Nedjelni ručkovi su obično onako za mene neka ko svetinja...za nas koji živimo neđe u svijetu to je jedan od rijetkih dana kad se okupimo svi, ta neka naša malobrojna familja i guštamo u dobroj spizi... nažalost i to se vremenom mjenja jer posao gastronomije i ugostiteljstva nema baš puno vremena za familju ali o tom nekom drugom prilikom. Danas sam se odlučio za jednu divnu i krepku staru bečku juhu kao predjelo, a za glavno jelo štrudla od punjene piletine sa priganim patatama :)
Za ova ukusna jela nam je potrebno:
Za staru bečku juhu:
Pola kila govedine od tanke kosti
Jedna kapula (luk)
Dvije mrkve
Korjenasto povrće
Malo brokula i karfiola
Tanka pasta za juhu
Konserva
Sol, papar i vegeta
Za štrudlu od punjene piletine:
Ca.500 grama pilećeg fileta od prsiju (To je otprilike dvoje očišćenih pilečih prsiju)
150 grama Bacon pancete
150 grama narendanog sira Gauda
200 grama blanžiranih i očišćenih šparoga
Paketić kora za štrudlu (ovdje je to pakovanje od 200 grama, četiri kore, taman za dvije štrudle)
Pesto Genovese (pesto od bosiljka, petrusimena, maslinovog ulja, češnjaka, pinola i parmezana... ja ga uvijek radim svježeg u ovalu i onda ima poseban okus)
Sol i papar
Malo maslaca
Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas: Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
Dobar tek!!!