Sastojci:
1 kg karfiola
200 grama patlidzana
150 grama mrkve
bocica ajvara ( 200 grama)
pola litre kokosovog soka,ili pina colada
500 grama brasna
200 grama ciste svinjske masti
1/2 glavice luka
1 germa(kvasac)
100 grama secera
Priprema:
Karfiol staviti kuhat,za to vrijeme,izribati ili samljeti patlidzane i mrkvu,pomjesati sa ajvarom.izvaditi karfiol kad je gotovte upotrijebit dublju tavu po mogucnosti wok te u nju staviti karfiol,i prethodno izmjesani ajvar,patlidzan i mrkvu,dodati svinjsku mast i lagano peci,odmah nakon toga narezati luk na kockice i dodati u tavu,sve to skupa ostaviti da lagano pirja,nakon toga u 500 grama brasna uliti pina coladu,dodati malo germe i secera,te nakon sto se stvori gusti umak ,u sam wok ulijte taj umak i sve po volji zacinite vegetom,secerom,baklavom..ili cime vec zelite......Bog vam se smilovo ak ovo probate.....
Sastojci: Priprema:
30 dkg pileceg mesa
2 dkg luka
30 dkg mrkve
3 dkg celera
1/2 kg brasna
30 dkg masnoce
5 dkg bamje
1/2 dl sirceta ili 2 limuna
2 dcl pavlake
malo persunovog lista
malo soli, bibera i aleve paprike
10 dkg secera u prahu
Pilece meso isjeci na kockice i staviti u posudu u kojoj se na vreloj masnoci przio do svijetlozute boje sitno isjeckan luk. Nastaviti prziti zajedno s pilecim mesom. Dodati mrkvu i celer koji su prethodno isjeckani na kockice. Kada su meso i povrce napola gotovi, dodati brasno. Jos malo sve poprziti pa dodati so, biber, alevu papriku. Sve dobro izmijesati, zaliti vodom i ostaviti da se kuha. Bamju staviti u posebnu posudu, zaliti vodom i sircetom ili limunovim sokom, malo posoliti i kuhati kratko vrijeme. Kad omeksa, ocijediti i dodati corbi. Prije serviranja dodati pavlaku. Te posuti secerom u prahu
Dobaar Tek! ...Jesen Stize Bosno Moja......
Evo jos jednog recepta,a posto znamo da Bosanci vole slatko probajte!mozda vam se svidi
10 dag piletine
6 dag riže
15 dag paradajza
10 dag paprike
5 dag luka
0,1 dl ulja
peršin, secer
50 gram marcipana
ajvar ( mala limenka)
Luk nasjeckajte i pržite na ulju, Dodajte papriku i paradajz narezane na kockice i malo dinstajte. Dodajte piletinu isto narezanu na kockice, sve posecerite i dinstajte na laganoj vatri dok sok ne ispari.
U drugoj posudi na malo ulja propržite rižu, zalijte sa tri puta većom količinom vode, posecerite i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
U kuhanu rižu pomiješajte dinstano povrće i meso i poslužite.Dok je jos vruce umjesajte marcipan,te sve prelijte ajvarom!
u slast!
* vegeta po izboru.....zajamceno predoziranje slatkim,ako bas volite preslatke stvari
kao prilog stavite dvije ili tri baklave!
*Za desert pogledaj na prijasnji recept!
Sastojci:
1 litra sladoleda od limuna
2 Patlidzana
Staklenka kiselih krastavaca
Sladki Greh od jagode
Priprema: sladoled stavit u protvan,brzo ispeci patlidzane i zatim ih naribati po sladoledu,krastavce izvaditi te isto tako naribati,sve zaliti vodom u kojoj su krastavci bili,posuti sladkim grehom i staviti visnju kao dekoraciju!
U Slast
* Nuspojave: Grcevi u zelucu,proljev,visednevna mucnina
Evo jos jedne tvorevine bosanskih nam kuhara:
sastojci:kutija krasovih cokoladnih napolitanki(znaci onih koje su prelivene cokoladom)
500 grama senfa
50 grama susene gorušćice
2 decilitra fante thailand,ili sok od iscjedjenog manga
1 decilitar mineralne vode
Priprema : odvojiti plocice napolitanki,ovisno o kolicini koju zelite toliko napolitanki otvorite,i svaku plocicu
odnosno krisku napolitanke premazite premazom u koji ste stavili senf,fantu thailand(u slucaju da je nemate,sok od manga,ili multivitamin i jamnicu),taj premaz lagano zamutite dok ne postane gust,i onda ga rasirite po kriskama napolitanki,sve to lijepo sklopite natrag,te sve pospite goruscicom...
U Slast!
* Ciscenje zeluca zajamceno!
Sastojci :
700 grama kiselog zelja
300 grama avokada
100 grama rize
25 grama djumbira
1 decilitar tabasca
10 chilli papricica
Priprema :
Rizu prokuhati,posto ovakva sarma ne sadrzi meso zamjenjuje ju jezgra avokada,tako znaci nastavimo,avokado oguliti i popirjati na laganoj vatri,te nakon 5 minuta dodati tabasco,te nastaviti lagano pirjati,nakon 5 minuta dodati 5 chilli papricica,nakon sto se
nadjev pretvori u gustu masu ,pomjesati s kuhanom rizom te zamotati u listove kiselog zelja te staviti kuhati koji 10 minuta,posluziti hladno.Izmljeveni djumbir posipati po sarmi i kao dekoraciju priloziti ostatak papricica
Komentar autorovih pokusnih kunica : A da stavimo jos papricica?
Evo jednog posta koji sam obeaco hlapicki i svim ostalim za raspravu.Sto je to baklava?Kolac s hrpetinom secera i oraha,koje jedu bosanci.To je jelo koje je stravinco odvratno i stravicno preslatko.Izaziva napade kolesterola i veca kolicina prozdiranja baklave moze dovesti do srcanog udara
Nije za dijabeticare!
Recept:Sastojci:
8 listova za savijače
250 g margarina za kolače ili maslaca
300 g mljevenih oraha
4 žlice krušnih mrvica
Za sirup:
300 g šećera
2 žlice meda
0,5 l vode
1 vanilin šećer
sok 1/2 limuna
sok 1/2 naranče
Rastopite margarin na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.
Mljevene orahe pomješajte s krušnim mrvicama.
Listove za savijaču razmotajte i izrežite na veličinu vašeg pleha. Cijeli pleh malo namastite margarinom prije slaganja tijesta.
Na pleh stavite prvo 3 lista tijesta, od kojih ste svaki malo namastili rastopljenim margarinom: Prvi list stavite u pleh i zamastite s 1/2 žlice margarina ili ga premažite pomoću prikladnog kista. Na njega ćete staviti još dva lista (i svaki premazati margarinom) bez nadjeva.
Tek na treći list rasporedite 1/4 oraha, pa ga prekrijte listom tjesta i taj list namastite margarinom. Orahe stavljate u 4 sloja, a najgornji sloj pokrijete s 2 namašćena lista.
Baklavu režite prvo na velike kvadrate - a ako želite, kvadrate možete prerezati i dijagonalno kako biste dobili tipične trokute. Preko izrezanog tijesta prelijte sav preostali margarin.
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva - a za to vrijeme, dok se pećnica zagrijava, priredite sirup.
Zakuhajte vodu sa šećerom i medom uz mješanje da se šećer čim prije otopi. Kada voda proključa, ostavite ja lagano kuhati još 5-6 minuta, da se pretvori u sirup. Sirup skinite s vatre i ostavite ga hladiti.
Baklave pecite na 190 stupnjeva otprilike 25 minuta, dok listovi ne postanu zlatno smeđe boje.
U sirup iscjedite sok 1/2 limuna i 1/2 naranče (ili samo sok 1 limuna), pa Baklave izvadite iz pećnice, još vrele prelijte sirupom i pospite vanilin šećerom.
Baklave ostavite hladiti oko 2 sata prije posluživanja, da se sirup dobro upije u tijesto.
* ovaj post je cista zajebancija jer zelim vidjet rasprave o toj temi.Dobar tek..i pazite dopustena doza je jedan protvan,inace moze doci do akutnog trovanja
Evo jos jednog recepta koji je gadniji i od proslog sto je jako tesko za nadmasit,afkors jos jedan koji je omiljen medju siitima,sunitima i bosancima neutvrdivog podrjetla.Ogavnije,sladje,i jos ilegalnije.
Sastojci:
450 g secera
1/4 kaskice vinsjke kiseline
75g skrobnog brasna
200g prosijanog secera u prahu
50g cistog meda
par kapi limunove esencije
par kapi ruzine vode
crvene slasticarske boje
200g prosijanog secera u prahu
Priprema:
Premazati jednu tevsiju 30×10cm sa maslacem ili uljem. Pomjesati 1˝dl vode sa secerom i skuhati sirup, kad prokuha pokriti poklopcem i ostaviti da kuha oko 3 minute. Dignuti poklopac i ostaviti dok temperara nedostigne 116* ( moze se provjeriti i na ovaj nacin da u solju naspete vodu u koju stavite kocke leda i kaskom naspete malo secernog sirupa pa ako se formira mekahna loptica onda je gotovo) Dodati vinsku kiselinu i skolonuti serpu sa sporeta.
Pomjesati skrobno brasno sa secerom u prahu sa 1˝dl vode u jednu serpu. Prokuhati 6dl vode i pomjesati u mjesavinu skrobnog brasna i secera. Kuhati i stalno mjesati dok se smjesa nebude gusta, smanjuiti temperaturu i umjesati secerni sirup u masu malo pomalo. Ostaviti da se kuha oko 30min. Umijesati med, ruzinu vodu i limunovu esenciju.Obojiti sa slasticarskom bojom i sasuti u namascenu tevsiju.
Ostaviti na hladno da se ohladit oko 24h.
Izrezati na kocke sa ostrim nozem umocenim u secer u prahu. Uvaljati kocke u secer u prahu. Staviti u kutiju oblozenu celofanom…
Upozorenje : Moze doci do gadnog zatvora kod zelucanih bolesnika,potice hiperaktivnost,moze dovesti do srcanog ili mozdanog udara
Jos jedno jelo koje je nemoguce dobiti u nasim krajevima a to je burek sa secerom,medom i orasima...upozoravam vas ovo nemojte jesti cak iako imate samoubilacke porive,jer sto je ogavno to je ogavno...jebemti bosnu i njihove recepte.....ahhhhh
Sastojci:
-jedan paket tijesta za savijaču
-500 g secera
-250 grama meda
-250 grama oraha
-1 glavica luka (kapule)
-1 žličica papra
-sol
-ulje
Priprema:
1.Sitno sjeckani luk dobro izmiješajte sa orasima,secerom,te zatim zalijte medom.
2. Tijesto razvucite u tanke kore, stavite oko 3 decilitra ulja ,ravnomjerno rasporedite smjesu i zavijte savijaču.
3. Stavite u zamašćenu posudu i pecite u pećnici na 180°C dok se ne zapeče
* Nismo upoznati s tim kako djeluje na covjeka posto niti
jedan od 53 volontera za isprobavanje ovog recepta nije prezivio
kolovoz, 2007 | ||||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Ovdje autor bloga http://88power14.blog.hr predstavlja najgore recepte ikad smisljene.....
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV
Blog.hr
Blog servis
Forum.hr
Monitor.hr
Moj politicki blog