Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

HOT NEW ALBUM: Svadbas - "Još" (recenzija)

Svadbas - "Još" (recenzija)



Svadbas su nam donijeli jedno dopadljivo, ugodno i udobno izdanje čije ćete pjesme pjevušiti ne razmišljajući previše o njima, veliki dijelom zato što su radiofonično veoma prihvatljive i čut ćete ih na svakoj radio stanici. Čini li to vrhunski hit ili sjajnu pjesmu? Naravno da ne, ali što sve slušamo na radio valovima - Svadbas su tu rijetki draguljčić.

Ipak, da sam ja izdala neki album i da mi je neki novinar o njemu napisao da je album ugodan i dopaljiv, a da se s tom izjavom slaže još dobra količina javnosti - ne bih bila zadovoljna. Makar, svak ima svoje prioritete i planove što učiniti sa sljedećim albumom.

Osobno mi je drago da su Svadbasi u dobroj formi, što je bilo lijepo za vidjeti na promociji albuma u Malom Pogonu Tvornice Kulture, a to se i na albumu vidi, ali nedovoljno. Kao da su se bojali ili uplašili nečeg što u njima (kome već) čuči i odlučili igrati ziheraški. Što nije uvijek niti pametno niti rezultatski uspješno. No ako je suditi po puštanju na već spomenutim radio stanicama (ali to se ipak radi o pojedinim pjesmama a ne albumu), te dobroj prodaji albuma - možda sam posve u krivu.



Možda ovo posljednje (dobar start prodaje albuma) znači ipak nešto drugo (to je moja verzija interpretacije stanja) da je publika bila željna novog uratka Svadbasa, e sad da li je posve sretna rezultatom to baš i nećemo saznati.

Još je očito da Svadbasi prije svega vole što rade i imaju neku svoju ideju vodilju koja ne mora nužno imati veze sa razmišljanjem publike, no to i jest poanta i bit alt i indie.

Možda me se na albumu „Još“ najviše dojmio sve bolji vokal Ljubice Gurdulić, sve je suptilniji no jači i impozantniji, pa čak i kada pjesme nisu na nekoj „svemirskoj“ razini kvalitete, imaš dojam da su bolje nego što jesu najviše radi Ljubice.

„Još“ je dobar album. Nekima će biti i više nego to. Drugima će biti svejedno. Pa se stječe dojam da su (da će) Svadbasi ovim albumom bez problema potvrditi svoju bazu štovatelja ali je neće proširiti.

A ne bi bilo loše da i na to obrate pažnju kada budu radili novi album, nadajmo se ne tako daleko u budućnosti.





Popis pjesama:

1. Gubimo
2. Tvoja
3. Još *
4. Dolje
5. Daj
6. Sve što trebaš
7. Crno bijelo *
8. IIIIIIIII
9. Molim te *
10. Glas u ušima
11. 10 dana


sretanbeljzujo

Legenda: sretanyessretan - mrak mrakova, cereksretan - a dobar je nema šta, sretanbeljzujo - tu ima svega al je uglavnom dobro, tuzancry - ne znam jel bi plakao ili pobjego, burninmad - i pakao je bolji od ovoga albuma



Post je objavljen 15.04.2012. u 04:10 sati.