Priča iz zagrebačke Dubrave: Ban zna kako se stvaraju prvaci!

24 četvrtak listopad 2013

Bernard Ban legenda je borilačkog svijeta. Rođen je 1961. u Zagrebu, a borilačkim sportovima se počeo baviti još 1974. godine. Ovaj svestrani hrvač bio je višestruki prvak bivše Jugoslavije u grčko-rimskom i slobodnom stilu, a kasnije i prvak Hrvatske. Kao reprezentativac bivše države sudjelovao je na tri svjetska i tri europska prvenstva. Prvi značajniji rezultat ostvario je 1981. u Kanadi kada je osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Može se pohvaliti i sudjelovanjem na Olimpijskim igrama u Seulu.

No, kada pričate s Banom, ništa od toga nećete saznati. Iako djeluje ponosno i gordo, nikada se nije hvalio svojim sportskim podvizima. Ono o čemu voli pričati su njegovi dečki. Dečki iz Dubrave. Dečki koje svaki dan spartanski trenira. Filip Pejić, Antonio Mijatović i Matej Batinić dio su njegovog Ban (dream) team-a. Sva trojica su se plasirali u finale Hrvatske MMA lige, svaki u svojoj kategoriji. U ove dvije sezone MMA lige niti jednom klubu to nije uspjelo, Banu jest.

U zagrebačkoj Dubravi često nije bilo lako odrastati, mnogima su tučnjave po kafanama uvijek bile draži izbor od udaranja u vreću i discipliniranog treniranja najzahtjevnijeg sporta današnjice. No, ne i Filipu Pejiću (21), na kojeg je Bernard Ban posebno ponosan.

- Filip je odrastao na ulici, bio je dijete ulice u pravom smislu te riječi. Ovaj sport ga je maknuo s te iste ulice. Shvatio je da živi za MMA. I potpuno mu se posvetio. Dugo nisam vidio nekoga tko tako srčano trenira i živi za borbu. Strašno je talentiran i napreduje nevjerojatno brzim koracima. Kada uđe u kavez iz njega pršti energija. U Filipa vjerujem stopedeset posto – izjavio je Bernard Ban.

Drugi Banov pulen, Matej Batinić (21) nezaustavljivi je MMA 'stroj' koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nanizao čak 11 pobjeda i samo jedan poraz.

- Matej je čista suprotnost Filipu. Na trećoj je godini Agronomskog fakulteta u Zagrebu i ponosni smo što ispite daje redovito. Nekad zna učiti do tri ujutro, ali ujutro dođe na trening. Strašno je fokusiran, spreman na žrtvu. Takvo što se rijetko viđa u tako mladog čovjeka. Osim nastupa na Hrvatskoj MMA ligi, borio se i na FFC-u i pobjeđivao. Pejić je naglo eksplodirao, a Matej ide svojom dobro utabanom linijom. Nevjerojatno je hladnokrvan, zna se dogoditi da čak zaspi prije borbe. Zamislite, druge borce puca adrenalin, a on zaspe! Njemu je odlazak u kavez kao odlazak u dućan. Zahvalan sam što ga imam u timu – ispričao je Ban.

Treći član Ban team-a talentirani je Antionio Mijatović (21) za kojeg Ban tvrdi da je najemotivniji u klubu.

- Mijatović strašno emotivno reagira, kontrola emocija snažno ovisi o njegovom raspoloženju. Impulzivan je, ide u krajnosti, kod njega je sve crno-bijelo. Posjeduje srčani temperament koji ga gura naprijed. Nevjerojatno je talentiran, odskače do vrha. Kada nauči obuzdati vlastite emocije, bit će svjetska klasa – izjavio je Bernard Ban.

Ritam MMA treninga je ubitačan, pa Ban kaže da često ima osjećaj kao da žive u dvorani. Momci poštuju njegov autoritet, ali ističe kako su prijatelji i ne osjeća generacijski jaz. U šali kaže kako ga pomlađuju te da voli slušati njihove fakinske priče. Ta jaka povezanost s trenerom vidljiva je nakon svake njihove pobjede u MMA ligi, uvijek se nakon borbe trči Banu u zagrljaj. Emotivno, srčano i timski, baš onako muški.

Na pitanje kako postiže takvu bliskost s njima, odgovara:

- U dvorani smo jako često i puno, zaista puno razgovaramo. Nije sve samo u udaranju! – zaključio je Ban.

Još malo i čeka nas veliko finale Hrvatske MMA lige koje će se održati 2. studenog u dvorani Dražena Petrovića s početkom u 21.00 sat uz izravan prijenos na OYO.

Vrhunac MMA lige donosi adrenalinski spektakl finalnih okršaja u pet težinskih kategorija gdje ćemo napokon znati tko je najbolji u hrvatskom MMA kavezu te borbe za treće mjesto Hrvatske MMA lige. 20 boraca, 10 borbi, jedan kavez.

Prijenos UŽIVO je na OYO i Novoj TV. Očekuju vas seksi ring-djevojke, vrhunski borci i tona testosterona.

Potražite ulaznice već od 75 kuna na svim prodajnim mjestima Eventima i na blagajnama Cibone na dan eventa.

Osjeti adrenalin! Znamo da želiš biti tamo. Neka igre MMA lige počnu!

OSVOJI ULAZNICE: odgovori na nagradno pitanje 'Za kojeg borca ćeš navijati u finalu i zašto si baš njegov navijač?' - odgovor pošalji na e-mail natjecaj@novatv.hr, a najbolje odgovore nagrađujemo s po 2 ulaznice za FINALE HRVATSKE MMA LIGE, 2. studenog u Ciboni!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.