Kora kruva ...

29 siječanj 2018

njami... Umjetnost u službi
punjenja kućnog budžeta
...njami..party







La vita e bella! ... :(((

27 siječanj 2018








Z A G R L J A J.. :)

21 siječanj 2018

kiss Ne samo uz današnji dan! kiss




Kućo stara....

18 siječanj 2018






dilili smo nekoć i lipe i grube
pa smo se razišli, ka rakova dica

vrime je na nama iskušalo zube
život nas je uvik, ka figure mica

al se ipak digod uželimo lica
matere i oca, vratimo se škoju

pa se onda opet, tragom ludih ptica
zaputimo svitom... svak na bandu svoju

kućo stara kućo stara
kućo stara posrid mista

kad nas sve na svitu vara
svitlo tvoje uvik blista, kućo stara

kućo stara, kućo stara
tvoji zidi tvoje škure

moči vrime zibju ure
kućo lipa kućo moja, kućo stara

mirisi ditinjstva nikad se ne gube
iznova se uvik, svak doma iskrca

tragove u nama dokle vrime dube
gorimo ka žiža na lanterni srca

sputao nas život jače od kadene
svakog on upregne u svoja kolica

ma nas uvik nešto vuče i pokrene
vratimo se škoju skrušeni ka dica

kućo stara, kućo stara
kućo stara posrid mista

kad nas sve na svitu vara
svitlo tvoje uvik blista, kućo stara

kućo stara, kućo stara
tvoji zidi tvoje škure

moči vrime zibju ure
kućo lipa kućo moja, kućo stara


Tomislav Ivčić





Ka' sestre b l i z a n k e !

13 siječanj 2018

Bože moj!... iste... ka pljunute !


"A onda... jedna se udala, druga ostala usidilica"...

ostale su blizu i povezane... u slozi.. al' ebga, ka uvik šta biva
niko ima niko nima!


Čića mića gotova je priča!... mah

U Marendu na marendu.. :)

08 siječanj 2018



Kad fetive Šibenčane upitate za omiljeni kutak u gradu, u kojem je najbolje omastit brke, većina će bez dvoumljenja reć da je to Konoba Marenda. U njoj su redovito na spizi ljudi različitih profila i godina - od poslovnjaka, doktora, umjetnika, estradnjaka pa do boema i radničke klase. Smještena u hladovini jedne od brojnih šibenskih kala u starogradskoj jezgri, ovaj lokal već godinama nosi epitet kultnog mjesta a razlog je što se u njoj serviraju domaća jela pripremljena na tradicionalni šibenski način.









- Konoba Marenda je misto u kojemu se osjeti duh starog Šibenika. Na jelovniku je uglavnom težačka spiza koju su nekada davno pripremale naše bake. Za svaki dan se unaprid zna šta je na jelovniku. Od girica, punjenih paprika, juhe s lešin mesom, friganih liganja, pa do bakalara koji je uglavnom petkom na jelovniku . Specijaliteti kuće koji su svakodnevno u ponudi su oglavina i buncek, koji se serviraju uz pašta-fažol, orzo ili leću. Uglavnom, hrana je nadasve kvalitetna, porcije obilate, a ručak s čašom vina gušta manje od 50 kuna. Bogata je i a la carte ponuda, od mesnih do ribljih specijaliteta. Jede se kvalitetno i jeftino - uz najniže cijene u gradu - nisan slikava spizu... samo zid prepun crteža faca iz Marende koje je nacrta poznati zagrebački umjetnik sa šibenskom adresom Zvonimir Vila. njami ..mah




P U C H

04 siječanj 2018


Nekoliko puta vozeći prema Lenartu na kružnom toku primjetija san u sredini visoko uzdignut motorkotač... nikad nisan bija dovoljno pripravan da slikan... ovaj zadnji put san nekako uspija i zainteresira se šta znači taj motor... eee i onda sveznajući Google mi je sve reka.



Janez Puh 1862. - 1914.(njem. Johann Puch) - Rodio se 27. lipnja 1862. Sakušak kraj Ptuja, općina Juršinci, Slovenija kao najstariji sin barmena s devetero djece, u dobi od petnaest godina učio je za bravara... vrstan je slovenski mehaničar, izumitelj i vlasnik tvornice, poznat u automobilizmu. Živio je i radio u Grazu u Austriji.

1891. godine.počeo je proizvodnju bicikla Izvozio ih je u Englesku i Francusku.
Godine 1899. otvorio je svoju tvornicu, koja 1903. počinje proizvoditi motocikle, a od 1904. i automobile. Godine 1912., tvornica Puch zapošljava 1100 radnika, koji su godišnje proizvodili oko 300 automobila, 300 motocikla i 16 000 bicikala. Također proizvodi automobile za Habsburšku dinastiju i Austro-Ugarsku vojsku. Puh je nosilac 35 patenata iz područja automehanike. Njegovi motocikli i automobili bili su uspješni u utrkama i relijima.
Tradicija tvornice Puh i danas se nastavlja pod imenom Steyr-Daimler-Puch. Sjedišta se nalaze u Grazu i Beču. Preminuo je u Zagrebu 19. srpnja 1914. god.





Ima san taman 18 godina kad je ćaća frajer poslin Vespe kupija ganc novi Puch... model sa dugin sicon... prekrasan.. sav blistav od niklovanih djelova... Poslin Vespe i meni je to bija drugi motor koji san vozija... i... tek sad dozna da je slavni PUCH... naš susid Slovenac Janez Puh.




<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.