_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

srijeda, 16.11.2011.

Obnovljeni „Pilipovi dvori“ u Razvođu

Prije četiri godine napisao sam post pod naslovom:

„Obnavljaju se Pilipovi dvori u Razvođu“

Link: http://promina.blog.hr/2007/06/1622754643/obnavljaju-se-pilipovi-dvori-u-razvodu.html


A u tom postu između ostalog piše:

***************************************************************************
„Nedavno sam pronašao na web-u informaciju o dodjeli državnih potpora Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitkaza za 2007. god.
Potpore se dodjeljuju temeljem «Programa poticanja, zaštite, obnove i uključivanja u turizam tradicijske i prirodne baštine u turistički nerazvijenim područjima».“

„Jedan od njih je i "Marko Duvančić OPG, Duvančići 13, Razvođe, Oklaj", sa svojim projektom "Pod starim krovovima- Pilipovi dvori, Duvančići 11, Razvođe".
Marko je za svoj projekt dobio 70,000.00 kuna potpore“.

***************************************************************************

Prije skoro mjesec dana, nazvao me Marko Duvančić i zamolio da popratim otvaranje „Pilipovih dvora“. Otvaranje je bilo zakazano za 12.11.2011, ali je zbog nekih sitnica odgođeno za jučerašnji dan, odnosno utorak, 15.11.2011 godine.

Rado sam se odazvao Markovom pozivu, jer me iskreno zanimalo kako izgledaju „Pilipovi dvori“, a nadam se da isto zanima i posjetitelje promina.blog.hr-a.

Nešto prije 11:00 došao sam u Razvođe...a ekipe HRT-a, Slobodne Dalmacije, Večernjeg lista, Jutarnjeg lista, Šibenskog lista, Šibenske televizije......i naravno Radio Drniša već su bile tu.

Osim predsatvnika medija, otvaranju su nazočili i Dožupan Smolić, direktor RRA Drago Matić, načelnik općine Promina Paul Cota....i naravno, Marko Duvančić i njegovo osoblje....

Iskoristio sam gužvu i odmah Marku postavio nekoliko pitanja vezanih uz ovu temu...te saznao...

„Pilipovi dvori“ nastali su na ostatcima starine Markova istoimenog djeda. Markov djed imao je brata Pilipa koji je umro sa samo 16 godina.
Markov djed je iza sebe ostavio brojno potomstvo, čak 14 sinova i 2 kćeri, a iza Pilipa je ostalo samo ime i dio djedovine koji sada i unuci djeda Markova uživaju.....i zato ime „Pilipovi dvori“.

Nadam se da se uspio dobro pohvatati informacije vezane uz ime dvora, čiji temelji potječu iz davne 1860 godine.

Nakon intenzivne obnove od 2,5 godine, kako kaže Marko, uređen je restoran koji može primiti od 45 (unutra) do 80 gostiju (zajedno sa stolovima u dvorištu).

Gostima se na jelovniku nude naša tradicionalna jela kao što su janjetina na ražnju, janjetina ispod peke, teletina ispod peke....pršut ...sir...roštilj....I naravno sve to mogu zaliti Markovim vinima o kojima možete više saznati pod linkom: http://www.vina-duvancic.hr/

Radno vrijeme bi se moglo nazvati „kliznim“, jer se gosti moraju najaviti makar dva dana ranije, i mora ih biti najmanje desetak....i tako će biti dok se ne popuni cijeli tjedan i cjelotjedni rad restorana bude isplativiji.
A kako sada stvari stoje....već je cijeli niz vikenda odavno zauzet...pa bi to moglo biti i uskoro.

A sada još malo o samom događaju...

Nakon što nam je Marko prezentirao ponudu dvora...od restorana...do balotališta...dječjeg igrališta, zanimljivo uređenih wc-a....došao je red na pršut i sir....pa pečenu janjetinu....ćakulanje o svemu i svačemu....uglavnom jedno poučno druženje u kojem sam jako malo pričao....a jako dobro slušao....

Eto....sad kad budete imali u planu doći u Prominu sa ekipom, a ne znate gdje pojesti dobru janjetinu, popit čašu nagrađivanog vina...pa na kraju malo i zabalotat...Nazovite Marka na broj mobitela koji možete pronaći pod linkom: http://www.vina-duvancic.hr/ ....i pripremite oko 200.00 kuna po osobi za po meni prilično dobar meni.

Više od svega pričaju fotografije, pa evo i njih:
i to bi bilo to.....

E da... ista tema obrađena je i na web stranici Radio Drniša pod linkom:http://www.radiodrnis.hr/jm/index.php?option=com_content&view=article&id=1603&catid=1
Oznake: Pilipovi dvori, Razvođe, Marko Duvančić

- 22:03 - Komentiraj post (2) - Link posta

petak, 08.06.2007.

Obnavljaju se Pilipovi dvori u Razvođu

Nedavno sam pronašao na web-u informaciju o dodjeli državnih potpora Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitkaza za 2007. god.
Potpore se dodjeljuju temeljem «Programa poticanja, zaštite, obnove i uključivanja u turizam tradicijske i prirodne baštine u turistički nerazvijenim područjima».

Program se sastoji u sufinanciranju razvojnih projekata pravnih i fizičkih osoba, zadruga, udruga i ustanova koji su u funkciji:

- razvoja turističke ponude na područjima na kojima turizam nije dovoljno razvijen
- zaštite, obnove i reafirmacije vrijednosti tradicijske baštine uključivanjem u turističku ponudu;
- zaštite, obnove i vrednovanja prirodne baštine uključivanjem u turističku ponudu;
- razvoja nerazvijenih ruralnih područja i područja od posebne državne skrbi koja imaju turističke potencijale u tradicijskoj i prirodnoj baštini.

Na natječaj su se mogli javiti i stanovnici Promine koji svoju budućnost vide u seoskom turizmu.
Svi koji su tražili potporu, morali su izvršiti kvalitetnu pripremu i obradu projekata i jasno definirati sadržaj projekta koji je sukladan s ciljevima Programa.

Kakve veze ima ovaj Program sa Prominom?

Danas sam u Županijskoj panorami na HTV-u gledao prilog u kojem se spominju četvorica poduzetnika- obrtnika (ili šta već jesu) iz naše županije, koja su dobila potporu za svoje projekte.

Jedan od njih je i "Marko Duvančić OPG, Duvančići 13, Razvođe, Oklaj", sa svojim projektom "Pod starim krovovima- Pilipovi dvori, Duvančići 11, Razvođe".
Marko je za svoj projekt dobio 70,000.00 kuna potpore.

Tko je sve dobio potporu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka možete pogledati pod linkom.

Sve one koje više zanima "Program poticanja, zaštite, obnove i uključivanja u turizam baštine u turistički nerazvijenim područjima" mogu posjetiti web stranicu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, ili pročitati konkretne ciljeve programa pod linkom.

Čestitam Marku i na ovoj potpori za njegov novi projekt- premda će me vjerojatno neki odmah zbog toga u komentarima napasti, kuditi.... ali nema veze.
Marko je dokazao da se potpora može dobiti dobrim projektima, a svi koji misle da bi i oni mogli sudjelovati u turističkom razvoju Promine mogu se polako pripremati za izradu svojih projekata za koje će se raspisati natječaj sljedeće godine u veljači.

Oznake: Marko Duvančić, turizam u promini, Pilipovi dvori, Razvođe

- 19:23 - Komentiraj post (8) - Link posta

<< Arhiva >>


Promina blog
 • LL

Opis bloga

 • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
  Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
  S. Sarić

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

  Gdje je Promina?

  Galerija promina.blog.hr


  Fotografije generacija iz škole:
  Stare slike Promine


  Video snimke:


  Projekti čiju realizaciju očekujemo:

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


 

Općina Promina

 • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

.....

 • .......

  ......

  http://adria.fesb.hr/Drniš

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


  Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine
  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»

  «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»  E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
  promina.blog.hr@gmail.com


  Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2016. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić