Linkovi
ULAZ
Blog servis

VIDEO: MARTIN SRPAK I GRUPA ŽENA

MEĐIMURSKE NOVINE - elektronsko izdanje

MOJEMU DRAGOMU VIDOVCU

(Ruža Pokolić, odlomak)

...Vidovčani, glave gori,
Naj se naša pjesma ori,
Ta vidovska pesma stara
Ka čoveku srce para!
O, Vidovec vreme davno
da si nastal selo slavno!
Vre i crkvo imaš staro,
Svetog Vida na oltaro!
Poznat si po dobri glasi
Verljina te fnoga krasi!
Tu se rode dobri ljudi
Na nje navek ponose budi!






DONJI VIDOVEC
RJEŠENJE O REGISTRACIJI DOMENE HR-P
OPĆINA DONJI VIDOVEC - PREZENTACIJA
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Forum.hr
Monitor.hr
UDRUGE OPĆINE DONJI VIDOVEC
POPIS UDRUGA

NK

DVD

KUD

VIJESTI OPĆINE DONJI VIDOVEC

27.11.2009., petak

KUD „DONJI VIDOVEC“- ODJECI NASTUPA U PRAGU (ČEŠKA)

KUD „DONJI VIDOVEC“- ODJECI NASTUPA U PRAGU (ČEŠKA)
Očito je da su naši kudovci briljantnim nastupima u Pragu ostavili neizbrisiv trag te izazvali interes nazočnih stručnjaka za folklor, jer počeli su stizati pozivi za višednevna gostovanja. Naše deklje i dečke žele vidjeti u Bugarskoj, Grčkoj, Španjolskoj, Portugalu i Danskoj, a direktor praškog festivala ponovno u Pragu. Bravo i ponosimo se s vama.

Na slici: Detalj s nastupa u Pragu (rasplešimo se Europom)

- 21:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2009., četvrtak

SPORTSKO DRUŽENJE UMIROVLJENIČKIH PODRUŽNICA

Kotoripčani i Donjovidovčani ponovno kuglaju

Podružnica umirovljenika Kotoribe bila je domaćin prijateljskog kuglačkog nadmetanja umirovljenika Kotoribe i Donjeg Vidovca koje je u četvrtak 26. studenog održano na kuglani kavane Opera u Donjoj Dubravi. Ovoga puta rezultat susret je bio u drugom planu već mu je cilj bio obnova prijateljskih i suradničkih odnosa dviju podružnica koji u posljednjih nekoliko godina nisu bili na razini. –Nećemo ulaziti što je tome bio razlog. Važno je da se je sve pokrenulo i da su naši dečki i puce ponovno skupa- kazala je predsjednica kotoripskih umirovljenika Irena Maltar. Kada je spomenula puce,mislila je na kuglašice Donjeg Vidovca koje su ravnopravno sa svojim kolegama „rušile dreva“ i koje redovito s njima treniraju. Tko zna možda će obnovljeno druženje animirati i Kotoripčanke da krenu stopama svojih susjeda ?

Tekst i snimka: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJA: Umirovljeničke podružnice ponovno zajedno na kuglani

- 18:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

22.11.2009., nedjelja

SKUPŠTINA VETERANA DOMOVINSKOG RATA

Nekad vrlo aktivna donjovidovska udruga s vremenom se pasivizirala, no želja za ponovnom aktivnošću te ponovnim pokretanjem djelovanja ove udruge urodilo je ponovnim pokretanjem aktivnosti te je 21.11.2009. održana Skupština udruge. Skupštinu je otvorio Josip Pongrac predsjednik Incijativnog odbora i inicijator ponovnog pokretanja udruge. Izabrana su radna tijela Skupštine te nakon toga i tijela ogranka. Za predsjednika je izabran Tomislav Horvat.

Na slici: Josip Pongrac i Tomislav Horvat (dogovor prije početka skupštine)

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2009., petak

STUDENTSKE ISKAZNICE ZA PUTOVANJA

Obavještavaju se studenti da u Uredu Općine Donji Vidovec mogu podići iskaznice za pojedinačna putovanja u mjesto studija.


- 20:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

RADIONICA ZA BOŽIĆNE UKRASE

U Domu kulture organizirana je radionica za izradu božićnih ukrasa. Na radionici su sudjelovali učenici četvrtog i petog razreda OŠ.
Od odraslih osoba sudjelovale su voditeljica Nikolina Cenko, učiteljica Valentina Nestić, Darinka Žemlić i Marina Ostrugnjaj (predsjednica društva).
Silvijia Kopasić vlasnica cvijećare „Strelicija“ donirala je dio materijala za izradu božićnih ukrasa.
PRODAJA BOŽIĆNIH UKRASA VRŠITI ĆE SE U NEDJELJU POSLIJE SVETE MISE (22.11.2009.) TE 28. 11. 2009. (SUBOTA) ISPRED DOMA KULTURE S POČETKOM U 9,00 SATI.

Na slici: Detalj s radionice


- 08:30 - Komentari (2) - Isprintaj - #

19.11.2009., četvrtak

UZ 345. OBLJETNICU SMRTI NIKOLE ZRINSKOG

Općine Donja Dubrava, Legrad i Donji Vidovec bile su domaćin obilježavanja 345. godišnjice tragične pogibije Nikole Zrinskog. Delegacije mađarskih graničnih općina te općina Legrad, Donja Dubrava i Donji Vidovec uz nazočnost Zrinske garde i predstavnika Matice Hrvatske položile su vijence na spomen obilježje Novi Zrin na obalama rijeke Mure te u Parku Nikole Zrinskog u središtu Donje Dubrave. Završni dio svečanosti nastavljen je u hotelu „Golf“ u Donjem Vidovcu. Prigodnim riječima obratili su se načelnik Općine Legrad pri spomen-obiljžju Novom zrinu, u Donjoj Dubravi načelnik M. Varga, a u Donjem Vidovcu J. Grivec koji je upoznao nazočne s nekim manje poznatim povijesnim detaljima vezanim uz Zrinske i Donji Vidovec između ostalog rekavši: „…zahvaljujem štovateljima i promicateljima imena Zrinskih, to je ime koje spaja dva naroda nas Hrvate i susjede nam Mađare, ti veliki ratnici, vojskovođe, pjesnici i banovi branili su svoju domovinu, ali i cijelu Europu od moćnih Turaka te pronijeli slavu naših djedova, izvrsnih ratnika širom tadašnjeg svijeta,… sjeverozapadno od Donjeg Vidovca imali su svoj ljetnikovac u šumi Kletnice…, samo ime šume govori sve, od našeg kajkavskog kleti se (davati prisegu, obećati vjernost),… još jedna je zanimljivost da su se ljudi našeg kraja u to doba bavili uzgojem cvijeća…“
Vlč. Mirko Pilaj predvodio je molitvu i blagoslovio sve nazočne, a Teta Liza je prekrasno otpjevala nekoliko pjesama.

Na slici: Detalj s polaganja vijenaca, u ime naše općine vijenac su položili Andreja Horvat-Friščić, Tomislav Horvat i Josip Grivec, a fotoaparatom je sve bilježio Josip Jambrešić.

- 22:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.11.2009., nedjelja

BOŽIĆNA RADIONICA

Društvo naša djeca Donji Vidovec organizira božićnu radionicu za djecu Domu kulture 14.11. i 21.11. 2009. godine (subota).

Početak radionice je u 16.00 sati, a traje je dva sata.

Voditeljica radionice je Nikolina Cenko.

"Izrađivati će se adventski vijenci, božićni ukrasi, božićne čestitke,…

Radujemo se dolasku djece svih uzrasta na našu radionicu"
rekla nam je predsjednica društva Marina Ostrugnjaj (na slici).




- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2009., utorak

KUD U PRAGU

Detalj s izvrsnog nastupa u prepunoj dvorani.

- 14:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

KUD U PRAGU

KUD U PRAGU 3 Snimka s gradonačelnicom i direktorom festivala. Oboje su bili oduševljeni nastupom našeg KUD-a i nisu štedjeli komplimente. Što dodati osim "Hvala našim kudovcima što su izvrsno prezentirali svoj Donji Vidovec, Međimurje i Hrvatsku, hvala naše deklje i dečki!"

- 14:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KUD U PRAGU

KUD U PRAGU 5 Naš KUD je imao izvrsne nastupe na 12th folklore festival "South city playing, singing and dancing". Festival se održavao od 5. do 8.11. 2009. KUD "Donji Vidovec" nastupio je na festivalskoj večeri 6.11. sa spletom međimurskih plesova Turki robe. Predstavio se s 20 plesača i 6 tamburaša koje su uvježbali voditelji Franjo Šestak i Nikola Matulin, prof. Na festivalu su nastupala društva iz Češke , Grčke, Srbije, Crne gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Rumunjske i Hrvatske.
KUD je imao izvrstan nastup i oduševio publiku, ali i koreografe profesionalce, izazvao je velik interes medija (davani su intervjui, izjave,...) o našem društvu, pjesmi i plesu te narodnoj nošnji. Također je niz profesionalnih koreografa prisutnih na festivalu uputio poziv da se i njima dođemo predstaviti.
Sljedećeg dana KUD je nastupio na poziv direktora festivala Mrg. František Hluchanija u Češkom društvu također u Pragu. Također izvrstan nastup uz burne aplauze te mnogo pohvala i pozitivnih kritika.
Osim nastupa na festivalu KUD je organizirao razgledavanje Budimpešte - dvodnevno razgledavanje Praga te u povratku Beča. Treba istaknuti zadovoljstvo svih članova nastupom i organiziranim izletima te svakako zahvalu Nikoli Matulinu, prof., na organizaciji i svemu.

" U Donji Vidovec smo s vratili sa puno dojmova, puno novih poznanstava, vrlo umorni ali sretni sa željom da u budućnosti barem jednom godišnje odemo na slične festivale. Pošto je KUD prije dva tjedna slavio 20 godina postojanja, troškove financiranja putovanja snosili su sami članovi društva uz pomoć Općine Donji Vidovec." rekao je Nikola Matulin, a isto je ponovila i Dragana Matulin, predsjednica KUD-a, oboje uz široki osmijeh i vidljivo oduševljenje.
Što dodati: Bravo naši kudovci, ponosimo se što vas imamo!

- 13:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KUD U PRAGU

KUD U PRAGU 1 Razgledavanje znamenitosti, sve je lijepo. Zajednička fotka za uspomenu.

- 13:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

09.11.2009., ponedjeljak

VIŠE OD OSAMDESET MEDALJA NEVENA KUČANA

Neven Kučan, naš donjovidovčanin, trenira karate osam godina. Posljednjih godinu dana u dva kluba i to u klubu "Samuraj" iz Kotoribe te u Nedelišću. Na državnom prvenstvu u Virovitici u kategoriji kadeta osvojio je drugo mjesto te postao viceprvak Hrvatske u toj kategoriji.
U tih osam godina bavljenja karateom osvojio je više od osamdeset medalja te brojne pehare u Hrvatskoj, ali i u susjednoj Sloveniji te Mađarskoj. Čestitke Nevene!

Na slici: Neven s osvojenim trofejima

- 21:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

VIDOVSKA MEDICA

Obitelj Vladimira Kučana je na analizu dala i medni liker (medicu od raznih vrsta meda) koja se također plasirala među prvih deset u Hrvatskoj. Bravo, medno i živjeli!

Na slici: Najmlađi član obitelji u pčelarskoj opremi


- 21:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VIDOVSKI MED MEĐU NAJKVALITETNIJIM U HRVATSKOJ

Obitelj Vladimira Kučana iz Donjeg Vidovca bavi se pčelarstvom od 1998. godine. Trenutno posjeduju 80 košnica, Vlado je završio i školu za pčelara. Ove su godine prvi put slali med na analizu i natjecanje. Ugodno su se iznenadili plasmanom osvojivši zlatnu žlicu za bagremov med. I ostali međimurski pčelari su se izvrsno plasirali, a to znači da je Međimurje pogodno za pčelarenje i da je naš med vrhunske kvalitete. Tako slatko. Čestitamo!

Na slici: Obitelj s vrijednim priznanjima

- 21:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.11.2009., nedjelja

KUD SE VRATIO IZ PRAGA (ČEŠKA)

Naši kudovci su se vratili iz Češke, umorni, ali zadovoljni, prepuni lijepih dojmova, detalji slijede.

- 23:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.11.2009., subota

KUD U PRAGU (ČEŠKA)

Prema pristiglim informacijama prvi nastup našeg KUD-a u Pragu je bio izvrstan, iako smo to i očekivali, ali lijepo je čuti, jaaaaaaaako lijepo! Bravo!!!

Hvala Goranu Šestaku na izvrsnim fotkama!


- 23:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2009., četvrtak

KUD "DONJI VIDOVEC" U PRAGU (ČEŠKA)

Naši kudovci sretno su stigli u Prag gdje će nastupiti na međunarodnom festivalu. Sretno naše deklje i dečki i mi smo s vama!
Na slici: "Vura" koja pokazuje da su stvarno u Pragu

- 23:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2009., utorak

DOPIS ZA UVRŠTENJE U ŽUPANIJSKI PRORAČUN

Općina Donji Vidovec je uputila Županu Međimurskj županije dopis vezan uz potrebu uvrštenja projekata od interesa za općinu i županiju u Proračun Međimurske županije za 2010.
Dopis donosimo u cijelosti:


Općina Donji Vidovec-40327 / Rade Končara 9 // tel/fax 00385 40 615 105; ewww.donjividovec.hr // e-mail: opc.dvidovec@gmail.com

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA DONJI VIDOVEC
Općinski načelnik

Klasa: 021-05/09-01/327
Ur. broj: 2109/7-09-01

Donji Vidovec, 28. listopada 2009.

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
N/r ŽUPANA Ivice Perhoča
Čakovec

PREDMET: Iznosi financijskih potreba za uvrštenje u Proračun Međimurske županije
Poštovani,


Općina Donji Vidovec ima tri važna projekta za koje moli potporu i u uvrštenje u Županijski proračun.
1. Obnova Doma kulture
Radi se o višegodišnjem projektu koji se realizira etapno tj. sukladno financijskim mogućnostima. U navedenoj zgradi smještene su sve udruge, ali i ljekarna te zdravstvena ambulanta. Radi očuvanja funkcionalnosti zgrade etapno ju obnavljamo prema mogućnostima. Njezina obnova je pri završetku, na redu je nabava opreme za dvoranu (stolice, scenska rasvjeta, garderobni ormarići,…), uređenje wc-a te najvažnije, sanacija fasade zgrade. Planiramo te radove realizirati tijekom 2010. godine, time bi taj veoma važan objekt kompletno sanirali i time sačuvali za buduće generacije. Procijenjena vrijednost navedenih radova iznosi oko 500 000 kn, nadamo se potpori Međimurske županije od cca 150 000 kn.

2. Poduzetnička zona
Također se radi o višegodišnjem projektu koji se realizira etapno u skladu s mogućnostima. Za navedenu zonu postoji interes poduzetnika, no problem nam je urediti infrastrukturu, naš premali proračun ne omogućava brzu realizaciju planiranog. U 2010. planiramo izvesti radove u vrijednosti od cca 2 500 000 kn, Dobar dio sredstava spremno je izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja, šumskog i vodnog gospodarstva, da bi uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju nadamo se potpori Međimurske županije od cca 500 000 kn.

3. Izgradnja školske zgrade

Sukladno dogovoru s Međimurskom županijom prišlo se pripremama za izgradnju
školske zgrade te je prema dogovoru općina trebala osigurati potrebno zemljište, a županija sve ostalo. U tu svrhu je općina kupila potrebno građevinsko zemljište te isto prenijelo na školu, a županija je dala izraditi projekte. Procijenjena vrijednost ovog projekta iznosi cca 3 500 000 kn.


Načelnik općine:

Josip Grivec


- 18:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

02.11.2009., ponedjeljak

VETERANI DOMOVINSKOG RATA

Nekad vrlo aktivna donjovidovska udruga s vremenom se pasivizirala, no želja za ponovnom aktivnošću te ponovnim pokretanjem djelovanja ove udruge, okupilo se dvadesetak nekadašnjih članova na dogovor o sazivanju Skupštine udruge. Poseban doprinos toj inicijativi dao je Josip Pongrac (na slici stoji) uz potporu Tomislava Horvata i Josipa Grivca. Tijekom sdudenog održati će se Izborna skupština udruge.

Na slici: Dio okupljenih članova na dogovoru

- 13:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2009., nedjelja

SVI SVETI I DUŠNI DAN

Prema kršćanskoj tradiciji, koju prihvaćaju i mnogi drugi, 1. studenog, na blagdan Svih svetih, ali i 2. studenog, na Dušni dan, prisjećamo se i u duhu povezujmo sa svojim preminulima. Polazeći od toga da je smrt tek prijelaz u novi, drugačiji život, na taj dan njegujemo uspomenu na naše drage, a vjera u prekogrobni život daje pravi smisao ovim danima i onomu što u njima činimo.

Na slici: Detalj s našeg groblja

- 23:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Damir Bačić, dragi gost i prijatelj našeg KUD-a primivši prigodni dar s veseljem se fotografirao s predsjednicom KUD-a i voditeljicom dramske sekcije. Tom je prigodom rekao:
„Kao tajnik Hrvatskog Sabora Kulture obišao sam sva mjesta u Hrvatskoj gdje se njeguje kulturni amaterizam, u Donjem Vidovcu sam bio nekoliko puta i mogu reći da od tih svih mjesta, samo u njih pet sam doživio takav spoj izvođača i publike, takvo veselje i spontanost, a sve to začinjeno izvrsnim nastupom, prekrasnom priredbom, s radošću sam i danas svjedočio tome, veseli me svaki susret s dragim Donjim Vidovcem, jer vi spadate u tih pet najboljih mjesta u Hrvatskoj, pet mjesta koja na takav predivni način njeguju svoju pjesmu, svirku, ples, običaje,..., jednom rječju kulturni amaterizam i hvala vam na tome!“

- 23:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Za kraj, zajednička snimka svih učesnika, priredba je završila uz pjesmu svih sudionika, pjesmi se pridružila i publika, divna vidovska publika. Bilo je divno i svečano, trajala je priredba više od dva sata, a projurila je u trenu. Kažu da slika vrijedi tisuću riječi, nadamo se da smo uspjeli bar mali djelić priredbe prezentirati ovim fotkama i kratkim komentarima.

- 22:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Još jedna izvrsna recitacija naše Silvije.

- 22:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Marija Pokolić izvrsno je odrecitirala stihove svoje pokojne majke, naše pjesnikinje Ruže Pokolić.

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Još jedan plesno pjevački detalj s predivne priredbe!

- 22:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Još jedan detalj s ove divne predstave!

- 22:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Prvi glumac amater Hrvatske u svom elementu, bravo Gabrek!

- 22:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Dramska grupa našeg KUD-a dohvatila je zvijezde s predstavom Stjepana Škvorca "Na smrtnoj postelji", dramski amaterizam Hrvatske im se poklonio u Murteru, bili su izvrsni, najbolji ste naši "dečki" i "deklje".

- 22:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Naši današnji tamburaši, naš orkestar, pod vodstvom prof. Nikole Matulina oduševljavaju gdje god se pojave, predivno sviraju, hvala vam što vas imamo.

- 22:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Martin Srpak, naša legenda, njegov glas prosuo se svim kontinentima, njegova glazba sluša se bez daha, bravo Martine!

- 22:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Kad Silvija zapjeva publika utihne, a onda pljeeeeesak!

- 22:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

One su najstarije pjevačice u KUD-u, naše teta Kata i teta Ljubica, a pjesma im zvoni, zvoni!

- 22:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Oni su davno započeli, ponovno su na pozornici, prsti su manje gipki, ali ide, ide im!

- 21:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Tu je i pjevačka skupina, lijepo ih je slušati, prekrasno!

- 21:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

A sada malo poezije, članice naše recitatorske sekcije.

- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Plesači u punoj akciji, dvorana ječi od pljeska, ide im, ide, itekako!

- 21:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Naši vrsni plesači.

- 21:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Priredba je započela, uz najavu našeg voditelja Damir Bačić (dugogodišnji tajnik Hrvatskog Sabora Kulture) sjeda na svoje mjesto.

- 21:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

FOTO-VIDEO SEKCIJA našeg KUD-a revno bilježi nastupe. Jedan od članova (naš Zdravko) spreman čaka početak priredbe.

- 21:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Jedan od onih koji su davno zaplesali u KUD-u. Spreman je za nastup, za uspomenu jedna fotka na bini.

- 21:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

Jedna od najmlađih članica našeg KUD-a je s oblačenjem pri završetku, još malo i priredba započinje.

- 21:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC" - DETALJI S GENERALNE PROBE

Pljesak nije izostao ni na generalnoj!

- 20:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC" - DETALJI S GENERALNE PROBE

Ide im, spremni su za priredbu!

- 20:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC" - DETALJI S GENERALNE PROBE

Okret, noga o pod, ruke o bok, to je to!

- 20:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC" - DETALJI S GENERALNE PROBE

Pozornica je lijepo izdekorirana, ples je u zamahu, makar je proba.

- 20:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC" - DETALJI S GENERALNE PROBE

Ljubo za mix pultom. Treba sve uskladiti, ali čuje se lijepo, dobri su, dobri!!!!!!!

- 20:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20-GODIŠNJICA KUD-a "DONJI VIDOVEC"

DETALJI S GENERALNE PROBE

Mora sve biti super, ozvučenje je bitno, srećom ono je izvrsno. O detaljima razgovaraju (s puno volje i energije) voditelj priredbe Mijo Šlibar (na slici desno), „šef“ ozvučenja Ljubo Matulin (na slici lijevo) i voditelj tamburaške skupine Nikola Matulin (na slici u sredini).

- 20:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

RIBOLOV

Na slici: Detalj s pehara na kojemu sve piše

- 20:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

RIBOLOV

JESENSKI PRIJELAZNI PEHAR RD "LAŠKO" (SLOVENIJA) U DONJEM VIDOVCU
Jesenski prijelazni pehar s ribolovnog natjecanja u organizaciji RD "LAŠKO" (SLO) završio u Donjem Vidovcu. Unatoć iznimno jakoj (svjetskoj) konkurenciji pehar je u rukama Lj. Matulina iz Donjeg Vidovca.

Na slici: Lj. Matulin s dragocjenim trofejem

- 20:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (13)
Studeni 2010 (16)
Listopad 2010 (23)
Rujan 2010 (11)
Kolovoz 2010 (31)
Srpanj 2010 (22)
Lipanj 2010 (31)
Svibanj 2010 (8)
Travanj 2010 (19)
Ožujak 2010 (14)
Veljača 2010 (17)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (24)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (28)
Rujan 2009 (26)
Kolovoz 2009 (36)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ADRESA OPĆINE

BROJAČ POSJETA

 ></div><br />
<br />
<br />
<font color=#000099>Općina Donji Vidovec<br />
 </font><font size=4></font>  <br />
<br />
 <font size=3>Načelnik:                  <br />
Josip Grivec </font><br />
<br />
Sjedište: Donji Vidovec <br />
Adresa: Rade Končara 9 <br />
Telefon: 040 615 105 <br />
Fax: 040 615 105 <br />
E-mail: opc.dvidovec@gmail.com
</div>

<!-- Kraj -->

<!-- Treci box -->

<div class=
Općina Donji Vidovec
Donji Vidovec je smješten na krajnjem istoku međimurske Županije, tamo gdje se razdvaja put za Donju Dubravu i Kotoribu. Mjesto spada među naselja srednje veličine sa 517 domaćinstava i 1740 stanovnika. U sastavu općine jedino je i istoimeno naselje Donji Vidovec. Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, općina Donji Vidovec imala je 1.595 stanovnika u jednom naselju - Donjem Vidovcu. Središtem mjesta dominira barokni kompleks župne crkve (crkva i kurija). U današnjem obliku crkva je nastala koncem 18. stoljeća:jednobrodna je građevina, sa zaobljenim svetištem i postrance izgrađenim zvonikom. Vrijednih dijelova inventara nalazimo u unutrašnjosti crkve. To je, najprije, povrh oltara, slika Marije Pomoćnice u pozlaćenom okviru (što je kopija zavjetne slike u austrijskom mjestu Mariazell !), slika patrona sv. Vida te reljef sv. Trojstva s kipovima anđela, propovjedaonioca te dva kaleža iz 17. i 18. stoljeća. Selo je oprije poznato po obrtima: pored ostalih, najpoznatiji je bio zlatarski, pa je primjerice, 1776. carica Marija Terezija potpisala povelju kojom je dala posebne koncesije Dolnjovidovčanima:"Ispirači zlata iz donjeg Vidovca imaju pravo isprati zlato na Dravi, Savi i Muri. Za ispiranje zlata mogu nesmetano koristiti obalu rijeke u širini od tri metra." Zlatarska tradicija održla se dugo, pa je još 1939. registrirano na Dravi čak 129 čamaca, čonov i 240 zlatara. U mjestu je rođena poznata pjesnikinja Ruža Pokolić.