako bi htjeli Porina i iduće godine i za taj album (da upadnu u aktualnu godinu).
Također je bilo riječi o njihovom velikom koncertu koji će se uz podršku Zagrebačke filharmonije održati u zagrebačkoj Areni 12. lipnja i to da se karte vrlo brzo prodaju i da bi vam se lako moglo dogoditi da ostanete bez nje ukoliko kanite na koncert a niste je još nabavili.


ZAZ, 3.6. DOM SPORTOVA ZAGREB
Iako je zagrebački koncert francuske zvijezde Zaz već danima rasprodan, stižu nove informacije - kao predgrupa Zaz nastupit će Damir Kukuruzović Gypsy Swing Quartet! Djela Damira Kukuruzovića svojevrstan su hommage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojcu koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. Najpoznatiji promotor francuskog jazza, Kukuruzovićev quartet, nastupao je na svim bitnijim festivalima u zemlji i inozemstvu.
Na svom albumu Green Hill Gipsy Swing, svirao je s najznačajnijim predstavnikom tog stila u svijetu, francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. imao je turneju nazvanu „Pariško čudo na harmonici“ s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što su, Adrian B. Burns (poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhitam Kingsima), Boško Petrović, Zdenka Kovačiček, Csaba Daseo, Zoran Predin, Telefon Blues Band, Jasna Bilušić…a 2011. godine imao je zajedničku tuneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yourgui Loefflerom. Svoju suradnju s njima zabilježio je i na albumu u nazvanom ˝Manouche˝.
Vjerujemo da će glazba Damir Kukuruzović Gypsy Swing Quarteta biti savršen uvod u glazbenu čaroliju koju je Zaz pripremila za Zagreb.
Iako je koncert rasprodan, još ima nade za one koji nisu kupili ulaznicu: u tijeku je nagradna igra 'Vip te vodi na Zaz' u sklopu koje je, do 30. svibnja, moguće osvojiti ulaznice za ovaj jedinstveni glazbeni događaj. Uz to, kao glavnu nagradu, Vipnet je najsretnijim fanovima osigurao i upoznavanje s mladom pjevačicom. Zaigrajte klikom na Vipnetovu Facebook stranicu.


SLAYER, MASTODON I GOJIRA - 8.6. DVORIŠTE “JEDINSTVA" ZAGREB
Uz najavljeni headlinerski trolist u klubu “Močvara”, u nastavku programa, svirat će Father, Igut i Consecration.
Vrata dvorišta “Jedinstva” bit će otvorena u 17:30, a raspored nastupa je sljedeći:
Dvorište “Jedinstva”: 18:30 GOJIRA, 20:05 MASTODON, 22:00 SLAYER
Klub “Močvara”: 23:35 FATHER, 00:35 IGUT, 01:35 CONSECRATION
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 190 kn. Ukoliko ih bude na dan koncerta cijena će im iznositi 220 kn. Naravno, koncert u Dvorištu Jedinstva/Močvare bit će limitiranog kapaciteta. Ulaznice se mogu kupiti na službenim prodajnim mjestima i svim prodajnim mjestima Eventima i www.eventim.hr.








SEEROCK FESTIVAL - 29. 6. SCHWARTZLSEE, GRAZ AUSTRIA (GUNS'N'ROSES, THE CULT, SONATA ARCTICA...)
Ovaj lokalni jednodnevni festival u prekrasnom izletištu, na jezeru Schwaelzsee u blizini Graza je svake godine sve zanimljiviji - lani je ugostio Bryana Adamsa kao headlinera i priredio vrsnu festivalsku večer. Ove godine je lineup još jači: Guns N Roses, The Cult, Soulfly, Sonata Arctica, Alkbottle... Kome se ne da (i štedljivi ste) dva puta putovati u Split evo prilike da jednim udarcem ubijete pet muha. Ako vodite bolju polovicu, možete je ostaviti u obližnjem ogromnom shopping centru, pa tako svi sretni i zadovoljni.
TIMETABLE: Alkbottle 16.20 -16.55 h, Sonata Arctica 17.15 -18.05 h, Soulfly 18.30 -19.30 h, The Cult 20.00 - 21.10 h,
Guns N Roses 21.45 - 00.00 h
Cijene karata: Wavebreaker (Golden Circle) € 99,00, stajanje € 69,00, sjedenje K.A. € 89,00, sjedenje K.B. € 79,00 VIP mjesta € 249,00. Ulaznice možete nabaviti online: Oeticket.com.



DURAN DURAN, 14.7. - KRIŽANKE, LJUBLJANA
Već smo javili da će Ljubljanu posjetiti jedan od naj-ikonskih bendova u svijetu: DURAN DURAN, predvodnici glam pop-rocka 80.-tih. No promijenjena je lokacija koncerta: umjesto u Gospodarskom razstavišču Duran Duran će 14. 7. od 21 h nastupiti u obnovljenim Križankama, prekrasnoj ljetnoj pozornici i kultnom ljubljanskom sastajalištu ljubitelja glazbe.



SCHENGENFEST - 3.-5.8. VINICA, SLOVENIJA (SAMO SAT VREMENA OD ZAGREBA!)
SCHENGENFEST, koji je prošle godine oduševio preko 14 000 ljudi, ove godine od 3. – 5. kolovoza slavi svoj peti rođendan! Za okruglu godišnjicu odlučili su vam ponuditi još bolji provod pa se na ovogodišnjem popisu ovog slovenskog festivala nalaze „samo“: Kaiser Chiefs, Leningrad Cowboys, Siddharta, Parov Stelar, Majke, Viza, Kawasaki 3p, Riblja Čorba, Golem, Tom Novy, Shapeshifters, Parni Valjak i mnogi drugi! Malo slovensko mjesto Vinica, u blizini Karlovca, usred ljeta postat će okupljalište desetaka tisuća ljudi koji su morske čari odlučili zamijeniti prekrasnom prirodom uz rijeku Kupu, na samoj schengenskoj granici! Program festivala je svake godine sve bolji, a ovog se ljeta vraćaju još bolji i jači s odličnim gostima iz inozemstva na dvije pozornice. Festival traje ukupno tri dana, nudi prostor za kampiranje i niz popratnih sadržaja o kojima ćemo još izvještavati, a za sada je najvažnije da će rock pozornicu zadrmati Kaiser Chiefs, Leningrad Cowboys i Parov Stelar uz pojačanje izvrsnih regionalnih izvođača, dok će electro pozornica biti još veća i bolja nego prošle godine jer nastupaju house legende kao što su Tom Novy, Gramophondzie, Shapeshifters i Funkerman!
Ulaznice za SCHENGENFEST dostupne su u Hrvatskoj na svim prodajnim mjestima Eventima ili na www.eventim.hr po cijeni od 49 eur, a u velikoj akciji koja traje do 26.6. za cijenu od 5, dobit ćete 6 ulaznica! Prvi kontingent ulaznica za festival već je rasprodan.



TERRANEO FESTIVAL - 7.-10.8. ŠIBENIK (THE ROOTS, THE XX, FRIENDLY FIRES, THE HORRORS, SWANS...)
estival Terraneo u svojem drugom izdanju pokrenuo je i program kojim nastoji ukazati na važnost i obavezu društvene odgovornosti.
Sa pet različitih udruga iz Šibenika koje za cilj imaju uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u društvenu sredinu pokrenuta je suradnja i to kroz nekoliko aktivnosti: zapošljavanjem korisnika u sklopu festivalskih radnih pozicija, prodajnim štandovima za prodaju suvenira koje izrađuju korisnici udruga, te kroz likovni projekt 'Nacrtaj Terraneo'.Zapošljavanjem korisnika nastoji se ukazati na potrebu prihvaćanja osoba s teškoćama i njihove integracije u svakodnevni život; time samim korisnicima nudimo jedno sasvim novo iskustvo i osjećaj korisnosti i funkcioniranja u velikom radnom timu, no ujedno senzibiliziramo širu javnost o njihovim potrebama i mogućnostima doprinosa unutar društvene zajednice. Dodatne aktivnosti su mogućnost korištenja prodajnog štanda bez naplate naknade, a s ciljem prodaje suvenira koje izrađuju korisnici udruga te konačno projekt 'Nacrtaj Terraneo' koji uključuje izradu likovnih radova na temu Terranea. Naime, korisnici udruga za zadatak imaju naslikati 400 radova sa sadržajem koji ih asocira na festival. Ti će radovi potom biti izloženi u gradu Šibeniku, te kasnije i na samom festivalu. Detaljnije informacije o ovom programu Terranea pronađite u prilogu, a fotografije i vizuale



30.05.2012. u 12:11 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 29.05.2012.

HOT NEW ALBUM: Gossip "A Joyful Noise"



Već dugo nisam bila u ovako teškoj dilemi kakvu ocjenu dati jednom albumu (čak i polovica zvjezdice koju na SG nemamo, tu ne bi pomogla) - naime ocjena se mijenja dosta zavisno s koje strane gledaš. Ako se držim slijepo linije koju je Gossip (tj. prvobitni The Gossip) furao od prvog, pa do trećeg, po svemu ekstra provokativnog tekstualno i glazbenog albuma "Standing in the Way of the Control", ili prethodnog, u detalje izrađenog najkvalitetnijeg popa s pečatom originalnosti po svim točkama "Music for Men", onda ovaj peti "A Joyful Noise" predstavlja značajan zaokret u debeli, masni (izrazi nemaju veze s izgledom Beth Ditto), ne baš uzbudljivi i provokativni mainstream pop nekog tko se zove Gossip, i samim time i pad - e sad da li kvalitete, zanimljivosti, oštrine, izazovnosti ... to je na svakome od nas da sam za sebe zaključi i odluči. Doduše neki su kritičari već na prvim albumima smjestili Gossip u onu vrstu benda koji ima dobru glazbu, ali ne mnogo bolju od tone dobrih bendova i da su proboj iz bezličnog mnoštva napravili izazovnim i kontraverznim javnim istupima, uglavnom Beth Ditto, ili drugim riječima, napravila žena selebritija od same sebe i tako su se probili. Naravno to jest točno, PR je Beth Ditto jedna od najjačih strana, ali žalibože takvih kritičarskih mišljenja ako ne vide dalje od nosa. Beth i ekipa ima debelo pokriće za sve ono što su postigli do sada u glazbi. I zato ih volimo. S posebnom napomenom da je Gossip jedan od najboljih novijih bendova uživo. Njihov je nastup i tehnički dakle glazbeno i vokalno sjajan, a da o karizmi performera (ok i neukusu također) Beth Ditto niti ne govorimo. A to mnogo govori.




Da se vratim na početnu temu - ako pak ovaj album gledate kao zaseban uradak nekog drugog izvođača - on je jedan od boljih pop albuma urađenih i bio bi daleko bolji, točnije impresivniji da su tekstovi na njemu kvalitetniji (pad je vidljiv od prošlih albuma) i mnogo značajnije: da ga nije u ruke primio Brian Higgins koji je radio s Girls Aloud, Sugarbabes, što su sve okey girl-grupe s catchy, plesnim, ali blaziranim, plošnim i neuzbudljvim hitovima. Ili da skratim, volim ja i poneki album Girls Aloud i Sugarbabesa, ali to mi je ladica dolje ispod A liste popa. Gossip nikad nije bio u tako niskoj ladici. Generalno je album vrlo nepretenciozno napravljen i produciran, vrlo slušljiv s kvalitetnim materijalom što je dobra osobina, ali to nije osobina Gossipa barem ne kakvu smo mi navikli od benda. Da je ovaj album napravila i otpjevala (!) Madonna, rekla bih "konačno jedan dobar nepreseratorski album od nje". Dosta pjesama naročito "Casualities of War" iako odlična, ona ima izrezani DNK Madonne iz njene najbolje faze (kako li se ono zove album s kojeg je ono singla naš Višnjić glumio uz nju?), iako je Beth izjavila da je skoro godinu dana slušala ABBU, ja na ovom albumu ne čujem ABBU niti 20%. Možda sam gluva.



Jel' nam treba još jedna Madonna? Ni slučajno, meni je dosta i ove postojeće. Srećom Beth pojede Madonnu i još dosta drugih za užinu sa svojim glasom, pa ako već moram slušati album koji bi u svojim najsretnijim i najinspirativnijim trenucima jednog dana možda mogla snimiti Madonna (ne može ona to) onda hvalabogu da bar čujem pjevanje na albumu, a ne cvrkutanje, i prenemaganje. Ili 25 gostujućih reppera i pjevača da sakrije nemogućnosti glavnog vokala.

Pjesme na 'A Joyful Noise' su uglavnom vrlo kvalitetan materijal (naročito stilom odskaču "Melody Emergency " sa sjajnom bas dionicom i jednostavnim gitarskim riffom i synthom, "Perfect World" snagom power-songa potencijala globalnog hita, te "Horns"), i strašna je šteta što su Ricka Rubina zamijenili Higginsom jer mislim da bi ovaj album s njim bio za dvije klase drugačiji.

Ovako, nisam sigurna da li ovaj album za Beth i društvo znači zaokret stila u totalnu i predvidljivu, ali ipak kvalitetnu, komercijalu oko koje nećete gubiti previše riječi a kamoli sna, ili je ovo neki logičan pad inspiracije nakon izuzetno jakog izlaza na glazbenu scenu s prethodna četiri albuma. U svakom slučaju Beth Ditto ovdje više nije jedan od najimpresivnijih rock'n'roll vokala što je bila, nego snažan pop vokal. Gubitak za rock, ali svakako veliki dobitak za pop. I da njen vokal i ovdje (naročito na ovom albumu) nije tako impresivan, ovom albumu bi se mogao zalijepiti etiketa "preujednačen toliko da je fino ispoliran i izmanikiran" a to ujedno znači i ne toliko sirovo uzbudljiv i izazovan.

Pa sad tko što voli, ja volim pravi Gossip pa je meni ovaj album za tricu, ali kao pop album koji bi netko zalijepio već spomenutoj Madonni ili nekome u tom stilu vrijedi za (opet) debelu četvorku.
Zalijepili smo ovom albumu tri zvjezdice, ali da smo zalijepili i četiri ne bi bila greška. Vrijedi.



Popis pjesama:

1. Melody Emergency *
2. Perfect World *
3. Get a Job *
4. Move in the Right Direction
5. Casualties of War
6. Into the Wild
7. Get Lost
8. Involved
9. Horns *
10. I Won't Play
11. Love in a Foreign Place

cereksretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

29.05.2012. u 13:45 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 23.05.2012.

HOT NEW ALBUM: Epica - "Requiem For The Indifferent"



Epica je diskutabilno najjači simfonički metal bend sa ženskim frontmanom. Najjači u smislu najsnažnijeg vlastitog identiteta, hrabrosti da sa svakim albumom idu dalje i napreduju, dakle progresivan, s nadom i uvjerenjem da će ih to odvesti stepenicu više.

Za razliku od relativno nedavno ocijenjenog aktualnog albuma Evenescencea (koji lebdi između 3/4), uz Amy koja stalno nešto mijenja, a to su najčešće članovi benda dok joj je fokus na razvijanju vlastitih vokalnih mogućnosti te "dorađivanja" i poliranja do tada stvorenog zvuka, Epica ima posve druge preduvjete da im "Requiem For The Indifferent" bude čvrsta četvorka pa i više od toga. S pomno izgrađenim i raznovrsnim klasičnim, zborskim i ostalim dionicama, kompleksnijim aranžmanima od instrumenalnih do vokalnih, uključujući i drugi vokal "growling" Marka.

Ostala konkurencija: Lacuna Coil je otišla u neki drugi smjer pogotovo vokalno, Nightwish je zabrazdio u vrlo ambicioznim konceptualnim i kompleksnim glazbeno-instrumentalnim djelima (što je meni osobno vrlo zanimljvo, no Nightwhish je trenutno u nekim novim područjima koja se za sada nisu pokazala dovoljno efektnima u bazičnom žanru, možda i zato jer tamo gdje su krenuli imaju još dosta posla za odraditi), a Within Temptation je s, iako meni dragim, pitki "The Unforgiving" otišao u klasično rockerski stil, prijemljiv za radio stanice i to ne s predznakom "metal, heavy, hard rock" nego contemporary glazbom. Kad sve zbrojite, skoro pa ispada da je jedino Epica ostala posve vjerna žanru operatic/symphonic metala, ali nemojte misliti da to znači ujedno i stagniranje. Baš naprotiv.



Osobno su mi se jako sviđali i "The Phantom Agony" baš radi te svoje nesavršenosti prvog albuma, no sve su naznake velikog benda već bile tu, a Simone Simons koliko god je još dosta nakon tog debija tražila vlastiti vokalni identitet (zanimljivo, to i nije više tako vidljivo s odmakom vremena kada unazad preslušavate albume - što samo znači da je cijeli koloplet prezentacije samog benda, glazbe, stila, na kraju i specifičnog (možda i nerazumljivog) vokalnog uparivanja Simoninog pop-mezzosoprana s (isključivo) growl vokalom Marka Jansena bio dovoljno upečatljiv i zanimljiv naročito publici), te "Consign to Oblivion". On je bio izvrstan album koji je Epica napravila po mnogima i za mnoge poput neke vrste graničnika u žanru, iako ni on ne spada u remek-djelo. No koliko oba spomenuta albuma lako sjedaju u uho, toliko aktualni "Requiem For The Indifferent" nekako ne sjeda odmah na prvu loptu. Album nema izraziti "hit" ili više njih, pjesme koje će učiniti da odmah prihvatite album. Ipak, " Storm The Sorrow " je svakako potencijalni hit, koji će vam doći "iza leđa". No zato je Simone izrazito sigurna sa glasom, napavila je napredak i u pjevanju soprana a i niže dionice odlično nosi čak i kada joj zbor (koji ponovo ima važnu ulogu na albumu) želi "oteti" momentum.

S druge strane, glazbeno je Epica napravila kompleksan posao: zadržavajući se unutar žanra, bend se rastegao u svim poznatim i nepoznatim smjerovima metala, klasike, i iskombinirao jedan vrlo slojevit konceptualan album koji ima izrazitu snagu u većini pjesmama ("Delirium", "Avalanche"...), žestinu "borbe" dvaju vokala. Ovaj album donosi sve najbolje i sve poznato od Epice ali složeno u jedno svježe izdanje, s novim ruhom i sa novim, zanimljivim momentima, s dodatkom već preopoznatljve progresivnosti koja je definitivno postala Epicin trademark.

Posebno spomena vrijedna je svakako skoro 10-minutna "Serenade Of Self-Destruction" - ne baš toliko instrumentalna verzija koju sadrže neke verzije izdanja iako je svakako impresivan uradak glazbene orkestracije inspirirane Istokom, ali je vokalna verzija ono što pjesmu diže na zaista poseban nivo i u kojoj bend izrazito sjaji sa strane tehničkog znanja svoga posla. Pjesma ne samo da savršeno zatvara album glazbeno, nego i tekstualno. Cijeli je album u tom smislu tamniji, pun propitkivanja i nikako nije slučajno nazvan "Requiem For The Indifferent". Rekla bih da ovaj album zaokružuje dosadašnju karijeru i opus Epice na najbolji mogući način i da sada bend ima posve otvorena vrata za što god odlučili raditi sljedeće. Što je poprilično moćna pozicija. Pitanje je kako će je i koliko dobro iskoristiti.




Popis pjesama:

1. Karma
2. Monopoly On Truth
3. Storm The Sorrow *
4. Delirium *
5. Internal Warfare
6. Requiem For The Indifferent
7. Anima
8. Guilty Demeanor
9. Deep Water Horizon
10. Stay The Course
11. Deter The Tyrant
12. Avalanche
13. Serenade Of Self-Destruction *


cereksretan

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

23.05.2012. u 21:41 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 21.05.2012.

Večeras otvorenje izložbe STRAIGHT TO R'N'R u Karlovcu

21.05.2012. u 08:54 • 0 KomentaraPrint#

subota, 19.05.2012.

ROKAJ FEST otkazan, ostaje koncert Slayer/Mastodon 8.6.


Prenosim punu vijest od organizatora Rokaj festa:

Rokaj Fest, na veliku žalost organizacijskog tima, neće se održati u predviđenom obliku i s najavljenim line up-om. Nezadovoljavajuća prodaja ulaznica uzrokovana, očito, teškom financijskom situacijom u zemlji dovela je do otkazivanja postojećeg koncepta festivala.
Rokaj Fest tim pokušao je na sve načine spasiti ovogodišnji festival, prilagođavajući i smanjujući raznim akcijama već ionako prilično nisko postavljenu cijenu ulaznice, no i takvi potezi nisu se pokazali učinkovitima.

Ulazeći u proces vraćanja Rokaj Festa na regionalnu festivalsku mapu, organizacijski tim imao je u vidu dugogodišnji proces kojim bi se festival iz godine u godinu dizao, svake godine sa sve upečatljivijom postavkom izvođača, kao i popratnim sadržajima. Financijski smo bili spremni na gubitke, kako ove, tako i u narednim godinama, no uz uvjet da publika prepozna ideju, želju i prihvati festival kao nešto potrebno ovom gradu i državi. To se nažalost nije dogodilo, pa smo odlučili biti iskreni prema sebi, našim partnerima i publici, i reći da projekt u zamišljenom obliku jednostavno ove godine nije uspio. Festival je trebao biti realiziran kao veliki događaj, u dva dana s tri pozornice, ogromnom produkcijom i preko 30 izvođača. Održati takav festival uz ipak nedovoljan interes publike bilo bi porazno, prije svega za izvođače, za publiku koja ne bi dobila od Rokaja ništa od onoga što smo predvidjeli dati, te na koncu za nas same. Financijski udarci koje smo pretrpili donošenjem ovakve odluke su ogromni, no smatramo da je to jedino fer prema našoj publici i partnerima.

Moglo se ići smanjivati produkciju, broj pozornica, otkazivati pojedinim izvođačima, ali to onda ne bi bilo fer prema ikome, niti bi to bio Rokaj kakav smo zamislili.
Duboko smo vjerovali da ovakav program uz ovako pristupačne cijene ulaznica može proći, no nažalost kriza je izgleda ipak prevelika.
Kako je Rokaj prema svojoj publici uvijek bio otvoren i krajnje iskren, tako i ovoga puta nismo htjeli zamotavati istinu u razne tehničke razloge otkazivanja, bolesti izvođača ili nešto treće. Istina je da ovogodišnji program na postavljenoj lokaciji i uz izrazito povoljne cijene ulaznica, nije pobudio dovoljan interes za realizaciju festivala.

SLAYER, MASTODON I GOJIRA U DVORIŠTU MOČVARE 8.6.
Da ostanemo fer do kraja, proveli smo sate i dane razgovarajući s izvođačima i dijelom naše publike u cilju nuđenja barem dijela programa koji je trebao biti na Rokaju. Taj dio je paket Slayer / Mastodon / Gojira, koji će nastupiti u Dvorištu Jedinstva/Močvare u petak 08. lipnja. S punim setovima, ova 3 banda ponuditi će paklenu višesatnu zabavu onima koji preferiraju takav zvuk i koji su svoje Rokaj ulaznice i kupili zbog tih bandova. Nakon te furiozne svirke u Dvorištu, u klubu Močvara biti će nastavljen program u formi metal after partya uz nekoliko žestokih domaćih bandova, čija imena ćemo objaviti uskoro.

POVRAT NOVCA
Svi kojima taj program nije dovoljno privlačan, dobiti će naravno povrat novca za svoje Rokaj ulaznice.

Povrat novca, isključivo na prodajnim mjestima gdje su one kupljene, počinje u petak 25. svibnja i traje 10 dana, zaključno s nedjeljom 03.06. navečer. Svi koji imaju dnevne ulaznice za četvrtak ili festivalske ulaznice, moći će ostvariti povrat novca u iznosu koji su platili za ulaznicu.
Oni koji su svoje ulaznice kupili tijekom trajanja Records Store Day akcije, novac mogu dobiti isključivo na prodajnim mjestima gdje je akcija ostvarena, na način kako je paket i kupljen, dakle 4 ulaznice trebaju biti vraćene za dobivanje 690 kn. Podsjećamo, tijekom trajanja RSD akcije za 3 kupljene ulaznice, četvrtu smo davali gratis.
Kupci ulaznica na štandu u Avenue Mallu svoj povrat novca mogu ostvariti u Tvornici Kulture.
Oni s dnevnim ulaznicama za petak ili festivalskim ulaznicama, koji žele 08.06. na Slayer/Mastodon/Gojira paket, ulaznicu ne moraju vraćati već im ona vrijedi za ovaj koncert.
Ukoliko pak ovaj program ne smatraju dovoljno zanimljivim, također mogu svoje ulaznice vratiti na prodajnom mjestu gdje su kupljene i dobiti natrag puni iznos.

NOVE ULAZNICE ZA 8.6.
Oni koji do sada nemaju niti jednu verziju Rokaj Fest ulaznica, a zanima ih koncert Slayer / Mastodon / Gojira, moći će, od ponedjeljka 21.05., kupiti nove jedinstvene ulaznice po cijeni od 190 kn na službenim prodajnim mjestima Rokaja.

Koncert u Dvorištu Jedinstva/Močvare bit će limitiranog kapaciteta.

Rokaj Fest, kao svojevrsnu ispriku fanovima nudi i ostale mogućnosti:
Svi oni s kupljenom Rokaj kartom mogu idući tjedan, od ponedjeljka do petka, u Tvornici kulture kupiti ulaznicu za Kyuss Lives! koncert 30.05., za samo 120 kn (trenutna cijena je 150 kn).
Ta pogodnost ostvariva je samo na prodajnom mjestu Tvornice kulture i ograničena je na prvih 200 zainteresiranih.

19.05.2012. u 15:52 • 0 KomentaraPrint#

petak, 18.05.2012.

HOT NEW ALBUM: Macy Gray - "Covered"



Macy Gray je vjerojatno jedna od vlasnica najimpresivnijeg i najmarkantnijeg vokala u glazbenoj industriji (naravno u contemporary žanrovima, ne klasici) a valjda jedina koja nikako da sklepa izrazito jak i upečatljiv album. Debi koji ju je proslavio “On how life is” je bio zaista dobar album ali ne i odličan, uz “Big” iz 2007. jedini na nekoj visokoj na razini takvog kalibra pjevačice, ali od toga vremena je prošlo punih 13 godina. Ostalima je ama baš svakom od njih (sveukupno pet + jedan live) nedostajalo hrpu toga, nepostojana kvaliteta i nekonzistentnostl, ili drugim riječima Macy nikako da nađe neki svoj stil, glazbeni personality, svoj ja - ako ne računamo njen upečatljiv način pjevanja. No pjevač ne čini autora što je vrlo evidentno Macy, na žalost, pokazala s vrlo neuspjelim albumom “The Sellout”.

Novi Macyin album ništa bitno nije donio kako bismo konačno mogli reći: “eh, to je to – Macyin ID”. Čak na ovom albumu niti posebno ne svijetle njene vokalne sposobnosti, prije bismo mogli reći da je manje polagala pažnju na to hoće li u svakoj pjesmi “udariti” onu pravu notu, a više kako će interpretirati, točnije kako će pjesmu izvesti a da ona bude zaista drugačija od originala. A to jest upravo ideja vodilja kada (ozbiljno) radite covere. Ovaj je album naime, kolekcija covera a ne autorski album.



Većina pjesama na albumu je znatno izmjenjena, nekad do granice prepoznatljivosti (nećemo otkrivati koje) i kolikogod da bi Macy u nekim pjesama mogla podignuti letvicu (“Here comes the rain” i “Creep”) toliko baš radi očekivanja istog možda je i dobro što nije. A i kolekcija covera je vrlo posebna: od već spomenutih Radioheada, Eurythmics, tu su se našli i hitovi Nine Simone, Metallice, Yeah Yeah Yeahs, My Chemical Romance i ne mogu se oteti dojmu da ih je Macy sama birala, jer su poprilično neobična grupa pjesama, ali upravo radi toga je ova kolekcija dobra. “Covered” je naročito dopadljiv album za neko background ili off slušanje, ali ne mnogo više od toga.

Nešto ekstra, pa time poprilično zanimljiv dodatak albumu, donekle i zabavan su tri tzv. “skita” govorna umetka između pjesama, u obliku razgovora između Macy i gostiju: u prvom s komičarom J.B.Smooveom gdje on pjevačici savetuje da pojača scenski dojam osmišljavanjem mikrofona-mača, u drugom s pjevačicom Nicole Scherzinger gdje je ova savjetuje da bi možda mogla više pjevati kao hiper popularne Britney Spears, Alanis Morisette i Shakire, te treći s vditeljicom Mc Lyte kojoj Macy pokuša vrlo egocentrično objasniti kako bi je ova trebala najviti, kojim superlativima – ovaj posljednji pogotovo je mogao biti vrlo zabavno-samoironičan da nije razgovor završio malo čudno i radi pozicije (posljednjii track na albumu) no više radi toga što na koncu nisi na čistu čemu je on uopće bio potreban.

“Covered” je album kojim je Macy ispunila prazninu u nekom kreativnom vakuumu, što ne bi bilo ništa upitno da taj Macying vakuum nije, na veliku žalost svih štovatelja ove pjevačice, njena konstantna.




Popis pjesama:

1. Here Comes the Rain Again
2. Creep *
3. You Want Them Nervous
4. Smoke Two Joints *
5. La La La (Teaching the Kids)
6. Teenagers *
7. The Power of Love
8. Nothing Else Matters
9. Sail
10. I Try Is Cool and All, But...
11. Maps
12. Lovelockdown/Buck *
13. Mel Rap
14. Bubbly
15. Wake Up
16. Really?


sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

18.05.2012. u 14:29 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 16.05.2012.

Najnoviji updejt o koncertima

KYUSS LIVES! 30.5. TVORNICA KULTURE ZAGREB Stone rock bogovi Kyuss Lives! započinju u petak, 25. svibnja dugačku europsku turneju u sklopu koje će nastupiti i u Zagrebu. Serija koncerata najpozantijeg i najutjecajnijeg stoner benda na svijetu kreće u Španjolskoj, te se nastavlja u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Švicarskoj, Luksemburgu, Velikoj Britaniji, Danskoj, Švedskoj, Finskoj te završava u Belgiji 23. lipnja svirkom na Bergenfestu. Kyuss Lives! su, dakako, inkarnacija grupe oformljene tamo krajem 80-tih u Palm Desertu, prvo kao Sons Of Kyuss, a zatim skraćene u Kyuss. U 90-tima grupa objavljuje četiri albuma i jedan EP te se pri kraju svog djelovanja sredinom desetljeća veže na rad Queens Of The Stone Age koji su bili sastavljeni isključivo od bivših članova Kyussa. Mada su djelovali relativno kratko ostavili su najupečatljiviji trag u povijesti onoga što nazivamo stone rock (pogotovo pjesmama poput “Demon Cleaner”, “Gardenia”, “Green Machine”…), a članovi benda kasnije su svirali u poznatim sastavima poput QOTSA, Fu Manchu, Eagles Of Death Metal, Mondo Generator, Hermano i Them Crooked Vultures. U studenom 2010. reformirani bend pod nazivom Kyuss Lives! ponovo počinje svirati, a tijekom povratničke turneje dočekala ih je i tužba Josha Hommea i Scotta Reedera oko prava na ime Kyuss. U međuvremenu je tužba povučena i izglađeni su svi nesporazumi članova grupe, Hommea i Reedera. Cijena ulaznice iznosi 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 180 kn. Ulaznice za Kyuss Lives! u prodaji su na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr: Photo: Abdelwaheb DidiDidi ZAZ - 3.6. DOM SPORTOVA ZAGREB + RASPRODANO + Koncert šarmantne francuskinje ZAZ koji će se održati 3. lipnja u Zagrebu, prije mjesec dana prebačen je iz Boćarskog doma u veliku dvoranu Doma sportova, a nevjerojatna ljubav između trenutačno najzanimljivije francuske zvijezde i Hrvatske finalno je potvrđena: KONCERT JE RASPRODAN! U posljednjim intervjuima za hrvatske medije Zaz je najavila da publika može očekivati ogromnu količinu pozitivne energije i odlazak s koncerta sa smiješkom na licu. Jedva čekamo! Do tada, uživajte u pjesmama i vježbajte pjevanje na francuskom pjesama: Ja Veux, Le Long De La Route, Eblouie Par La Nuit.... STING - 27.6. ARENA ZAGREB Peto gostovanje u Hrvatskoj bit će 27. lipnja u Areni Zagreb gdje će u sklopu turneje "Back To Bass" proslaviti sveukupno 25 godina karijere. Objavio je 13 albuma u solo karijeri, a nedavno i slavljeničku kompilaciju "The Best of 25 Years", dvostruko izdanje svojih najvećih hitova. Sting je do sada u Hrvatsku dolazio četiri puta: imao je dva koncerta u pulskoj Areni 1997 . i 2000. godine, jednom je održao koncert u Lisinskom, a posljednji je održao 2010. kada je u Areni Zagreb izveo svoje hitove u klasičnom ruhu. Ulaznice su u prodaji od 2. ožujka na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima 2CELLOS & ZAGREBAČKA FILHARMONIJA, 12.6. ARENA ZAGREB 2CELLOS Luka Sulic i Stjepan Hauser ubrzo će posjetiti i domovinu gdje će održati svoj veliki koncert uz podršku Zagrebačke Filharmonije u Zagrebačkoj Areni, u utorak 12.6. s početkom u 21 sat. A upravo su objavili su novi spot, ovoga puta za pjesmu Hurt. Pjesmu u originalu izvodi Nine Inch Nails, a dodatno se proslavila izvedbom Johnny Casha. Spot je snimljen u istarskom selu Rakalj i ponovno sa istom ekipom, Medvid produkcija iz Pule pod vodstvom redatelja Kristijana Burlovića. Snimatelji: Kristijan i Igor Burlović, montaža: Ivan Štifanić. Uživajte! SEEROCK, 29.6. Schwaelzsee,Graz je svake godine sve zanimljiviji - lani je ugostio Bryana Adamsa kao headlinera i priredio vrsnu festivalsku večer. Ove godine je lineup još jači: Guns N Roses, The Cult, Soulfly, Sonata Arctica, Alkbottle... Kome se ne da (i štedljivi ste) dva puta putovati u Split evo prilike da jednim udarcem ubijete pet muha. Ako vodite bolju polovicu, možete je ostaviti u obližnjem ogromnom shopping centru, pa tako svi sretni i zadovoljni. TIMETABLE: Alkbottle 16.20 -16.55 h, Sonata Arctica 17.15 -18.05 h, Soulfly 18.30 -19.30 h, The Cult 20.00 - 21.10 h, Guns N Roses 21.45 - 00.00 h Cijene karata: Wavebreaker (Golden Circle) € 99,00, stajanje € 69,00, sjedenje K.A. € 89,00, sjedenje K.B. € 79,00 VIP mjesta € 249,00. Ulaznice možete nabaviti online: Oeticket.com. DURAN DURAN, 14.7. - GOSPODARSKO RAZSTAVIŠČE, LJUBLJANA Ljubljanu će posjetiti jedan od naj-ikonskih bendova u svijetu: DURAN DURAN, predvodnici glam pop-rocka 80.-tih. Iako su se održali do danas uz dosta izmjena u originalnoj postavi i uz neminovne izlete van matičnog benda, koji su ne previše tipično bili ne samo dobro prihvaćeni nego i cijenjeni. U Ljubljani će nastupili 14. 7. od 21 h, na vanjskom prostoru Gospodarskega razstavišča. Predstaviti će svoj još uvijek aktualni album "All You Need Is Now" koji je izdan početkom prošle godine i koji je odlično primljen i od strane kritike i publike, a naravno da će uključiti i svoje najveće hitove na setlistu: Girls On Film, Rio, Hungry Like The Wolf, The Reflex, Notorious, Come Undone, Wild Boys, A View to a Kill in Ordinary World... Duran Duran, "divlji momci", na ovoj turneji su skoro pa u originalnoj postavi za razliku od one jako okrnjene 2001. kada smo ih gledali u Zagrebu. Sada su tu svi osim Andy Taylora, kojeg zamjenjuje Dom Brown. Grupa Duran Duran je u svojoj dugogodišnjoj karijeri prodala više od 80 milijuna ploča, i u dane svoje najveće slave izazivali su jednaku histeriju kao nekada The Beatles. Kada su prvi put stupili na glazbenu scenu početkom 80.-tih Duran Duran su prvi preobrazili glazbene video spotove od običnih filmića koji su bili samo marketinško oruđe u jedno od najjačih i najcjenjenijih sredstava komunikacije glazbene industrije. Posljednji album je producirao cjenjeniji i Grammyjem nagrađeni producent (i njihov veliki obožavatelj), čovjek koji je lansirao Amy Winehouse - Mark Ronson. Prvi singl bio je "All You Need Is Now", a nedavno su izdali novi: "Girl Panic!". U spektakularnom videu nastupaju stare prijateljice: supermodeli Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herzigova i Cindy Crawford, a bend i dalje nakon svih ovih godina ostaje na vrhu liste glazbenih inovatora. Trenutno su pred novim poglavljem u karijeri: više nemaju nikome što dokazivati, skoro su pa u originalnoj postavi, i vjerujemo da nam imaju još mnogo toga za pokazati i dati. Turneja "All You Need Is Now" je do sada već zaradila odlične kritike po svijetu, zato možemo i u Ljubljani očekivati daleko bolji koncert nego onaj u Zagrebu, točnije - onaj pravi posve aktualnog benda bez osjećaja da gledamo nekog kome je vrijeme prošlo. Dokaz tome je i činjenica kao i čast koja ih je dopala da predstavljaju Englesku na svečanosti otvorenja Olimpijskih Igara ove godine u Londonu, uz kolege Stereophonicse iz Walesa, Snow Patrol iz Sjeverne Irske i Paola Nutinija iz Škotske. FOO FIGHTERS , VILLA MANIN, CODROIPO, ITALIJA - 13.8. Sada već i legendarni Foo Fightersi ovog će ljeta nastupiti u Codroipu kraj Udina u Italiji. Koncert koji će biti 13. kolovoza su potvrdili i na svojoj službenoj stranici, a upad je 65 eura. Početak prodaje karata za koncert u Italiji će biti 30. travnja, a ulaznice i aranžmane možete nabaviti preko agencije ART Travel.Dave Grohl i ekipa ove godine su osvojili pet Grammyja, a prošle godine su izdali svoj posljednji album Wasting Light.


 



RED HOT CHILI PEPPERS, 29.8. HIPODROM Zagreb
Najava koncerta RED HOT CHILI PEPPERSA u Zagrebu očekivano je zagrijala hrvatske fanove i publiku, pa ne iznenađuje da je u četiri sata prodano skoro 5000 ulaznica, nakon što su puštene u prodaju...
Ulaznice se prodaju na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, a prodaja preko interneta (na www.eventim.hr).
Obzirom na veliku potražnju, očekujemo da će HOT PIT biti vrlo brzo rasprodan, kao i tribine.
U prodaji je 25 000 ulaznica.
Cijene ulaznica, stajanje: 350kn, HOT PIT: 450kn, Sjedenje: 550kn


  IL DIVO, ARENA ZAGREB - 17.9. Ovaj vikend britanska kraljica Elizabeta II. proslavila je dijamantni jubilej – 60 godina na tronu! IL DIVO su svojim nastupom uveličali ovaj povijesni događaj. U nedjelju, 13. svibnja 2012. godine imali su posebnu čast i privilegiju: zapjevati za kraljicu! Urs, Sebastien, Carlos i David veličanstveno su izveli nastup za Elizabetu II., Philipa i ostale članove kraljevske obitelji. Hrvatskoj publici, IL DIVO će se predstaviti 17. rujna 2012. u Areni Zagreb. „Tko bi ikad pomislio da ću ići na čaj s kraljicom?“ – kroz šalu je na službenoj IL DIVO stranici napisao Sebastien. Nakon samog nastupa, Carlos je izjavio i svi se slažu s njim: „Nastupiti na kraljičinoj jubilarnoj dijamantnoj proslavi je zaista nevjerojatno iskustvo. Fantastično je biti dio tako predivnog događaja.“ Na kraljičinom jubileju nastupilo je 1100 izvođača iz cijeloga svijeta.

16.05.2012. u 00:26 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 15.05.2012.

Metalci - put Zadra krenite, a hard rockeri su srpnju u Split!




ZADAR, 2.-5.06.2012.
Megadeth, Fear Factory, W.A.S.P., Kreator, Blind Guardian, Hypocrisy, Symphony X, Behemoth, Vader, In Extremo, Dark Tranquillity, Moonspell, Ensiferum, Death Angel, i mnogi drugi.


FREE OPENING DAY NA METALFESTU HRVATSKA I POSEBNA PONUDA ZA BIKERE!
Metalfest Hrvatska poziva sve bikere iz Hrvatske i Europe na veliki 'Opening party' prvog dana festivala, u subotu 02.06. 2012. S obzirom da se Metalfest Hrvatska održava na prekrasnom poluotoku Puntamika u Zadru, koji je 'dom' zadarskih bikera 'Beštije', te da je Zadarska rivijera omiljeno odredište mnogih bikera iz Europe, Metalfest Hrvatska poziva sve bikere da dođu u Zadar na Metalfest.
Ulaz na festival u subotu, 2.06. 2012., za sve je posjetitelje - BESPLATAN!!
U subotu, na velikom opening partyu očekuje se cjelodnevna i cjelonoćna metal and rock zabava uz vrhunske metal i rock DJ-e, specijalna mediteranska kuhinja po pristupačnim cijenama i tradicionalna noćna zabava uz koncert, razne dodatne sadržaje i neizbježne streaptease točke. Kao specijalni gost nastupiti će AC/DC tribute grupa Problem Child.

Ostale dane Metalfesta nastupit će također tribute bendovi:
Subota, 02.06. AC/DC tribute, Nedjelja, 03.06. Judas Priest tribute, Ponedjeljak 04.06. Metallica Tribute, Utorak 05.06. Motorhead tribute

Posebna ponuda za bikere
Nakon što posjete veliko otvorenje u subotu, Metalfest Hrvatska je bikerima pripremio specijalnu ponudu. Naime, član bilo koje bikerske skupine u Europi koji ima člansku iskaznicu ili neki drugi valjani dokument/znak raspoznavanja, od Metalfesta na poklon dobiva 30% popusta na cijenu ulaznice koja će tada biti na snazi, što znači da će imati oko 200 kn / 26 Eur popusta. Popust za bikere omugućen je iz razloga što organizatori Metalfesta sudjeluju na produkciji s Moto-klubom Beštije, koji organizira moto skup odmah po okončanju Metalfesta. Za kupnju ulaznice s takvim popustom dovoljno je doći na Box office i pokazati člansku iskaznicu ili neki valjan dokument o pripadnosti nekom Moto klubu. Na taj način Metalfest Hrvatska želi zahvaliti svim bikerima koji godinama posjećuju Puntamiku i uvijek su rado viđeni gosti u Zadru. Kupnjom ulaznice za Metalfest Hrvatska svaki biker može koristiti i popuste na noćenja navedene na službenim stranicama www.hr.metalfest.eu

FESTIVALSKE ULAZNICE PO CIJENI OD 469 KUNA / 64 EUR + PRETPRODAJNA NAKNADA DOSTUPNE SU DO 1. LIPNJA
CIJENA JEDNODNEVNIH ULAZNICA - 314 KUNA / 42 EURA
http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html

Metalfest Hrvatska održat će se na poluotoku Puntamika koji je sastavni dio grada Zadra, okružen Jadranskim morem s tri strane, što ga čini jedinstvenim i najljepšim festivalom u Europi. Festivalsko će područje biti locirano gotovo more, uz kamenite i šljunčane plaže.
SMJEŠTAJ U ZADRU – Specijalno za posjetitelje festivala:
http://www.hr.metalfest.eu/accomodation.html
S partnerima Metalfesta Hrvatska dogovoreno je da nude najpovoljniji smještaj u Zadru - u apartmanima, hotelima, hostelima, kampovima i domovima. Rezervirajte svoj smještaj izravno s web stranice naših partnera u nastavku.
PARTNERI FESTIVALA:
- Terra Travel Agency (apartmani, prijevozi iz zračne luke, izleti) - http://www.terratravel.hr
- Autokamp Borik (festivalski kamp) - http://www.campingborik.com
- Falkeinsteiner (hotelski smještaj) - http://www.falkensteiner.com
- Hostel ferijalnog saveza Hrvatske - http://www.hfhs.hr/en/hostels/zadar-youth-hostel-407
DOLAZAK – Posebna ponuda za posjetitelje: http://www.hr.metalfest.eu/arrivals.html
Jeftini letovi: Ryan air odlasci iz Njemačke, Švedske, Francuske, Velike Britanije, Norveške ....

http://www.hr.metalfest.eu




THE CULT, 3.7. SPALADIUM ARENA, SPLIT
Nakon Metalfesta, 'Spaladium Rock Projekt' predstavlja ispunjenje želja splitskih glazbenih promotera, da se Split napokon nađe na konstantnoj koncertnoj međunarodnoj ruti velikih svjetskih glazbenih superzvijezda.
Britanske rock legende The Cult Arenu će napuniti 03.07. 2012, dok će 'Spaladium Rock Projekt' biti zaključen velikim koncertom legendarnih Guns N' Roses 17.07. 2012.
The Cult je jedan od najznačajnijih britanskih rock bendova osamdesetih i devedesetih, a u 2012 godini spreman je za najveći izazov karijere. Svoj deveti album 'Choice of Wapon' objavljuje u svibnju, ponovno s čuvenim producentom Bob Rockom, koji je producirao njihov kultni album 'Sonic Temple', s kojim su The Cult dotaknuli najveće vrhunce karijere.
Karizmatični pjevač Ian Astbury, te vrhunski gitarist i ko-autor većina pjesama Culta, Bill Duff, zajedno s ekipom po treći put dolaze u Hrvatsku. Nakon što su oduševili fanove na Drava Rock Festu u Koprivnici, te nakon što se za njihov zagrebački koncert u Domu sportova 2009. tražila ulaznica više, The Cult u punoj snazi dolaze u Split, kako bi prodrmali Spaladium s nekim od bezvremenskih hitova poput 'Sweet Soul Sister', 'Rain', 'She Sells Sanctuary', 'Fire Woman', 'Wild Flower', 'Edie (Ciao Baby)' i mnogim drugima.
Predgrupa The Cultu bit će škotski hard rock bend Gun, koji je svjetsku slavu postigao 1994. obradom Cameovog hita „Word Up“!
Gun je jedan od najpoznatijih bendova potekao iz Škotske, nastao je 1987., raspao se 1997., a od 2008. ponovno je na sceni. Objavio je pet studijskih albuma, među kojima je najpoznatiji „Swagger“ (1994.) s kojeg je skinuto čak pet singlova, na čelu sa „Word Up!“, i svi su bili u Top 40 britanske ljestvice.
Preslušajte novi The Cult kao uvertiru koncerta u Splitu 3.07.
Novi studijski album The Culta - "Choice Of Weapon" – dostupan je za online preslušavanje na stranicama Amazona mjesec i pol prije službenog izlaska.

U interviewu za Paste Magazine (http://www.pastemagazine.com) Ian Astbury je pojasnio viziju nastanka albuma:
"…. Ovaj album govori o prolasku kroz mračno, samo-destruktivno razdoblje mog života, gdje sam definitivno izgubio svoj put. Izgubio sam viziju kamo idem i nisam imao pojma gdje sam bio … To je razlog zašto su neki od naslova pjesama poput "Life > Death", "Night In The City Forever", "Wilderness Now" ili “For The Animals”. To su organske, primarne teme. " … "Mislim da smo napravili stvarno jak album i da smo napravili umjetničko djelo u koje doista vjerujemo"…
"Choice Of Weapon" bit će objavljen 22.05. (Cooking Vinyl), a na njemu je The Cult obnovio suradnju s uglednim kanadskim producentom Bobom Rockom (Aerosmith, Bon Jovi, Mötley Crüe, Metallica, The Offspring …). Bob im je producirao albume „The Cult“ (1994.), povratnički „Beyond Good and Evil“ (2001.), a prije njih i kultno izdanje „Sonic Temple“, s kojim su The Cult, zahvaljujući hitovima poput „Fire Woman“, „Sweet Soul Sister“ ili „(Edie) Ciao Baby“ potvrdili status jednog od najvećih rock imena 80-ih.
Cijena ulaznica: Od 25.03 - Parter: 220,00 kn, Od 25.03 - Tribine: 240,00 kn, VIP Ulaznica: 400,00 kuna



GUNS'N'ROSES, 17.7. - SPALADIUM ARENA SPLIT
Rock 'odmetnici' iz sunčane Kalifornije, Guns N' Roses, po drugi puta dolaze u Hrvatsku, nakon što su u rujnu 2010. u punoj Areni Zagreb bacili u trans sve obožavatelje koji su ih godinama nestrpljivo čekali.
Ovoga puta dolaze u Split, s materijalom za novi album, pa će tako posjetitelji koncerta, koji će se održati 17. srpnja u Spaladium Areni, imati ekskluzivnu prigodu čuti neke od najnovijih budućih hitova.
Organizatori koncerta objavili su cijene ulaznica za njihov koncert, te će cijena za parter biti 290 kuna, za gornje tribine 320 kuna, fan pit će biti ograničen na 1000 ulaznica i koštat će 350 kuna, dok će VIP ulaznice koštati 500 kuna. Pretprodajna mjesta bit će objavljena na press konferenciji koja će se održati 8. ožujka u Splitu.
Za ovaj će koncert, po prvi put od otvaranja Arene, 'layout' biti podešen tako da će se maknuti donje tribine i parter biti glavno mjesto okupljanja. Zbog najavljene specijalne postave dvorane, kapacitet će biti strogo ograničen na 10.000 posjetitelja, a kako je Spaladium Arena poznata kao dvorana s najboljom akustikom u Hrvatskoj, spektakl je zagarantiran.

15.05.2012. u 07:04 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 14.05.2012.

Pakleni povratak Ede Maajke na scenu



Nakon, čini mi se godine dana dugog izbivanja (i duplo više ako ne računamo Edin nastup s bendom prije cca. godinu dana), sinoć je zagrebački Aquarius Club ugostio jednog i neponovljivog Edu Maajku. Koncert je ujedno promovirao novi, po meni, izvrstan album „Štrajk mozga“ koji sasvim sigurno ide uz bok prošlogodišnjim albumima Dječaka i Generala Wooa, uz tu razliku što Edin donosi neku skuliranu zrelost autora naspram svježine i oštrine novi(ji)h. Spominjajući Wooa, on je usput budi rečeno, također sinoć bio u Aquariusu.



Iako zakazan za oko 22.30, početak nastupa se poprilično otegao čak sat vremena kasnije, s potpuno razumljivim razlogom: publike je bilo poprilično malo. Zašto je u 23.30 sati najednom club postao vrlo fino popunjen, ostat će enigma, ne samo meni – no na kraju i nije bitno. Naime, Edo je rekao: „više vas je večeras nego na mom posljednjem koncertu“ ili se barem njemu tako činilo. Kako bilo, Edo je, bilo je to jasno kao bijeli dan, bio itekako gladan nastupa, a ni publika nije bila u drugačijem raspoloženju. Od prve stvari, s novog albuma sjajne „Panike“ odmah smo znali kakva će večer biti. Krenulo je žestoko, angažirano, Edo i Frenkie, rapping mu „pajdo“ i treći u ekipi DJ Soul bili su totalno raspoloženi, nije moglo bit' loše da se ubiješ. Sve da i nove stvari nisu odlične, a jesu – pokazalo se to i na prijemu „Soma tebi, soma njemu“ i „Imaš li ti šta para?“ - nastup bi bio odličan. U goste su mu došli i Kandžija i Marchello, tako da tko sinoć nije bio, neka mu je krivo.



Interesantno, ali ne nerazumljivo i previše čudno: cijelo vrijeme Edinog nastupa motalo mi se po glavi jedno: TBF su veliki i bitan bend ali se, pogotovo ne sa svojim posljednjim „estradno zabavnim i popističkim“ „Pistaccio Metallic“ albumom koji je totalno nelogično i bezveze osvojio ovogodišnjeg Porina za klupsku glazbu – ne može mjeriti s OVIM klupskim beatovima, točnije s Maajkom i njegovom srčanošču i iskrenošću. OK, Edo nije bio u konkuenciji za Porina ali su zato bili Dječaci i Woo. No ostavit ću se lamentiranja oko Porina za tekst o Porinu. Vratimo se mi na Edin nastup. Edo se vrlo i iskreno zahvaljivao (onako baš bosanski otvoreno) publici koja je došla, činio nam se sretan što je tu (jasno) i uživao je nema sumnje. Uz to je vidio i hrpu poznatih lica koja već dugo nije, pa je tako svako malo u pauzama nekog iz publike pozdravio što je još posebno pridonjelo prisnoj i veseloj atmosferi u klubu.




Jednosatni je regularni dio u paklenom tempu završio s, a s kojom bi nego „No sikiriki“, a onda je trebao sići i vratiti se kao na bis. Što nije učinio objasnivši da mu se ne da, iako kao „to treba napraviti da se zna da je bis i da ga publika mora malo zazivati“, ali je bilo očito da bi Edo najradije prespavao na bini sinoć. Da ima (itko) snage ovakvo pakleno repanje odraditi više nego sat-dva, vjerujem da se Edo ne bi dao s pozornice satima, iako je imao u ruksaku koji je donio na pozornicu nekoliko flaša (valjda) vode i majici za presvlačenje.

Paklena klupska večer s potvrdom da možda Maajka ima paklenu i opaku konkurenciju na ovim prostorima, ali je još uvijek prvi. Barem što se mene tiče.





14.05.2012. u 05:18 • 0 KomentaraPrint#

petak, 11.05.2012.

Porin - legende i redikuli

Fotos: Dario Njavro


Nekako mi se činilo ispravnim napraviti poveći vremenski odmak od završenog Porina i tek onda napisati koju, nadam se, pametnu. Djelomično jer sam i sama bila donekle uključena u cijeli „porinovski cirkus“, a djelomično zato što su prvi, često nesuvisli, komentari padali kao snoplje. Od „rezanja“ na račun „neduhovitosti“ same priredbe, „previše rocka“, do „najbolji Porin do sada“ i sl.

Istina je, kao i obično, negdje na sredini. Iz mog kuta gledanja, vezanog na izjave „svi Porine do sada“ a koji je identičan velikoj većini komentatora – pretenciozno bi bilo reći da je ovo bio naj Porinjer, posve sam uvjerena da 90% komentatora nije pratilo svih 19 porinovskih događanja, pa tako i ne znamo baš da nije bilo i boljih u prošlosti. Ipak, ako prevrtimo film posljednjih nekoliko godina, potvrdila se prošlogodišnja moja (i još nekih) najava koja je predviđala jaku uzlaznu liniju po skoro svim točkama na checklisti zvanoj „Porin“.
Kao i prošle godine, i ove ću dotaknuti sve moguće poveznice s Porinom. Kao i ostali i ja sam imala svojih euforičnih osjećajčića, kao i kiselog i negativnog feelinga, ali je 7 dana učinilo svoje.



Onaj dio koji je vezan za glasanje ostaje još uvijek najteži dio posla, iako niti priča oko tko nominira koga i kamo nije još za odbaciti, ali je ove godine bila daleko manji kamen spoticanja nego prošlih. Ostat će međutim zabilježeno, primjerice, kako su TBF (u svakom slučaju skupina koju izuzetno respektiram i cijenim) dospjeli s vrlo dobrim, ali samo to – vrlo dobrim albumom „Pistaccio Metallic“ u kategoriju klupske glazbe i da stvar bude gora, pobijedili. (O kategoriji „album godine“ ne bih uopće). To što je neki izvođač spada po „defaultu“ u neki žanr ne znači da u taj žanr spadaju i svi njegovi radovi. Moram li se jasno izraziti da je, bilo Dječacima bilo Generalu Woou, trebao pripasti taj Porin? Greška br. 1. Idemo linijom nerazmišljanja, automatikom. Jednako diskografi i jednako glasači.

Glasanje. Sjajan napredak pokazali su organizatori i diskografi, ali ne u cijelosti, koji su napravili sve moguće da glasači kliknu na one male ikonice i omoguće im da preslušaju skoro sve albume i pjesme u nominacijama. Također i video uratke. Dakle, elegantno i ispravno su prebacili svu krivnju za eventualne nelogične rezultate na glasače. Nemaš da se vadiš da nisi uspio preslušati nečiji rad prije glasanja pa eto nisi imao potpunu sliku. Dakle ako ste, cijenjeno čitateljstvo i hrvatska javnosti nezadovoljni rezultatima podjele kamenih kipića ove godine, znajte to je isključivo radi nemara i lijenosti glasača (malo i opravdanosti radi još uvijek prekratkog vremenskog okna u kojem glasači glasaju). I poprilično pouzdano mogu reći da nema načina za „pravo“ namještanje rezultata, ukoliko ne računam na klanove i preferencije unutar glasačkog tijela, na što ionako mogu svi i nitko utjecati, prije bih rekla da je u pitanju ono što je oduševljavajuće iskreno objasnio Mrle iz Leta 3 na Antiporinu: ne odsluša kolege, bilo da mu se ne sluša, bilo da ne stigne niti onda kada ih može sve odslušati kada krene glasanje. Ja bih tome dodala još nešto: prije će biti da glasači funkcioniraju po receptu: „ne glasam za njega/nju, nego protiv njega/nje“. Tipičan ljudski jal, no nemojmo se zavaravati da smo mi na Balkanu nešto posebno po tom pitanju, isti problem imaju i Oscari i Grammyji i lud je svatko onaj tko misli drugačije. Da glomazno glasačko tijelo Porina treba srezati barem za trećinu ili za onaj broj koji nije glasao zadnje dvije godine naviše – to je valjda svakom pametnom jasno. Ako nisi glasao zadnjih par godina, znači da te nije briga i nemaš što više tražiti u glasačkom tijelu.



Dakle, organizatori moraju još oko dosta stvari zasukati rukave. Sve problematičnosti u glasačkom tijelu negdje su morale izbiti pa osim TBF-a, opet imamo par drugih nezasluženih od kojih me uvijek najviše bode onaj za novog izvođača. Radio Luxemburg je simpa bend s HITOM (naglašavam ovo) kao i Kinoklub lani, ali to ne može biti jedina ili najvažnija kvaliteta novog izvođača, makar su RL jači bend od prošlogodišnjih pobjednika. No poprilično iznad njih je pak Zoran Mišić, neupitno. Njegov glavni problem je što djeluje u glazbi koja je ne pretjerano cijenjena (nepopularna!) u nas: hard rock, metal itd. plus vrlo nezgodna činjenica koja je vjerujem glasače bitno odvela na drugu stranu – tko još Mišića shvaća za novog izvođača? Nitko živ, niti ja. A ipak ga je Dallas kuhao taman toliko da je pomalo smiješno da je Mišić u konkurenciji za novog. Tehnički ispravno, stvarno nelogično i bezveze.



Pa kad smo već kod hard rocka i metala, da se dotaknem i rasprave koja se vodi oko toga treba li uvesti novu kategoriju za te žanrove. Generalno je to dobra ideja jer je zaista teško u isti koš staviti nekog čiji album liči na Panteru i recimo Vatru. Ali to je dobra ideja da nas je 10 milja i da nam je tržište trostruko jače. Ovako bi to bilo samo cirkusiranje s kategorijama, jer zašto onda ne otvoriti i kategoriju za još nekoliko žanrova, punk primjerice (niste li čuli za onu: „punk is not dead“?) Ono što je vitalno u ovom pitanju jest da u kategoriji „rock“ zaista i budu rock (pa onda derivati: hard, metal, pa da i punk) glazbe a ne „miješanci“ koji više liče na pop i zabavnu negoli na čistokrvni rock. Ove godine ne mislim da smo imali taj problem, iako se radi Opće Opasnosti generirala ova polemika (da je Mišić bio također u toj kategoriji onda bi imala smisla rasprava ovako nema). Sve što je bilo u „rock“ kategoriji ove godine je bilo ok. Opća nije niti blizu metala barem ne s aktualnim albumom dakle to je čistokrvni rock, e sad da li vam se taj retro hard rock sviđa ili ne to je sasvim drugo pitanje. Opća je sjajan bend sjajnih ljudi ali im je album u trci ipak bio slabiji od konkurencije za Porina i tu nema baš puno filozofiranja. Ostalo je stvar ukusa. Uopće ne sumnjam da će pravo vrijeme Opće Opasnosti doći uskoro. Da su trebali dobiti poneki (drugi) Porin – jesu, onaj za vokalnu izvedbu, jer ono što Galić napravi sa svojim glasom to je čudo, u što su se nevjerni Tome mogli uvjeriti i u televizijskom prijenosu, na stranu sviđa li vam se „Pobjego' sam“ ili ne (meni se ne sviđa, ali to ne umanjuje moje mišljenje o bendu i njegovim sposobnostima).



Hit Godine je međutim druga priča. I dalje je doživljavam kao dobru foru koja iskače iz zadane sheme i mislim da treba ostati i da ne trebamo baš sve imati jednako velikoj braći Grammyjima recimo. Uz adekvatnije i pouzdanije glasanje (kao ove godine), iako će uvijek ostati nedoumica „jet to zaista točno“. Ali ako je to volja naroda pobrana iz relevantnih emitiranja radio postaja, e pa narode moj onda glasajte za taj svoj hit godine kada je vrijeme za to. Ovako neke pjesme ostaju (samo)volja pojedinih radio stanica, urednika i sl. Netko je rekao „hit godine je Brad Pit a ne ova tri u finalu, da je Severina pokrenula one stotine tisuća svoje vojske koja je klikala spot na YouTubeu...“. Super. A po čemu je, uzmimo baš „Brad Pit“ nacionalni hit godine? Po klikovima na video? Šalite se. Zašto se klika na Severinin video? Da čuješ kvalitetnu muziku ili da je vidiš koliko se skinula, jel' joj se vidi trbuščić i koju je foru smislila u spotu? Toliko o tome. Hit Godine neka ostane kao naša „interna“ fora, ekstravagancija koja će nam donijeti u događanja oko Porina baš toliko šušura da bude zabavno i samo mic žućkasto, a dovoljno ozbiljno da ipak odražava neko stanje na tržištu, točnije glazbenoj sceni. (Nije sve baš u rezultatima diskografije). Ove godine je to bilo upravo to. Na prvu loptu sam totalno bezveze i nelogično doživjela dodjelu Porina za Hit Godine na samom početku završne večeri, a na kraju shvatila da je to savršen izbor. Kad si prvi, bitan si ali ne toliko da zasjeniš sve ono što slijedi nakon tebe. Sjajan potez.

Još je bilo sjajnih poteza za finalnu večer. Dvorana Zamet je bila sjajan izbor po svemu, vidljivo najviše na scenografiji. Izbor voditelja, Ave! Danijela i Petreković. Ono što je nedostajalo (a neki su to iskomentirali kao neuspjele šale, kojih ja iskreno nisam čula cca. 50% radi pozicije pa ne mogu suditi, ali ove što jesam su bile baš dobre) je malo više uhodavanja i uigravanja, i za miloga Boga, neka ovaj voditeljski par ostane na vijeke vjekova, već iduće godine vidjet ćemo pravi pomak u kvaliteti.



Ono što je bilo tužno, redikulno ili s pomalo gorkim okusom za promatrati te završne večeri ,bile su – legende. Jedna pod svjetlima reflektora, druga iza. Mišo Kovač (ja ga ne pamtim kao „Mate“ niti prihvaćam). Nevoljela estradna glazba dovela nas je do toga da je bilo mišljenja da Mišo nije legenda i da nije trebao biti te večeri počašćen. Netočno. Ali je jednako točno da je Mišo od sebe sam napravio neke vrste legendu-redikulu. I da sam toga nije nikako svjestan. Što je tužno gledati, pogotovo nama koji smo rasli na njegovim prvim velikim hitovima. Druga legenda koja se nikako ne zna nositi s tim je Goran Bare. Priželjkivala sam im (Majkama) berbu Porina i bila sretna što su je ubrali. Majke nisu legenda, ali Bare jest. S primjesom gorčine. Nebitno je da li se drogira, alkoholizira, „utječe loše na mlade“ – znamo po čemu je netko legenda u glazbi – ali kao i Mišo, Bare nije svjestan da taj status nosi dignitet, i – profesionalnost. Trebali ste vidjeti kako je Bare nakon prijenosa ostavio svoje Majke pred gladnim vukovima –medijima u VIP salonu da kao siročići (dečki oprostite mi na ovom izrazu) čekaju svog vođu da se udostoji i njih i nas svih ostalih, a onda kada se pojavio, onda je ostavio okus kao.... takav da mi je došlo da svakome od Majki (ne Baretu) posebno stisnem ruku, čestitam na osvojenim Porinima, viknem kolegama iz medija: „Što će nam Bare, eto nam ostalih, Čalića - pa tko je napisao “Teške boje“ ako nije i Šiljo, tko je skladao album ako nije i Čalić“ – ali nisam, odlučila sam se ne preseravati kao netko.

Zato su najsvjetlije sjajile jedna pop zvijeza i jedna etno antizvijezda. Massimo i Tamara Obrovac – da vas je više takvih, gdje nam bi nam bio kraj. Za mene su njih dvoje istinske zvijezde ovogodišnjeg Porina. Po svemu: kvaliteti, profesionalnosti, susretljivosti, duhovitosti...



Na kraju ovog podužeg teksta, ostaje i pitanje koliko je sjajno bilo prebacivanje Porina u Opatiju i Rijeku. Namjerno nisam rekla „s Biograda na“. Koliko god se meni sviđala ovogodišnja kombinacija lokacija jer je recimo iz Zagreba „piece of cake“ bilo doći dolje, ima tu i za i protiv: što je s onima iz Slavonije i s najdonjeg juga? Vjerujem da će uvijek neka lokacija biti kamen spoticanja radi geografskog položaja pa to u biti i nije neko pitanje koje se lako da riješiti. Bitnije je nešto drugo: ove godine se u program nakrcalo izuzetno mnogo popratnih događanja (već od četvrtka, a kamoli ne u petak i subotu), koja su mahom sva bila zanimljiva i opravdana, ali ih je bilo previše pogotovo kada program razlomiš na dva grada ma koliko blizu oni bili pa dobiješ problem timeinga, stizanja i ne najzadnje bitan, para za taksi (u protivnom ne stižeš, pa ni onda), para za parkiranje i slična logistika – pa nismo baš Rockfelleri, a najmanje glazbeno-novinarska branša u velikoj većini. Pa se onda dogodi da propustiš barem dva tri događanja, koncerta i dr. silom prilika. Reći ćete „pa ne moraš biti na svakome“, sorry people ali primjerice, pokret/događanja oko Antiporina je bio jednako zanimljiv i opravdan kao i sve ostalo. Dapače jako bitan i vrlo uspio jer se na kraju to uobličilo u pomalo nevjerojatnu, ali fenomenalnu situaciju: fol na suprotnim stranama oba su u biti cijelo vrijeme podržavala one druge na ovaj ili onaj način. That's the spirit! I to je jedan od razloga zašto zaista jest ovogodišnji Porin bio jedan od naj Porina do sada.



11.05.2012. u 09:34 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 10.05.2012.

Belgrade Calling atraktivan i jak novi festival, EXIT standardno odličan




"Belgrade Calling", najveći muzički događaj u Beogradu ovog leta, održaće se u parku Ušće od 27. do 29. 6. Od danas su u prodaji ulaznice širom Srbije i regije, ali i bilo gdje u svijetu putem sajtova www.tickets.rs, www.eventim.rs i www.gigstix.com.

Prvi dan, 27. 6. nastupiti će popularna britanska pjevačica Jessie J, elektronske legende Orbital, mladi pjevač i reper Example, najuticajniji hip-hop bend svih vremena Public Enemy, domaćini festivala, grupa S.A.R.S. i još jedan bend iznenađenja.

Drugi dan, 28. 6. nastupiti će rock i metal ikona Ozzy Osbourne zajedno sa prijateljima među kojima su Slash, The Cult, Black Label Society, Paradise Lost, Satyricon i Sanatorium.

Treći dan, 29. 6. nastupiti će Faith No More, Johnny Rotten i Public Image Ltd, The Sisters of Mercy, The Darkness, The Horrors i povratnici Ugly Kid Joe.

Cijena ulaznica u pretprodaji:
- 27. 6. 2012 – 31,50 EUR
- 29. 6. 2012 – 36,00 EUR
- 28. 6. i 29. 6. 2012 (za dva dana 54,00 EUR
- trodnevna – 72,00 EUR

Očekuje se i značajan broj posjetilaca iz zemalja regije, gdje se ulaznice prodaju u ekspoziturama Eventima i brojnih drugih partnerskih mreža. U prodaji su jednodnevne, dvodnevne i trodnevne ulaznice, a svima koji žele da kupe ulaznice za više dana, omogućena je akcija u kojoj se trenutno dobija mesto u Fan Pitu za drugi dan, 28. juna.

Više o festivalu pratite na: www.belgradecalling.com


EXIT FESTIVAL 12.-15.7. PETROVARADINSKA TVRĐAVA NOVI SAD
Britanski dnevni list The Sun proglasio je Exit festival jednom od osam najboljih festivalskih destinacija. The Sun piše da zbog godišnje pauze majke svih festivala, Glastonburya, ostali evropski festivali imaju šansu da zablistaju u punom sjaju, navodeći po čemu je svaki od ovih festivala poseban. Tako se Exit ponovo našao u društvu festivalskih giganata poput Isle of Wight, Fuji Rock i Bestivala. Kao najveći adut Exita, novinar lista the Sun, Ed Robertson, navodi fantastičan pogled na Dunav i ceo Novi Sad, koji se prostire sa živopisne Petrovaradinske tvrđave. Novinar navodi i da, sa sastavima New Order i Guns N' Roses na glavnoj bini festivala, posetioci verovatno ni neće imati puno vremena da uživaju u sjajnom pogledu.
A za ovogodišnje fenomenalno doživljavanje festivala pobrinut će se program: R'n'b i neosoul kraljica, Erykah Badu, nastupiće na glavnoj bini Exita treći dan festivala, u subotu, 14. jula. Dobitnica četiri Gremija, ova inspirativna američka pevačica ispisala je značajne stranice u istoriji soul muzike, proslavljajući se svojim autentičnim vokalom, ekscentričnim izgledom i hitovima poput Love Of My Life, On & On, Bag Lady, Window Seat, Tyrone, Honey... Od debi albuma, Baduizm, objavljenog 1997. godine, pa sve do poslednjeg, New Amerykah Part Two (Return of the Ankh) iz 2010. godine, njen muzički opus odisao je afričkim bitovima, američkim bluzom, džezom i fankom. Erykah Badu se pre samo par nedelja pojavila kao specijalni gost na skoro objavljenom debi albumu supergrupe Rocket Juice and The Moon, sastavljene od muzičkih veličina kao što su Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Flea (Red Hot Chili Peppers) i Tony Allen. Prošle nedelje Erika je u razgovoru sa S2S Magazine najavila da će u 2012. objaviti čak dva nova albuma, i to njen četvrti po redu solo projekat, kao i kolaborativni album sa svojim bendom The Cannabinoids!
UZ nju potvrđeni su i velikani britanskog new wavea i hedlajneri ovogodišnjeg Exit festivala, Duran Duran nastupiće na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 27. jula, dok će jedan od najvažnijih elektro-pop bendova svih vremena i takođe hedlajneri Exit festivala New Order nastupiti na zatvaranju Olimpijskih igara 12. avgusta.
Na otvaranju, na kojem će sva četiri dela Ujedinjenog kraljevstva imati predstavnike Duran Duran će predstavljati Englesku, dok će Severnu Irsku predstavljati Snow Patrol, Stereophonics predstavljaće Vels, a Paolo Nutini Škotsku.
Na zatvaranju će osim New Order nastupiti veliki Blur, The Specials i gosti iznenađenja koji će biti najavljeni uskoro.
Svi koji budu na koncertima za otvaranje i zatvaranje Olimpijade na Hyde parku, osim pomenutih nastupa, moći će da prate zvanične ceremonije Olimpijskih igara na ogromnim monitorima. Hyde park i Victoria park biće tokom cele Olimpijade mesta okupljanja na kojima će sva važna događanja biti emitovana uživo na ogromnim monitorima.

10.05.2012. u 23:27 • 0 KomentaraPrint#

Još malo novosti o koncertima u HR


Preostalo još samo četiri dana za kupovinu povoljnijih festivalskih ulaznica! Zagreb, 10. svibnja – Festivalske ulaznice za Terraneo po povoljnijoj cijeni od 390 kuna u prodaji su još samo četiri dana, točnije do ponedjeljka, 14. svibnja. Preostalo je još malo vremena da ovogodišnji četverodnevni glazbeno-morski festival doživite po povoljnijoj cijeni!
Od utorka, 15. svibnja, pa do početka festivala cijena festivalske ulaznice iznosit će 440 kuna. Podsjetimo, festival Terraneo zasad je potvrdio 28 glazbenih imena – riječ je o kombinaciji renomiranih glazbenih veterana koji su znatno utjecali na razvoj glazbene scene u posljednjih nekoliko desetljeća te onih kreativnih i progresivnih aktualnih glazbenih izvođača nove svjetske scene.
Dosad objavljeni glazbenici koji će nastupati na ovogodišnjem Terraneu su: The Roots, The xx, The Horrors, Parov Stelar Band, Digitalism, The Ting Tings, The Vaccines, Friendly Fires, Swans, Stephen Malkmus & The Jicks, The Notwist, Anna Calvi, Future Of The Left, Aeroplane, The Very Best, Tuneyards, Golem, Gatuzo, Elemental, Dječaci, Dan Mangan, Future Islands, Max Tundra, The Toronto Drug Bust, Ola Horhe, Jarboli, Kandžija, Erotic Biljan and His Heretics.
Nakon dvije dosadašnje objave izvođača, festival Terraneo uskoro će objaviti novi dio ovogodišnjeg line up-a festivala.
Uz festivalsku ulaznicu moguće je kupiti i ulaznicu za šestodnevni boravak u kampu po cijeni od 200 kuna, što Terraneo čini jedinstvenom prilikom za ljetovanje i vrhunsku zabavu uz četiri dana glazbe i šest dana kampiranja!
Prodajna mjesta na kojima se mogu kupiti ulaznice za festival i kamp su slijedeća: Dirty Old Shop (Zagreb), klub Purgeraj (Zagreb), glazbena knjižara Rockmark (Zagreb), poslovnica Dallas Recordsa u Šibeniku i Šešula bar u Šibeniku, kao i sva prodajna mjesta u sustavu Eventima diljem Hrvatske te online na web stranici www.eventim.hr.



IZABRANI SU BENDOVI ZA ROCKLIVE DEMO NATJECANJA
I ove godine demo izvođači pokazali su velik interes za nastup na RockLive Festivalu. Prijavljeno je ukupno 128 izvođača, a RockLive je izabrao najboljih 15 koji će se natjecati u čak 3 grada u Hrvatskoj – Zagrebu, Rijeci i Osijeku.
U zagrebačkom klubu Hard Place 24. svibnja zasvirati će Ignor, ThroaTTwisteR, Punčke, D'Gump i Paddy's Allstars. Klub Place u Rijeci ugostiti će Cirkus, Tost, Kraj Programa, Sake i Šoder i to 8. lipnja, dok će 23. lipnja u osječkom klubu Medium zasvirati Pištolj na gumene metke, Forbidden Lifeform, Garage in July, Karma Guru, te D.O.L.L.!
Pravila natjecanja su vrlo jednostavna. U svakom gradu dva najbolja benda osvajaju nastup na RockLive Festivalu. Jedan bend će izabrati žiri RockLive Festivala, dok će drugi bend izabrati publika svojim glasovima tokom natjecateljske večeri.
Također, posebnu nagradu osigurava „Glazbeni Oglasnik“ (www.glazbeni-oglasnik.com), te svakom od 3 pobjednička benda (izabrana od strane žirija) daje cijeli dan gratis snimanja u Soundcage studiju u Zagrebu (producent Marijan Gudelj - klavijaturist grupe Jinx)! Vidimo se u Zagrebu, Rijeci i Osijeku!!
www.fest.rocklive.hr



IL DIVO - 17. 09. 2012. ARENA ZAGREB
IL DIVO su prije koncerta u Beču, 20.4.2012. održali press konferenciju u hotelu Sacher. Na konferenciji su bili otvoreni za sva pitanja na koja odgovarali iskreno i s osmjehom. U trenutku kada se naša novinarka predstavila rekavši da dolazi iz Hrvatske, na licima sve četvorice je bilo vidljivo oduševljenje. Izjava kako jedva čekaju zagrebački koncert nije samo fraza. Iskreno se vesele dolasku u Hrvatsku, koncertu u Areni Zagreb i hrvatskoj publici!
Za vrijeme konferencije otkrili su kako je Carlos jedini „single“ te traži svoju ljepoticu. (Možda ju nađe u Hrvatskoj?) Pričali su o turneji, kako se pripremaju za koncerte te što rade nakon. Otkrili smo kako neki vole spavati i ne izlaziti neko vrijeme iz stana, dok jedan nakon kraćeg odmora od turneje voli izlaziti u kafiće s prijateljima. Vole svakodnevan život jednako koliko i život na pozornici, ali kaže David: „Pozornica je mjesto na kojem se osjećamo svojima“. Svaka turneja i svaki koncert je za njih posebno iskustvo baš kao što su svaki grad i svaka publika drugačiji. „Najveće postignuće je zadovoljstvo fanova. To je vrednije od bilo koje nagrade.“ – kaže Sebastien. Pričali su o snimanju spotova, razvoju karijere, kakvu glazbu privatno slušaju, o rutini odlaska na aerodrome i posebnosti svakog nastupa… Vole pjevati i rade ono što vole! Uz opuštenu atmosferu na konferenciji je, uz ozbiljnost i profesionalnost, bilo smijeha i šale.
Švicarski tenor Urs Bühler, francuski pop pjevač Sébastien Izambard, američki tenor David Miller i španjolski bariton Carlos Marín uz pratnju orkestra su u petak pjevali u prepunoj Bečkoj Stadthalle. Još jednom, IL DIVO su oduševili Bečane. Inače često okarakterizirani kao mirna publika, na ovom koncertu su se na poziv ovih ljepotana ustali sa svojih sjedala i zaplesali sambu. Tokom cijelog koncerta na pozornicu su dolijetale ruže. Koncert je bio podijeljen u 2 dijela na kojima su na talijanskom, francuskom, španjolskom i engleskom izveli svoje najpoznatije obrade i pjesme s najnovijeg albuma Wicked game. S jedne strane pop, s druge opera, a IL DIVO kao sredina koja to čarobno spaja. Kad su oni na pozornici emocije, strast, ljepota i snaga njihovih glasova ispune cijelu dvoranu! Nasmijani, nastavljaju svoju misiju: širiti strast za glazbom!
Ono što ćemo još zapamtiti s ovog koncerta je kada je jedan on njih između pjesama pozdravio gledatelje koji su došli iz susjednih zemalja te posebno naglasio kako se vesele koncertu u Zagrebu!
Cijene ulaznica su slijedeće: VIP LOŽE *: 900 kn, GOLD PARTER *: 900 kn, VIP PARTER: 490 kn, PARTER 1 / DONJA TRIBINA 1: 390 kn, PARTER 2 / DONJA TRIBINA 2: 350 kn, GORNJA TRIBINA 1: 300 kn, GORNJA TRIBINA 2: 250 kn, GORNJA TRIBINA 3: 200 kn. Budući da je koncert je sjedećeg karaktera u prodaji je samo 8000 ulaznica.
* GOLD PARTER se odnosi na ekskluzivna sjedala u prvih 10 redova ispred pozornice.
Uz kupljene ulaznice za GOLD PARTER i VIP LOŽE, osim najboljih mjesta u dvorani, dobiva se pjenušac dobrodošlice te mogućnost parkiranja u garaži arene.



GLORY DAYZ, 28.-29. rujna 2012. ZagrebačkI velesajam
Nakon niza koncerata domaćih i stranih izvođača te najave najvećeg koncertnog događanja sezone - nastupa francuske zvijezde Zaz, izdavačka kuća Menart odlučila je pokrenuti šarmantni glazbeni festival u vlastitoj produkciji.
Na dvije pozornice nastupit će: SAINT ETIENNE, njihova obrada pjesme Neila Younga „Only Love Can Break Your Heart“ često odzvanja radijskim postajama: http://www.youtube.com/watch?v=vZAajrxvDs4&feature=related
PETER HOOK & THE LIGHT (ex Joy Division, New Order) Ne propustite izvedbu legendarnih hitova grupe Joy Division! Ovo će biti prvi put da netko iz legendarne grupe Joy Division ili New Ordera nastupa u Hrvatskoj!
l....SPIRITUALIZED, CULTS, JOSH T. PEARSON, KITTY, DAISY & LEWIS, SVADBAS,NIPPLEPEOPLE, PAVEL, DARKWOOD DUB, NEW WAVE SYRIA, KIMIKO, INTRUDER ...i mnogi drugi
Detalje o Festivalu objavljivat ćemo i na službenoj stranici Festivala www.glorydayzfestival.com
Ulaznice kreću u prodaju 17. svibnja na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr
Cijene ulaznica: Samo prvih 300 ulaznica: 200 kuna, do 1. srpnja: 240 kuna, od 1. srpnja do 1. rujna: 270 kuna, od 1. rujna do 27. rujna: 290 kuna

10.05.2012. u 01:58 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 07.05.2012.

Porin Photo Fame 2012 by Anastazija Vržina


Piše. Stjepan Balent
Foto: Dario Njavro


U popratnom programu 19. Porina našlo se mjesta i za vid umjetnosti koji je savršena nadopuna, ali ujedno i dokument nečijeg bivanja na sceni, ukratko za – koncertnu fotografiju. I to fotografije nastupa Porinovaca!



Anastazija Vržina nije nepoznato ime ljubiteljima glazbe jer je većina sigurno već imala priliku vidjeti njezine fotografije, iako možda tek pažljiviji obraćaju pažnju na ime fotografa i ne znaju da gledaju u plod rada mirne ženske ruke i pažljivog ženskog oka.
Osim što u portfelju ima nekoliko naslovnica, objave na službenim web stranicama top svjetskih rock izvođača kao što su U2, Muse i Lenny Kravitz ili Gibonni, kao i njegovu reklamnu kampanju za CD acoustic:electric, Anastazija je i dobitnica Sonyjeve nagrade.

Od prošle godine je udružila snage s kolegom po koncertnoj fotografiji, Željkom Jelenskim, i njih dvoje imaju putujuću izložbu Straight to r'n'r tj. Objektivom u rock'n'roll. Riječ je o zanimljivoj 'paklenoj simultanki' istih koncerata istih izvođača, ali su fotografije zbog prirode posla koncertnog fotografa – zbog različitih kuteva gledanja – dva gotovo potpuno različita dokumenta istog događaja.
Ta se izložba može razgledati u riječkoj Galeriji Palach do 17. svibnja.

I unatoč tome što njena kolekcija koncertnih fotografija sadrži većinom kremu svjetske glazbe koja je posljednjih desetak godina svirala što u Hrvatskoj, što u bližoj ili daljoj okolici, u svojoj je bogatoj zbirci našla pregršt fotografija domaćih izvođača, i to uglavnom Porinovaca.
Dio tih fotografija bio je izložen na terasi opatijskog hotela Milenij, a obišli su je i 'uslikani' Porinovci Urban i Ivan Kindl.


No, fotografije Porinovaca u akciji nisu bile jedino od Porina te večeri na 'maestralnoj' (neka bolji poznavatelji ruže vjetrova oproste, ali Zlatko Gall je s prilično sigurnosti rekao da puše 'baš ružni maestral', a tko smo mi da sumnjamo u riječi 'morskog' čovjeka) opatijskoj terasi. Atmosferu su toplom održavali još jedni dobitnici Porina – Borna Šercar Trio, kojima se u prvom dijelu nastupa pridružila i Sabrina Habiri, pjevačica izuzetnih vokalnih kvaliteta (za) koju ćete, ako već niste, također još čuti. Okupljena publika je mogla uživati u live izvedbi pjesama s CD-a Event – idealnoj glazbi za ovu prigodu jer su na ablumu jazzy obrade poznatih skladbi od kojih su neke i osvojile Porina (Tempera, Idem tamo gdje je sve po mom...).


Izložbu ionako postavljenu na otvorenom, službeno su otvorili Siniša Bizović, direktor Porina, i Hrvoje Horvat, poznati glazbeni novinar i kritičar, koji je rekao da u glazbi ima nekoliko teških poslova. 'Teško je novinarima koji nakon koncerta moraju juriti pisati tekst, dok su svi drugi otišli uživati i opuštati se. No, još teži i nezahvalniji je posao koncertnog fotografa: oni uvijek imaju koncerte od samo dvije, tri pjesme prije nego ih izbace iz dvorane. A onda još treba te fotografije dostaviti redakciji ili agenciji i drago mi je što se Anastaziji možemo odužiti barem na ovaj način'.




A onda još malo svirke, unatoč neugodno hladnom povjetarcu, fenomenalnog trija Borne Šercara – i gotovo.



07.05.2012. u 20:42 • 0 KomentaraPrint#

petak, 04.05.2012.

HOT NEW ALBUM: Roxette - "Travelling"



Postoji li netko od vas koji nije "navijao" u svom walkmanu/playeru neki od Roxette superhitova prije ili kasnije u nekoj fazi života? Roxette je švedski duo i neće nikad nadmašiti ABBA-u (to ne može hrpa drugih većih, ABBA spada u top 8 svih vremena), ali su nakrcali preko 55 milijuna prodanih nosača zvuka što dosta govori. Roxette postoji od sredine 80-tih i spadaju u onu pop-rock nišu glazbe koja je prihvatljiva svima, s naglaskom na prije svega dobru melodiju, bez obzira da li se radilo o brzoj dinamičnoj pjesmi ili baladama. Oni su u onaj grupi gdje pripada i Pink - vrlo kvalitetni, no jako komercijalni pop-rock. Marie Fredriksson i Per Gessle uz odlične, pamtljive pjeme i odlično pjevaju pa nije niti čudo da su toliko uspješni.

No oni bi daleko bili premašili ovih 55 milijuna da zadnjih 10-tak godina nisu bili prisiljeni na mirovanje, budući da je Marie dijagnosticiran tumor na mozgu i kada su 2008.-2009. nekoliko puta nastupili zajedno uživo, točnije Marie kao gošća Perovom solo projektu i turneji, bilo je očito da je Marie zdravstveno dobro i da postoji šanse za ponovno okupljanje.



Početkom prošle godine comeback se zaista i desio objavljivanjem osmog studijskg albuma "Charm School" koji je bio sjajan povratnički album.

Nepunu godinu kasnije u rukama nam je njihov novi album "Travelling" koji, iako sadrži hrpu pjesama (15) ipak nije na razini prethodnika i bez obzira što je ovo dopadljivo djelce, ono je upravo to: "djelce". Očito nakon dugog mirovanja, gladni skladanja i rada, nisu mogli dočekati da se ponovo vrate u studio, no to brzanje nije im se isplatilo. Ne samo da nemaju dovoljno (jedna samo) pamtljivih, jakih pjesama, hitova, nego je to sve skupa poprilično osrednjih uradak u usporedbi s onima što smo navikli od njih.

Nadam se da su se sada malo ispuhali i da će si za sljedeći album dati malo više vremena, kritičnosti i razmišljanja.




Popis pjesama:

1. Me and You and Terry and Julie
2. Lover Lover Lover *
3. Turn Of The Tide *
4. Touched By The Hand Of God
5. Easy Way Out
6. It's Possible (Version One)
7. Perfect Excuse
8. Excuse Me Sir Do You Want Me To Check On Your Wife *
9. Angel Passing
10. Stars *
11. The Weight Of The World
12. She's Got Nothing On (But The Radio)
13. See Me
14. It's Possible (Version Two)
15. It Must Have Been Love


sretanbeljzujo

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma

04.05.2012. u 09:24 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 02.05.2012.

PORIN Photo Fame 2012

Eto dešava se: moja izložba nekih od nagrađenih Porinom u prošlosti - sutra, tj. u petak u Hotelu Milenij, 20 h. Tko je u blizini, dođite, bit će klope, cuge, selebova i dobrih fotki i društva... Jako se veselim, jasno :)



02.05.2012. u 00:18 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< svibanj, 2012 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Komentari da/ne?

CLICK on the UK flag or HERE - returnofalterego.tumblr.com for English version!!

blogging... music, text & photo...


© copyright by Anastazija Vržina, 2005-2014.
Sva prava pridržana/ All rights reserved.


Sav sadržaj na ovom blogu autorski je zaštićen, stoga tražite dozvolu za korištenje il' će bit frke.

službene stranice/ official pages:
Anastazija's Official Site
Anastazija's Twitter
Anastazija's YouTube video Channel

čitajte me i na:
venia-mag.net
cmar-net
ravnododna.com
BLOG.HR

Mailto: CLICK here!



pretraživanje returnofalterego.blog
Loading


najava događanja - koncerti

srpanj 2014
01.07. Neurosis, Zagreb, Jedinstvo
03.07. TOP GEAR, Zagreb
09.07. Metallica, Alice In Chains, COB Beč, Krieau
09.07. John Fogerty, Piazza Unita Trieste
10.7-13.7. Masters Of Rock, Vizovice, Češka
10.-13.7. EXIT festival, Novi Sad
15.07. Deep Purple + Gibonni, Zadar, Jazine
15.07. Hugh Laurie, Zagreb, Šalata
17.07. Deep Purple + Gibonni, Ljubljana, Križanke
17.-.19.07. Medvedgradske glazbene večeri, Zagreb, Medvedgrad
18.07. Scorpions, Piazza sul Brenta Padova
20.-26.7. Metaldays Tolmin, Slovenia
23.7.2014. Neil Young, Beč, Austria

kolovoz 2014
01.-2.8. Seerock Graz, Graz Austria
01.8. Joss Stone, Pula, Arena
01.-3.8. Schengenfest (HIM, 2Cellos, Morcheeba, Kiril Džajkovski), Slovenija, Vinica Bela Krajica
02.8. Status Quo, Pula, Arena
02.8. The National, Superuho festival Šibenil
03.-5.8. SuperUho Festival (The National / Fuck Buttons / Black Lips / Repetitor / Punčke / Bernays Propaganda...), Šibenik
06.-9.8. Brutal Assault, Jaromer, Češka
11.-18.8. Sziget festival, Budimpešta Mađarska
12.8. Zaz, Zadar
14.-16.8. Sabaton Open Air, Falun, Švedska

rujan 2014.
04.9. Editors, Zagreb, Tvornice kulture
08.9. Jack Oblivian & Shieks, Zagreb, Tvornice kulture
29.9. Finntroll, Gala Hala, Ljubljana
30.9. Alestorm & Brainstorm, Vintage Industrial Bar, Zagreb

listopad 2014.
01.10. Rage, Budimpešta
11.10. Future Islands, Zagreb, Močvara
20.10. Deathstars, Budimpešta, A38
21.10. Anathema, Beč, Szene
22.10. Deathstars, Beč, Szene

studeni 2014.
06.11. Michael Buble, Arena, Zagreb
09.11. Gaslight Anthem, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. Stiff Little Fingers, Zagreb, Tvornica Kulture
16.11. One Republic, Ljubljana, Dvorana Stozice
19.11. Slash, Austrija,Beč, Stadthalle

prosinac 2014.
04.12. Pips,Chips&Videoclips, Zagreb, Dom Sportova
14.12. Bryan Adams, Ljubljana, Dvorana Stožice

izvještaji/ recenzije

koncerti u slici i riječi:
malo zapela s updatiranjem :)
LENNY KRAVITZ + RAPHAEL SAADIQ 2011, Zagreb
THE HUMAN LEAGUE 2011, Zagreb
RAMMSTEIN + DEATHSTARS 2011, Zagreb
HURTS 2011, Zagreb
GEORGE MICHAEL 2011, Zagreb
APOCALYPTICA 2011, Zagreb
KORN 2011, Zagreb
ARCADE FIRE 2011, Zagreb
BON JOVI 2011, Zagreb
JOE COCKER 2011, Zagreb
SHAKIRA 2011, Zagreb
HLADNO PIVO 2011, Zagreb
ADASTRA 2011, Zagreb
ROGER WATERS "THE WALL" 2011, Zagreb
THE GODFATHERS 2011, Zagreb
FAITHLESS 2011, Zagreb
MAJKE / PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS 2011, Zagreb
PLAN B 2011, Ljubljana
NENO BELAN 2011, Zagreb
MALEHOOKERS 2011, Zagreb
RUNDEK CRGO TRIO, 2010 Zagreb
ĐORĐE BALAŠEVIČ 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ 2010, Zagreb
WHITE LIES, PAUL GILBERT, CARIBOU, YANN TIERSEN, ATOMSKO SKLONIŠTE, RUBIKON, 2010, Zagreb
RICHIE KOTZEN, JOE BONAMASSA, JOE SATRIANI 2010, Zagreb
ERIC SARDINAS 2010, Zagreb
GUNS'N'ROSES + DANKO JONES, 2010, Zagreb
THE GOSSIP 2010, Ljubljana
BILLY IDOL 2010, Ljubljana
RUBIKON 2010, Zagreb
ZORAN MIŠIĆ & GIBONNI 2010, Gradiška
MUSE & KASABIAN 2010, Milano
SKUNK ANANSIE 2010, Zagreb
DAVID GUETTA 2010, Zagreb
GIBONNI 2010, Varaždin
GIBONNI 2010, Zagreb
RAMMSTEIN 2010, Zagreb
SPANDAU BALLET 2010, Zagreb
DEPECHE MODE 2010, Zagreb
AUSTRALIAN PINK FLOYD SHOW 2010, Zagreb
THE 69 EYES 2010, Zagreb
PARNI VALJAK 2009, Zagreb
PET SHOP BOYS 2009, Zagreb
BACKSTREET BOYS 2009, Zagreb
SIMPLE MINDS 2009, Split
THE CULT 2009, Zagreb
VOODOO LIZARDS 2009, Varaždin
U2 / SNOW PATROL 2. dan 2009, Zagreb
U2 1. dan 2009, Zagreb
BRUCE SPRINGSTEEN 2009, Udine
CARLOS SANTANA,ERIC BURDON, SOLOMON BURKE 2009, Varaždin
RAZORLIGHT, PRIMAL SCREAM, THE CHARLATANS 2009, Zagreb
SIMPLY RED 2009, Ljubljana
SINEAD O'CONNOR 2009, Ljubljana
TONY CETINSKI 2009, Zagreb
NIGHTWISH 2009, Zagreb
BEYONCE 2009, Zagreb
ERIC SARDINAS 2009, Zagreb
ZDRAVKO ČOLIĆ 2009, Zagreb
TBF & St!llness 2009, Zagreb
BLACKMORE'S NIGHT 2009, Zagreb
PRLJAVO KAZALIŠTE 2009, Zagreb
ZA ĐORĐA NOVKOVIĆA 2008, Zagreb
GIBONNI 2008, Zagreb
WITHIN TEMPTATION 2008, Zagreb
MUSE 2007, Zagreb
IGGY POP, CHK CHK CHK, HOLD STEADY 2007, Zagreb
SONIC YOUTH, NEW YORK DOLLS, HAPPY MONDAYS 2007, Zagreb
THE CULT, ILL NINO, MAJKE, THE SCORPIONS 2007, Koprivnica
INXS 2007, Zagreb
KAISER CHIEFS, PLACEBO, QUEENS OF THE STONE AGE 2007, Zagreb
MICK HARVEY, PAUL GILBERT, HARMFUL, DIRTY THREE, GIPSY KINGS 2007, Zagreb
HLADNO PIVO 2007, Zagreb
KOOL & THE GANG 2007, Zagreb
VATRA RAMIREZ 2006, Zagreb
SEAL 2006, Zagreb
PUBLIC ENEMY 2006, Zagreb
MARIZA + TAMARA OBROVAC 2006, Zagreb
GIBONNI 2006, Zagreb
SIMPLY RED 2006, Pula
JOE SATRIANI 2006, Zagreb
VROOOM, URBAN 2006, Zagreb
SISTERS OF MERCY 2006, Zagreb
SIMPLE MINDS 2006, Zagreb
DEPECHE MODE 2006, Zagreb
SIDDHARTA 2001, Zagreb


fotoputopisi:
putopis Australija I
putopis Australija II
putopis Australija III
putopis Australija IV
putopis Australija V
biljke Australije

pretraživanje po arhivi

recenzije filmova:
Apocalypto
MOTOVUN: prvi dio
MOTOVUN: drugi dio
Grad svjetla
Australia
Wrestler
U vrtlogu igre

priče:
Vaya Con Dios
Mika
Paranoia
Mjesto na kraju svijeta
Titovi nogometaši
29.11.
River's run (Pod mostom)
Neznanac
Za šaku kikirikija i patriotizam
Samo jednom se grebe (pismo jednom uredniku)
Ispovijest jednog psa


poezija:
...nastavit će se
Peron 3
Cesta za nikuda
Prođi me dalje
uz foto "U sumrak" 02
uz foto "U sumrak" 03
uz foto "U sumrak" 04
uz foto "U sumrak" 05
uz foto "U sumrak" 06
uz foto "U sumrak" 07
uz foto "U sumrak" 08
uz foto "U sumrak" 09
December, 31 (31. prosinac)
uz fotos "Arhitektura noću" 01
uz fotos "Arhitektura noću" 02
uz fotos "Arhitektura noću" 03
Bezimena
Prolazi ponoć
Zvezdana prostirka
Snivaj noćas
Bezizlazno je to
Proljetni Blues
Move into my life