Nekretnine Umag

Suvlasnici svake desete stambene zgrade će prekršiti novi zakon o energetskoj učinkovitosti

ZAGREB - Samo tri mjeseca preostaju do isteka konačnog roka postavljenog Zakonom o tržištu toplinske energije, nakon kojeg će sve zgrade s više od 70 stanova koje nisu ugradile razdjelnike za toplinsku energiju biti u prekršaju.
Prema podacima kojima raspolaže ista, jedan od vodećih svjetskih opskrbljivača proizvoda i usluga za povećanje energetske učinkovitosti, svaka deseta stambena zgrada u Hrvatskoj će kroz nekoliko mjeseci biti u prekršaju. Za stambene zgrade s manje od 70 stanova rok za ugradnju je kraj 2016. godine.
- Prema našim procjenama, od ukupnog broja zgrada koje regulativa o energetskoj učinkovitosti zahvaća,
razdjelnike je ugradilo između 20 i 25 posto. U ovom trenutku možemo sa sigurnošću reći da značajni broj zgrada
neće zadovoljavati uvjete postavljene zakonom kad počne nova godina – objasnio je Ulrich Fischer,
regionalni direktor tvrtke ista Hrvatska.
Hoće li inspektori provoditi nadzor i koliko će rigorozno pisati kazne teško je reći, ali kazne predviđene zakonom nisu male – kreću se od 10.000 do 50.000 kuna. S obzirom na praksu da se razdjelnici topline ne ugrađuju u sezoni grijanja, za većinu suvlasnika je preostalo malo vremena.
- Na ugradnju razdjelnika topline ne treba gledati kao na dodatni trošak nametnut od strane zakona, jer uređaji poboljšavaju energetsku učinkovitost te pomažu potrošačima u uštedi energije i troškova u dugoročnom periodu. Ugradnjom razdjelnika troškovi grijanja za zgradu u prosjeku se smanje i do 30 posto – objasnio je Ulrich Fischer, regionalni direktor tvrtke ista Hrvatska.
ista, čija je centrala u Njemačkoj, diljem svijeta brine o 49 milijuna uređaja za mjerenje potrošnje energije koji su ugrađeni u oko 12 milijuna stambenih i poslovnih jedinica. U Hrvatskoj kompanija bilježi brz rast na tržištu, zahvaljujući dijelom
prepoznavanju njemačke kvalitete od strane hrvatskih građana apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

28.09.2015. u 18:57 | 0 Komentara | Print | # | ^

Most preko rijeke Drave biti će najduži u Hrvatskoj

Njegovi nosači ili piloni visoki su 75 metara i među najvišim su građevinama na području ravne Slavonije a most će ukupnom duljinom od 2,5 kilometara biti najduži most u Hrvatskoj
Na mostu više neće biti tzv. grubih radova, sada još predstoji gradnja tzv. monolitnih rubnjaka stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

24.09.2015. u 09:37 | 0 Komentara | Print | # | ^

Objavljen ugovor o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Ugovor o projektu Beograd na vodi objavljen je tačno u podne na sajtu Vlade Srbije, kako je i najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Mali je istakao da su se stekli uslovi za njegovo objavljivanje jer je postao pravosnažan, nakon što je Beograd završio raščišćavanje dela Savskog amfiteatra, a arapski investitor u četvrtak uplatio 20 miliona evra za realizaciju tog projekta.
Ugovor o zajedničkom ulaganu u projekat "Beograd na vodi"
možete preuzeti u celosti na sajtu Vlade Republike Srbije stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

22.09.2015. u 09:30 | 0 Komentara | Print | # | ^

Porastom potražnje porasle su i cijene manjih stanova

Krajem ljeta već tradicionalno započinje sezona najma stanova, a u najvećem ih broju unajmljuju studenti koji će u njima boraviti tijekom predstojeće akademske godine.
U ovom dijelu godine najveću potražnju za najmom stanova bilježi Zagreb u kojem boravi najveći broj studenata, a podaci portala Crozilla.com pokazuju i
kako je tamošnjim stanovima uz potražnju porasla i cijena, stoji u priopćenju.
Cijene najma stanova bilježe svoj rast već u kolovozu, kada studenti i školarci započinju potražnju za najmom stanova. Unatoč tome što najamnine u ovom razdoblju porastu zbog povećane potražnje, Zagreb je ove jeseni dobio još jedan dodatan razlog za porast najamnina. Naime, zbog obnove studentskih domova, mnogi su primorani potražiti „zamjenski“ smještaj u unajmljenim stanovima.
"Studenti uglavnom traže stanove u blizini fakulteta kojeg pohađaju. Sve vise biraju uredne, čiste stanove, koji nemaju namještaj, kako oni kažu, koji su koristili još njihove bake i djedovi. Traže barem nešto novije namješteno." - za portal Crozilla.com
rekao je Borislav Vujović, direktor agencije za nekretnine Opereta d.o.o. iz Zagreba nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

17.09.2015. u 10:04 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ponovo produžen rok za objavljivanje ugovora o Beogradu na vodi

Mali je rekao da rekonstrukcija Hercegovačke ulice i izgradnja "Savske promenade" koštaju četiri miliona evra što finansira arapski investitor.
Aktivisti inicijative "Ne davimo Beograd", koji se protive projektu "Beograd na vodi", protestovali su tokom posete gradonačelnika i transparetnom sa slikom tramvaja pokušali da mu prepreče put, kao podsećanje na parkiranje tramvaja da bi se zaklonio protest građana prilikom potpisivanja ugovora o projektu u aprilu.
"Beograđani još nisu upoznati sa ekonomskom računicom i dobiti iz ovog projekta, nisu upoznati s projektom i ugovorom za taj projekat, i želimo da još jednom pokažemo da je ceo taj projekat prevara. Želimo da apelujemo na gradske čelnike da se odustane sramnog izvođenja radova bez ikakvih dozvola i značaja za grad", rekao aktivista inicijative "Ne davimo Beograd", Dobrica Veselinović.
Veselinović je rekao da je objavljivanje ugovora o projektu bilo najavljeno prilikom potpisivanja, pre nekoliko meseci, pre mesec dana rečeno je da će to biti za dve nedelje, a pre dve sedmice da će to biti za nedelju dana, "tako da mislimo da je sve to jedna velika prevara" rekao je on.
Vlada Srbije, firma "Belgrejd voterfrant kepital investment" (Belgrade Waterfront Capital Investment) i kompanija Igl hils (Eagle Hills) iz
Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisale su 26. aprila 2015. ugovor o partnerstvu za realizaciju projekta "Beograd na vodi" sa dva miliona
kvadrata stambenog i poslovnog prostora u centru grada, na desnoj obali Save iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

15.09.2015. u 09:13 | 0 Komentara | Print | # | ^

U lipnju pad obujma građevinskih radova nakon tri mjeseca rasta

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u lipnju je pao za 2,3 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što je prvi pad nakon tri mjeseca rasta, pokazuju kalendarski prilagođeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Izvješće DZS-a pokazuje da je na pad građevinskih radova u lipnju na godišnjoj razini utjecao pad radova na ostalim građevinama za 4 posto, dok je rad na zgradama povećan za 1,3 posto.
Prema izvornim indeksima, u lipnju su građevinski radovi u odnosu na lipanj 2014. godine porasli 2,1 posto.
U odnosu na svibanj, građevinski radovi u lipnju su, prema desezoniranim podacima, bili manji za 1,4 posto stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

11.09.2015. u 10:08 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ovi stanovi na frekventnim lokacijama su definitno uvijek odlična investicija

S obzirom na stanje tržišta nekretnina kupnja stanova ove godine je svakako dobra investicija. S obzirom na stanje tržišta nekretnina kupnja stanova ove godine je svakako dobra investicija.
Razlozi za to leže u padu cijena nekretnina i sigurnim predviđanjima kretanja tržišta u smjeru rasta vrijednosti nekretnina u dogledno vrijeme.
Isplativost kupnje nekretnine, sad kad je tržište za to pogodno, očituje se i u godišnjem povratu vaše investicije, koji iznosi oko 5% vrijednosti koju ste uložili.
Stoga je kupnja nekretnine sada dobra i isplativa odluka koja Vam može donijeti ozbiljne prihode u budućnosti real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

08.09.2015. u 21:04 | 0 Komentara | Print | # | ^

Franak: Zgroženi smo pričom banaka

„Banke žele iskoristiti ovu situaciju kako bi uvjerile građane u svoje dobre namjere i brigu za dobrostanje građana. Da su zaista socijalno osjetljive, ne bi se morale tako nazivati u svom priopćenju već bi to za njih trebalo govoriti njihovo poslovanje. Naši članovi su zgroženi činjenicom da u trenutku kada se ozbiljno radi na rješavanju problema koji je nastao kao rezultat nezakonitog poslovanja banaka, te iste banke govore da suosjećaju s onima na kojima nepravedno zarađuju već godinama“, smatra Udruga Franak.
Iz Udruge govore da se ovdje radi o pokušajima manipulacije i zastrašivanja javnosti:,,Hrvatska udruga banaka izjavila je kako će najavljivano rješenje Vlade ići na teret poreznih obveznika. Hrvatska udruga banaka očito zaboravlja koliko su banke dodatnog profita zarađivale godinama. Radi se o više od tri milijarde kuna po kamati i više od osam milijardi kuna na temelju tečajne razlike u CHF kreditima. Na taj način su u proračun direktno uplatile, na štetu lihvarenih građana, preko dvije milijarde kuna. Nikome nije u interesu da se našteti bilo kojoj pravnoj osobi u Republici Hrvatskoj, ali ako želimo zdravu ekonomiju i gospodarski rast, potrebno je sankcionirati nezakonita poslovanja tih pravnih osoba.“
Udruga Franak upozorava da banke mogu tražiti ocjenu ustavnosti bilo kojeg zakona, ali je nedopustivo prejudicirati odluke Ustavnog suda i na taj način ucjenjivati Vladu Republike Hrvatske te zastrašivati građane i sve porezne obveznike ove države. Iz Udruge zaključuju da su takve najave HUB-a direktan pritisak na Ustavni sud.
Još su jedan od pokušaja manipulacije, smatraju predstavnici Udruge Franak, izjave o kupovini jahti i apartmana kreditima u švicarskim francima.
Kažu kako je 98 posto kredita upravo stambenih i to za prvu nekretninu nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

04.09.2015. u 10:40 | 0 Komentara | Print | # | ^

Trebinje: Stare kamene kuće na meti investitora

TREBINJE - U poslednje vreme u Trebinju vlada prava pomama za starim, kamenim kućama, za koje su najviše zainteresovani investitori iz zapadne Evrope. Trgovci nekretninama kažu da ruine ovog leta najviše kupuju Česi, koji su samo tokom avgusta pokupovali nekoliko starih kuća u prigradskom naselju Pridvorci i prema najavama još će da investiraju, pišu "Nezavisne novine".
Vlasnik i direktor agencije "Tviko" Vaso Milić precizira da su pre nekoliko dana prodali bračnom paru iz Češke tri stare kuće, a traže i četvrtu, koje planiraju da renoviraju i za početak iznajmljuju svojim prijateljima.
Milić, međutim, navodi da Česi imaju u planu bavljenje etno turizmom i da je veliki broj njih zainteresovan za ovu vrstu kupovine, tim pre što su naišli na razumevanje u Odeljenju za urbanizam grada Trebinja,
gde su sve dokumente završili za dvadesetak dana.
Tvrdi da su inostranim kupcima najinteresantnija mesta u okolini Trebinja, a glavni razlog interesovanja Evropljana za taj deo Republike Srpske je, smatra, blizina Dubrovnika i Herceg Novog, ali i zdrava klima i voda.
Milić tvrdi i da bi, s obzirom na veliku zainteresovanost za kupovinu, obrt kapitala ove vrste u Trebinju bio svake godine milionski da je Bosna i Hercegovina sklopila sporazum
o trgovini s evropskim zemljama, što koči dolazak investitora stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

01.09.2015. u 08:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis