Nedjelni ručkovi su obično onako za mene neka ko svetinja...za nas koji živimo neđe u svijetu to je jedan od rijetkih dana kad se okupimo svi, ta neka naša malobrojna familja i guštamo u dobroj spizi... nažalost i to se vremenom mjenja jer posao gastronomije i ugostiteljstva nema baš puno vremena za familju ali o tom nekom drugom prilikom. Danas sam se odlučio za jednu divnu i krepku staru bečku juhu kao predjelo, a za glavno jelo štrudla od punjene piletine sa priganim patatama :)
Za ova ukusna jela nam je potrebno:
Za staru bečku juhu:
Pola kila govedine od tanke kosti
Jedna kapula (luk)
Dvije mrkve
Korjenasto povrće
Malo brokula i karfiola
Tanka pasta za juhu
Konserva
Sol, papar i vegeta
Za štrudlu od punjene piletine:
Ca.500 grama pilećeg fileta od prsiju (To je otprilike dvoje očišćenih pilečih prsiju)
150 grama Bacon pancete
150 grama narendanog sira Gauda
200 grama blanžiranih i očišćenih šparoga
Paketić kora za štrudlu (ovdje je to pakovanje od 200 grama, četiri kore, taman za dvije štrudle)
Pesto Genovese (pesto od bosiljka, petrusimena, maslinovog ulja, češnjaka, pinola i parmezana... ja ga uvijek radim svježeg u ovalu i onda ima poseban okus)
Sol i papar
Malo maslaca
Često ljudi kad vide moje recepture misle da je to nešto komplicirano i zahtjeva puuuno vremena, a to stvarno nije tačno, jer ima u mom kužinavanju puno stvari koje su baš ono brza kuhinja ali ipak još uvijek domišljata, sa stilom i lijepa i po izgleda, a i po okusu... čak bi se moglo rijet da ja nešto izgledu ne pridajem neku posebnu pažnju, ipak mi je najbitnije da je jelo ukusno i interesantno. Jučer je bio jedan takav brzinski ručak za koji je sve skupa potrebno maksimum pola sata. SURIMI je inače mljeveno meso rakova i škampa napravljeno u štapičima i najčešće u zaledjenom stanju, ali znam da ga i dolje kod nas ima kupiti u svakom normalnom centru gdje ima smrznute ribe...
Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:
Osam štapića Surimija ca. 200 grama
Očišćenih repića sitnih škampa ca. 150 grama
Jedna kapula (luk)
Jedna mrkva srednje veličine
100 grama pinola
300 grama Penna . paste
Malo kapara iz osta
Sjeckani petrusimen
Dec salse od pomadora Passata
Dec vrhnja za kuhanje
Dec bijelog vina
Dec maslinovog ulja
Malo maslaca
Za prilog trebamo:
200 grama pomadora
200 grama mozzarela sira
Sjeckani bosiljak i origano
Maslinovog ulja
Sol i papar
Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas: Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
Dobar tek!!!