Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/njeznikuvar

Marketing

Štrudla od piletine

Nedjelni ručkovi su obično onako za mene neka ko svetinja...za nas koji živimo neđe u svijetu to je jedan od rijetkih dana kad se okupimo svi, ta neka naša malobrojna familja i guštamo u dobroj spizi... nažalost i to se vremenom mjenja jer posao gastronomije i ugostiteljstva nema baš puno vremena za familju ali o tom nekom drugom prilikom. Danas sam se odlučio za jednu divnu i krepku staru bečku juhu kao predjelo, a za glavno jelo štrudla od punjene piletine sa priganim patatama :)

Za ova ukusna jela nam je potrebno:

Za staru bečku juhu:

Pola kila govedine od tanke kosti
Jedna kapula (luk)
Dvije mrkve
Korjenasto povrće
Malo brokula i karfiola
Tanka pasta za juhu
Konserva
Sol, papar i vegeta

Za štrudlu od punjene piletine:

Ca.500 grama pilećeg fileta od prsiju (To je otprilike dvoje očišćenih pilečih prsiju)
150 grama Bacon pancete
150 grama narendanog sira Gauda
200 grama blanžiranih i očišćenih šparoga
Paketić kora za štrudlu (ovdje je to pakovanje od 200 grama, četiri kore, taman za dvije štrudle)
Pesto Genovese (pesto od bosiljka, petrusimena, maslinovog ulja, češnjaka, pinola i parmezana... ja ga uvijek radim svježeg u ovalu i onda ima poseban okus)
Sol i papar
Malo maslaca

Za prilog trebamo:

Kilo patata (krumpira)
Ulje za priganje


Meso posolimo stavimo kuhat u teču na hladnu vodu ca. Sat vremena poklopljeno na tihoj vatri. Kapulu mrkvu i korjenasto povrče očistimo i narežemo na kockice, a isto tako i karfiol i brokulice. Nakon sat vremena kuhanja dodamo povrče u teču gdje nam se kuha meso, malo vegete, konserve i kuhamo još pola sata. Izvadimo meso iz juhe i također ga nasjeckamo na kockice, dodamo u juhu brokulr, karfiol i nasjeckano meso te kuhamo 15-tak minuta na laganoj vatri, dodamo malo paste tanke za juhu dosolimo blago popaprimo poklopimo i ostavimo da kuha na izgašenoj ploči... juha nam je gotova.


U međuvremenu pileće fitete narežemo na tanke šnicele i lagano ih natučemo. Kore od štrudle stavimo na kuhinjsku krpu i blago premažemo rastopljenim maslacom na njih složimo pileće filete, koje prekrijemo tanko narezanom pancetom, koju pri vrhu štrudle premažemo sa pestom Genovese na to rasbacamo šparoge, te sve skupa lagano posolimo i popaprimo te pospemo češnjakom u prahu.


Sve skupa prekrijemo sa sirom uvučemo krajeve i zarolamo štrudlu. Pečemo sat vremena na prethodno zagrijanoj pečnici na 150 stupnjeva uz povremeno mazanje otopljenim maslom.


Patate narežemo onako na grubo što reče moj sin seljački i prigamo u ulju. Ja patate prigam tek kad mi je štrudla pečena tako da se ona malo ohladi i da je lakše i ljepše rezati.


Serviramo juhu kao predjelo a poslije toga naše glavno jelo uz koje ja posluži Ajvar.


I to je to.... DOBAR TEK!!!

Post je objavljen 17.05.2009. u 14:07 sati.