Analiza Tomislava Novosela: Najrazočaranja i najpoboljšanja MMA lige

30 srijeda listopad 2013

Uvijek je nezahvalno raditi ovakve liste i analize, ali činjenice porazi i pobjede daju nam za pravo da se pozabavimo s borcima koji su od prošle godine napravili korak naprijed ili koji ove godine nisu ispunili očekivanja. Na listi su se našli i oni kojima je ovo tek premijerni nastup a oduševili su već u svojoj prvoj sezoni.

Veliko iznenađenje je definitivno Zoran Đođ iz X Teama Bjelovar. Iako ga je njegov trener Zoran Žiža još u kvalifikacijama najavljivao kao finalista, Đođovi argumenti s onim što je nudio u kavezu prošle sezone nisu mu dali za pravo. No pokazao je koliko je dobar u klinču i kako je napredovao u razmjenama udaraca. Bjelovarski traktor je ponudio odličan meč protiv Jurina u polufinalu u kojem je možda bio i ''underdog''. U finalu ga čeka težak posao protiv Antonija Mijatovića koji je apsolutno prvi favorit srednje kategorije od početka sezone.

Zdravko ''kesa'' Dukić je pak koktelom sreće i upornosti došao do druge pozicije na toj listi. Borac zadarskog Bandoga ne bježi od razmjene udaraca, slavio je u kvalifikacijama, pa je u četvrtfinalu iskoristio tešku ozljedu Drobca nakon što je teško preživljavao prvu rundu. Iskoristio je i u polufinalu Radmanov minus jer je ušao u borbu s kilogramom viška i pametno odradio meč do kraja na bodove.

Saša Drobac nije dogurao ni do polufinala no definitivno mu je po talentu mjesto u samom vrhu veltera. Ponudio je nezaboravna dva meča i potez sezone. Prvo leteća poluga u kvalifikacijama i onda odličan meč s Dukićem u kojem je slomio ruku. Dignuo je Draženov dom na noge u oba meča, pravo osvježenje.

Lovro Vrkić je kao i brat Luka figurirao kao veliki talent, što je i dokazao. Sjajni mladi parteraš, s velikom je mirnoćom završavao svoje protivnike u parteru i dokazao koliko su na tlu opasni svi borci UFK Trešnjevka.

Kristijan Perak ušao je u MMA ligu s pet profi mečeva, onoliko koliko je i smio najviše imati da uopće uđe u ligu. Zelg Galešić, stručni komentator Nove tv, odmah ga je stavio u sam vrh poluteške, i s lakoćom je odradio oba meča do finala. Brat jednog od naših najboljih boraca Mare ima savršen omjer i tešku prepreku u finalu – Mateja Batinića.

S borcima od kojih se više očekivalo od prošle sezone krenut ćemo s Teom Radnićem. Udarač iz splitskog Pit Bulla koji je oduševljavao prošle sezone odradio je kvalifikacije u drugoj brzini. Iako mu se predviđao sam vrh poluteške. Već u četvrtfinalu vrlo brzo ''gušenjem'' ga je zaustavio Perak.

Anto Radman jedan je od zaštitnih znakova MMA lige. ''Minotaur iz Lučkog'' atraktivni borac UFK Novi Zagreb prošle je sezone poražen u finalu veltera od Luke Vrkića. Bio je ove sezone najveći favorit te kategorije no platio je danak svojoj staroj mani – višku kilograma. Problemi s vagom koštali su ga finala. Ušao je u polufinale s bodovnim minusom kojeg nije nadoknadio.

Tonči Peruško se našao na ovoj listi zahvaljujući onome što je pružio u prve dvije borbe ove sezone. Spartanac iz pulskog Trojana bio je dominantan u kvalifikacijama i četvrtfinalu no u polufinalu je napravio istu grešku kao i sezonu prije. Mnogi su ga vidjeli u finalu, no u polufinalu je protiv Lovre Vrkića trajao nešto više od minutu.

Božu Mikulća, nokautera iz zadarskog Bandoga gledali smo zapravo samo u jednom meču ove sezone. I to u revijalnom protiv Sandora Okoroša iz Mađarske. Iako je Okorošov omjer od 3-3 bio sve samo ne impresivan, pomalo je razočarala očito loša Božina fizička priprema. Već na kraju prve runde u kojoj je bio bolji, izgledao je potpuno iscrpljeno. Mađar je to iskoristio u drugoj rundi, dobra opomena za budućnost.

Tomislav Burec jedan je od rijetkih koji je promijenio kategoriju. Popeo se iz srednje u polutešku i bio dobar u kvalifikacijama. Čak je dobro počeo četvrtfinale no deklasirao ga je koljenima Nino Vladušić, borac iz Osijeka. Priznajemo, od Bureca smo očekivali malo više.

Korak naprijed:
1. Zoran Đođ
2. Zdravko Dukić
3. Saša Drobac
4. Lovro Vrkić
5. Ivan Vladimir ili Kristijan Perak

Korak nazad:
1. Teo Radnić
2. Anto Radman
3. Tonči Peruško
4. Božo Mikulić
5. Tomislav Burec

Prijenos UŽIVO finalne večeri Hrvatske MMA lige gledajte na OYO i na Novoj TV. Očekuju vas seksi ring-djevojke, vrhunski borci i tona testosterona.

Potražite ulaznice već od 75 kuna na svim prodajnim mjestima Eventima i na blagajnama Cibone na dan eventa.

Osjeti adrenalin! Znamo da želiš biti tamo. Neka igre MMA lige počnu!

OSVOJI ULAZNICE: odgovori na nagradno pitanje 'Za kojeg borca ćeš navijati u finalu i zašto si baš njegov navijač?' - odgovor pošalji na e-mail natjecaj@novatv.hr, a najbolje odgovore nagrađujemo s po 2 ulaznice za FINALE HRVATSKE MMA LIGE, 2. studenog u Ciboni!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.