Kužinavanje oli šumprešavanje

nedjelja, 10.05.2009.

Surimi Penne alla Gospar

Često ljudi kad vide moje recepture misle da je to nešto komplicirano i zahtjeva puuuno vremena, a to stvarno nije tačno, jer ima u mom kužinavanju puno stvari koje su baš ono brza kuhinja ali ipak još uvijek domišljata, sa stilom i lijepa i po izgleda, a i po okusu... čak bi se moglo rijet da ja nešto izgledu ne pridajem neku posebnu pažnju, ipak mi je najbitnije da je jelo ukusno i interesantno. Jučer je bio jedan takav brzinski ručak za koji je sve skupa potrebno maksimum pola sata. SURIMI je inače mljeveno meso rakova i škampa napravljeno u štapičima i najčešće u zaledjenom stanju, ali znam da ga i dolje kod nas ima kupiti u svakom normalnom centru gdje ima smrznute ribe...

Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:

Osam štapića Surimija ca. 200 grama
Očišćenih repića sitnih škampa ca. 150 grama
Jedna kapula (luk)
Jedna mrkva srednje veličine
100 grama pinola
300 grama Penna . paste
Malo kapara iz osta
Sjeckani petrusimen
Dec salse od pomadora Passata
Dec vrhnja za kuhanje
Dec bijelog vina
Dec maslinovog ulja
Malo maslaca

Za prilog trebamo:

200 grama pomadora
200 grama mozzarela sira
Sjeckani bosiljak i origano
Maslinovog ulja
Sol i papar


U teču stavimo maslinovo ulje sa malo maslaca i dodamo nasjeckanu kapulu i narendanu mrkvu, te na laganoj vatri nježno zažutimo. Dodamo nasjeckane Surimije ca. 1 centimetar, te sitno nasjeckane pinole i kapere… sve lagano žutimo pet minuta uz povremeno mješanje, te podlijemo bijelim vinom i žutimo još lagano dok nam vino ne ishlapi, zatim dodamo sjeckani petrusimen, posolimo, popaprimo, dodamo pelate i sve zalijemo sa vrhnjem za kuhanje, vatru smanjim na tiho i ostavimo da se lagano kuha i poveže uz povremeno mješanje.


U međuvremenu stavimo u drugu teču vode koju posolimo i u nju dodamo nekoliko kapi ulja, kad nam voda provri ubacimo Penne i kuhamo Al Dente najbolji način takvog načina kuhanja paste je da pogledamo na omotu koliko je treba kuhati i smanjimo za jednu minutu, tako da nam pasta ostane lijepo čvrsta, a opet skuhana.


Kada nam je pasta skuhana ocijedimo je, te u naš toč dodamo repiće škampa i paštu, ugasimo vatru i mješajuči povežemo sve to u jedano lijepo jelo.
Pomadore operemo osušimo i narežemo na krugove debeline pola centa, na koje poredamo narezanu mozzarelu, posolimo, blago popaprimo, pospemo sjeckanim bosiljkom i origanom, te nakapamo maslinovim uljem.


Serviramo i to je to.... DOBAR TEK!!!

- 14:29 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ništa bez glazbe

Uz Blog

  • Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas:
    Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
    Dobar tek!!!

Meni dragi...e..

Volin dicu...