Često ljudi kad vide moje recepture misle da je to nešto komplicirano i zahtjeva puuuno vremena, a to stvarno nije tačno, jer ima u mom kužinavanju puno stvari koje su baš ono brza kuhinja ali ipak još uvijek domišljata, sa stilom i lijepa i po izgleda, a i po okusu... čak bi se moglo rijet da ja nešto izgledu ne pridajem neku posebnu pažnju, ipak mi je najbitnije da je jelo ukusno i interesantno. Jučer je bio jedan takav brzinski ručak za koji je sve skupa potrebno maksimum pola sata. SURIMI je inače mljeveno meso rakova i škampa napravljeno u štapičima i najčešće u zaledjenom stanju, ali znam da ga i dolje kod nas ima kupiti u svakom normalnom centru gdje ima smrznute ribe...
Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:
Osam štapića Surimija ca. 200 grama
Očišćenih repića sitnih škampa ca. 150 grama
Jedna kapula (luk)
Jedna mrkva srednje veličine
100 grama pinola
300 grama Penna . paste
Malo kapara iz osta
Sjeckani petrusimen
Dec salse od pomadora Passata
Dec vrhnja za kuhanje
Dec bijelog vina
Dec maslinovog ulja
Malo maslaca
Za prilog trebamo:
200 grama pomadora
200 grama mozzarela sira
Sjeckani bosiljak i origano
Maslinovog ulja
Sol i papar
U teču stavimo maslinovo ulje sa malo maslaca i dodamo nasjeckanu kapulu i narendanu mrkvu, te na laganoj vatri nježno zažutimo. Dodamo nasjeckane Surimije ca. 1 centimetar, te sitno nasjeckane pinole i kapere… sve lagano žutimo pet minuta uz povremeno mješanje, te podlijemo bijelim vinom i žutimo još lagano dok nam vino ne ishlapi, zatim dodamo sjeckani petrusimen, posolimo, popaprimo, dodamo pelate i sve zalijemo sa vrhnjem za kuhanje, vatru smanjim na tiho i ostavimo da se lagano kuha i poveže uz povremeno mješanje.
U međuvremenu stavimo u drugu teču vode koju posolimo i u nju dodamo nekoliko kapi ulja, kad nam voda provri ubacimo Penne i kuhamo Al Dente najbolji način takvog načina kuhanja paste je da pogledamo na omotu koliko je treba kuhati i smanjimo za jednu minutu, tako da nam pasta ostane lijepo čvrsta, a opet skuhana.
Kada nam je pasta skuhana ocijedimo je, te u naš toč dodamo repiće škampa i paštu, ugasimo vatru i mješajuči povežemo sve to u jedano lijepo jelo.
Pomadore operemo osušimo i narežemo na krugove debeline pola centa, na koje poredamo narezanu mozzarelu, posolimo, blago popaprimo, pospemo sjeckanim bosiljkom i origanom, te nakapamo maslinovim uljem.
Serviramo i to je to.... DOBAR TEK!!!
Post je objavljen 10.05.2009. u 14:29 sati.