Često ljudi kad vide moje recepture misle da je to nešto komplicirano i zahtjeva puuuno vremena, a to stvarno nije tačno, jer ima u mom kužinavanju puno stvari koje su baš ono brza kuhinja ali ipak još uvijek domišljata, sa stilom i lijepa i po izgleda, a i po okusu... čak bi se moglo rijet da ja nešto izgledu ne pridajem neku posebnu pažnju, ipak mi je najbitnije da je jelo ukusno i interesantno. Jučer je bio jedan takav brzinski ručak za koji je sve skupa potrebno maksimum pola sata. SURIMI je inače mljeveno meso rakova i škampa napravljeno u štapičima i najčešće u zaledjenom stanju, ali znam da ga i dolje kod nas ima kupiti u svakom normalnom centru gdje ima smrznute ribe...
Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:
Osam štapića Surimija ca. 200 grama
Očišćenih repića sitnih škampa ca. 150 grama
Jedna kapula (luk)
Jedna mrkva srednje veličine
100 grama pinola
300 grama Penna . paste
Malo kapara iz osta
Sjeckani petrusimen
Dec salse od pomadora Passata
Dec vrhnja za kuhanje
Dec bijelog vina
Dec maslinovog ulja
Malo maslaca
Za prilog trebamo:
200 grama pomadora
200 grama mozzarela sira
Sjeckani bosiljak i origano
Maslinovog ulja
Sol i papar
Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas: Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
Dobar tek!!!