_ _ _ _ _ _ promina.blog.hr

četvrtak, 15.11.2007.

Pismo prozvanog vijećnika općine Promina

Nedavno je u jednom od komentara u kojem se spominjalo asfaltiranje lokalne prometnice prozvan Roca, kao glavni i odgovorni za kašnjenje radova na istoj.
Danas sam od Roce, točnije Ante Bandala, vijećnika općine Promina dobio sljedeće pismo koje prenosim u cjelosti:

«Odgovor Josi Mudriniću»
od 08.11.2007. 12:18

Nisam onaj koji se skriva, ali podržavam one koji se skrivaju iza nadimaka, posebno ako su mladi ljudi, jer su čelnici lokalne uprave osvetoljubivi, ne samo prema njima, nego i prema djeci.
Pišeš da se uz kompjuter mlati i laprda .To ti činiš. Nudiš nam lopove, koji će nas odvesti u bolje sutra. Proizlazi, da su sada pošteni, nisu ništa napravili – s ovim se slažem – treba ih mijenjati, slažem se, ali nisam za lopove koje nudiš.
Za prominski puk, nije dobro spominjati rak ranu kamenolom, uskoro će progovoriti o istom oni koji znaju više od tebe, a to su ljudi koji žive u neposrednoj blizini. Nije ti poznato, da u blizini čovjek ne može imati tanjure na stolu kada se vrši miniranje.
Prozivaš Meternika, isti dobro poznaje prilike u Promini, te pozivaš da se prijavi lopovluk i malverzacija. Za sada to se nema kome prijaviti, jer je običnom čovjeku teško nešto dokazati. Kada se spominje pranje novca, osobnog sam mišljenja da se mislilo na «Slatki dom» koji je nekoliko puta započeo i prekidao proizvodnju. Da li je koristio pogodnosti Posebne državne skrbi – kao što je Promina?
Dalje, navodiš komentar Džape, koji želi zainteresirati mlade da se vanstranački uključe u rad Općine. Ja ti kažem da mladi izgube pravo na stambeno zbrinjavanje koje financira Ministarstvo, isključivo zbog nemara i nerada Lokalne uprave. Brineš se za bajamnik, a nisi se upitao zbog čega nije proveden natječaj u zakonskom roku, te se na vrijeme izabrao pinuditelj.
Mi u Promini ćemo iste zaštititi.
Apeliraš na rukovodstvo Općine, da otvori sranicu Općine na internetu, Ne bi bili realni kod iznošenja stvari, pa ću ti reći:
- da li bi pisali o tome, zašto nije donijet Prostorni plan, jedina Općina u županiji Šibensko-kninskoj
- da li će navesti akte koje objave u Službenom vjesniku, a da ih ne donese Općinsko vijeće
- da li će navesti kada će biti izdana uporabna dozvola za prominski vodovod, instalirana crpna stanica, te teritorij kojim prolazi da ne liči kao «napuštena zemlja»
- kad spominjem vodovod, onda dalje, da li će pisati o tome tko je izvodio radove za vodovod Bogatiće, koliko je koštalo, što je sve izvedeno, zašto nije do sada odobren priključak vode, a voda se troši, a i ti to činiš, kao i da ne plaćaš komunalnu naknadu,
- mene prozivaš da sam kriv što nije izdana lokacijska dozvola. Ovo ti je rekao načelnik Općine ili donačelnik, svejedno, sada ovo:
- prije minulih Parlamentarnih izbora ja i Rajko Žulj krivi smo za uređenje Doma kulture u Oklaju, zasigurno nije bilo sredstava, a prošle su četiri godine Dom kulture nije uređen, u Proračunu stalno se spominje u nekoliko verzija visinom sredstava,
- sada, u nastojećim Parlamentarnim izborima, ja sam kriv što nije izdana lokacijska dozvola i ne radi se asfalt za Bogatiće, drugi je sada ponovno u istoj stranci te je i izostavljen,
- u proračunu za 2007.g, za ceste je predviđen iznos od 900,000.00 kn, a prema Polugodišnjem izviješću ostvareno je 450,000.00 kn, a to je za asfalt koji nije plaćen u 2006.g.
- možda se načelnik nije sjetio, mogao me prozvati da sam skinuo plastični prozor sa zgrade Općine, jer ga nema, već stoji paleta, a to je obnova, tu je bio nadzor, tu su bili dokumenti, tu je bio i projekt za cjelokupnu obnovu Promine,
- za četiri godine osobni automobil prešao je više od 300 000 km, te ti može biti jasno koliko se radi, pa je kupnja novog neophodna, a stari auto je izgubio opanke,
- glavna i jedina investicija u 2007. g, bila je navoženje nekoliko auta pijeska za Bogatiće, zašto to kad će se asfaltirati?
- Uvlačiš se pod kožu dužnosnicima lokalne vlasti, oni ne trebaju tvoju pomoć, u pogledu branjenja, mogu oni to sami. Možda se bojiš za sebe, jer sam saznao da si dobro kapitalizirao Domovinski rat. Nama u Promini nudiš ulazak u svijet, ja tebi predlažem slijedeće:
- Budi inicijator da se sagradi sakralni objekt u mjestu Bogatiću, da se izbjegne održavanje Mise u kontejneru, budi sponzor, a mi ostali Prominci ćemo se rado odazvati. Ovo radi toga: ti si zaista pogriješio i potrebna ti je slava Božja. Dalje, u buduće kada misliš nešto pisati, prije se interesiraj o osobi, sjeti se izreke: «Rijeke se upoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom»
- Kada sam pročitao tvoje pisanje, a saznavši o tebi, samo mogu reći da te smatram vjetropirom.

Oklaj 14.11.2007.g,

P.S. Glavni krivac za neizdavanje lokacijske dozvole je načelnik Općine Promina – Oklaj, njegov nerad i nemar

Ante Bandalo Roca


Pismo je preneseno u cijelosti bez kraćenja.

Zahvaljujem se Anti Bandalu-Roci što se kao Vijećnik općine Promina, prvi usudio progovoriti na Blogu o stanju u Općini.

Oznake: općina promina, Život u Promini

- 12:57 - Komentiraj post (12) - Link posta

<< Arhiva >>






Promina blog
  • LL

Opis bloga

  • Promina blog postoji od 19.03.2005. godine, nešto više od deset godina.
    Teme su vezane uz život u Promini.....ali, tu su i druge razne teme koje su mi se u određenim trenutcima učinile zanimljivim...
    S. Sarić

    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Pomoću sljedećih linkova, saznajte nešto više o Promini.

    Gdje je Promina?

    Galerija promina.blog.hr


    Fotografije generacija iz škole:
    Stare slike Promine






    Video snimke:


































    Projekti čiju realizaciju očekujemo:









    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


Općina Promina









  • «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


.....

  • ......
    .......



    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»


    Statistika posjeta promina.blog.hr -u kroz godine








    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»





    «««««««««««»»»»»»»»»»»»»»



    E-mail-Urednik promina.blog.hr-a:
    promina.blog.hr@gmail.com


    Zadnji postovi

...


.........................................................................Promina blog - promina.blog.hr© 2005.-2023. sva prava pridržana Urednik promina.blog.hr-a: Sanimir Sarić