Nekretnine Umag

Odgovor čelnika Sberbanke: To je ucjena i vrlo čudna situacija

Čelnik Sberbanka Herman Gref smatra ucjenom isključivanje Sberbanka iz Vjerovničkog vijeća formiranog unutar postupka izvanredne uprave
nad Agrokorom.
"Ta neispravna odluka izvanrednog povjerenika (Ante Ramljaka) može se shvatiti kao ucjena", izjavio je Gref, podsjećajući da je 10. studenoga izvanredna uprava osporila Sberbankove tražbine u iznosu od 1,13 milijardi eura i time isključila Sberbank iz Vjerovničkog vijeća, kao i da je formalnim razlogom takvih odluka navedena Sberbankova tužba za povrat tražbina podnesena u inozemstvu. "Takvi postupci izvanrednog povjerenika su, blago govoreći, apsolutno nekorektni. To da prihvaćanje ili odbijanje prava na povrat naših tražbina ili njihov stavljanje pod sumnju ovisi o realizaciji našeg prava da ih ostvarimo sudskim putem, faktički se može shvatiti kao ucjena", rekao je Gref. "Složit ćete se", dodao je, "da je ucjena izvanrednog povjerenika prema jednom od ključnih kreditora vrlo čudna situacija",
dodao je stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

15.11.2017. u 11:18 | 0 Komentara | Print | # | ^

Prvi put u povijesti u Hrvatskoj ostvareno 100 milijuna noćenja

Ministar Cappelli otvorio Istria Gourmet Festival i obišao gradilište hotela Park i
ACI marine u Rovinju stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

30.10.2017. u 21:05 | 0 Komentara | Print | # | ^

Investicija od 2 milijuna kuna: U Rovinju se otvara prva medicinsko - terapeutska plaža u Hrvatskoj

Kako piše Glas Istre, riječ je o prvoj medicinsko - terapeutskoj plaži u Hrvatskoj i koja će zacijelo i u mnogočemu izmijeniti dojučerašnji koncept zdravstvenog turizma. Ravnatelj bolnice dr. Marinko Rade kaže da je to iskorak u medicinskom turizmu.
- U ovu, najsigurniju plažu za pacijente na Jadranu, uloženo je oko dva milijuna kuna, a uz potporu Istarske županije projekt je bio kandidiran na natječaj Ministarstva turizma u sklopu Fonda za razvoj turizma čime je prikupljen iznos od 800 tisuća kuna, dok je preostali iznos osigurala Istarska županija, kaže ravnatelj Bolnice,
dr. Marinko Rade stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

13.06.2017. u 12:35 | 0 Komentara | Print | # | ^

Bandić: Relativni smo pobjednik na sve četiri razine izbora u Zagrebu

Bandić je čestitao svojoj protukandidatkinji u drugom krugu Anki Mrak Taritaš te svima koji su prešli izborni prag i pozvao ih na suradnju u Gradskoj skupštini, u kojoj želi napraviti veliku koaliciju.
Milan Bandić, koji želi osvojiti šesti mandat gradonačelnika Zagreba, izjavio je kako je Stranka rada i solidarnosti s koalicijskim partnerima relativni pobjednik na sve četiri razine
izbora u Zagrebu - za gradonačelnika, Gradsku skupštinu, 17 vijeća gradskih četvrti i 218 mjesnih odbora stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

22.05.2017. u 09:39 | 0 Komentara | Print | # | ^

Financial Times: Što se krije iza velikih arapskih investicija u nekretninske projekte na Balkanu?

Investicija u Beograd na vodi, projekt vrijedan 3 milijarde dolara, je najvidljivije zaljevsko ulaganje u regiju. Iza projekta stoji tvrtka Eagle Hills iz Abu Dhabija, no okružen je brojnim kontroverzama, od činjenice da je tvrtka odabrana bez javnog natječaja, do načina na koji je srpska vlada mijenjala zakone kako bi omogućila izgradnju.
No, dok je pozornost medija na tvrtkama iz arapskih zemalja, direktor tvrtke Coreside Srđan Vujčić procjenjuje kako je za čak 80 posto investicija u nekretnine u regiji
zaslužan - Izrael stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

27.04.2017. u 17:58 | 0 Komentara | Print | # | ^

Zid na granici s Meksikom bit će gotov za dvije godine

Pod cijenu teške diplomatske krize s Meksikom, Trump želi izgraditi zid dug 3200 kilometara kako bi zaustavio ilegalnu imigraciju.
Granični zid između SAD-a i Meksika trebao bi biti izgrađen za dvije godine, ocijenio je u srijedu navečer američki ministar domovinske
sigurnosti John Kelly.
"Zid će biti podignut najprije ondje gdje je potreban, a potom dovršen cijelom dužinom. Tako to vidim", kazao je na Fox Newsu umirovljeni general. "Stvarno se nadam da će to biti učinjeno u sljedeće dvije godine", dodao je on.
Novi američki predsjednik Donald Trump potpisao je 26. siječnja, pet dana nakon preuzimanja dužnosti, ukaz kojim se određuje "osiguravanje južne granice
SAD-a zahvaljujući hitnoj izgradnji zida" stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

02.02.2017. u 14:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

Zagreb će sudjelovati u projektu obnove vukovarskog vodotornja

"Poruka takvog pristupa je da na tragu Domovinskog rata i obrane Vukovara 1991. koju su uz Vukovarce činili i dragovoljci iz cijele države i dijaspore - pričamo priču o hrvatskom zajedništvu u prošlosti. Smatramo da svi važni koraci za državu moraju biti doneseni na tragu tog zajedništva i osjećamo da Vukovar tu treba biti predvodnik, a vukovarski vodotoranj je najbolje mjesto za tu simboliku", poručio je Penava.
Vijećnica u vukovarskome Gradskom vijeću Mirjana Semenić-Rutko smatra da je u Hrvatskoj sada trenutno potrebno vratiti zajedništvo, posebno u Vukovaru.
"Želimo da se Vukovar shvati kao grad u kojem se ponovno može dobro živjeti i gdje ponovno svi zajedno možemo ponovno raditi i djelovati", kazala je. Kao najveće probleme u tom gradu navela je veliku stopu nezaposlenosti i veliki broj mladih ljudi koji se iseljavaju iz grada. "Želimo vratiti te mlade ljude, njihova radna mjesta i omogućiti im da njihova djeca imaju vrtiće, škole te da oni sa svojim radom mogu zaraditi dovoljno novca i podignuti i odgojiti svoju djecu", istaknula je Semenić-Rutko.
Uz obnovu vukovarskog vodotornja, na sastanku je tema bila i suradnja Vukovara i Zagreba te potpisivanju Povelje o prijateljstvu između gradova.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će povelja biti potpisana 8. travnja u Vukovaru.
"Potpis povelje točka je na i svih naših zajedničkih intencija - mali obol i hvala za sve što je Vukovar dao za Hrvatsku", naglasio je stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

10.03.2016. u 16:26 | 0 Komentara | Print | # | ^

Hoteli Maestral: U prvom krugu stiglo 15 pisama namjere za preuzimanje

DUBROVNIK - Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je da je u prvom krugu javnog prikupljanja neobvezujućih ponuda za kupnju
dionica Društva (68,26% temeljnog kapitala) zaprimljeno 15 pisama namjere stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

10.11.2015. u 14:03 | 0 Komentara | Print | # | ^

Objavljen ugovor o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Ugovor o projektu Beograd na vodi objavljen je tačno u podne na sajtu Vlade Srbije, kako je i najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Mali je istakao da su se stekli uslovi za njegovo objavljivanje jer je postao pravosnažan, nakon što je Beograd završio raščišćavanje dela Savskog amfiteatra, a arapski investitor u četvrtak uplatio 20 miliona evra za realizaciju tog projekta.
Ugovor o zajedničkom ulaganu u projekat "Beograd na vodi"
možete preuzeti u celosti na sajtu Vlade Republike Srbije stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

22.09.2015. u 09:30 | 0 Komentara | Print | # | ^

Hotel "Mediteran" u Bečićima ponovo na prodaju - U ponudi i jahta za 120.000 EUR

Ponude za imovinu "Maestraltoursa" mogu se dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 22. septembra do 14 sati. Ponude će biti otvorene 24. septembra u deset sati.
Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od 5% početne cijene imovine.
Zainteresovani mogu kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu ili posebno katastarsku parcelu od 484 metra kvadratnih i jahtu.
Ponude treba da sadrže dokaz o uplati depozita i iznos ponuđene cijene. Ponude koje budu dostavljali zainteresovani građani treba da sadrže njihove lične podatke, odnosno ovjerenu fotokopiju lične karte ili pasoša i adresu, dok preduzeća moraju dostaviti dokaz o registraciji i podatke o osobi ovlašćenoj za podnošenje ponuda uz punomoćje.
Kriterijum za odabir ponuđača biće najveća ponuđena cijena, a ukoliko izabrani odustane od kupovine, stečajni upravnik će kupcem proglasiti drugorangiranog.
Izabrani ponuđač dužan je da sa stečajnim upravnikom zaključi ugovor o kupoprodaji, najkasnije sedam dana od pravosnažnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i prodaji imovine. Uplaćeni depozit izabranog ponuđača biće sastavni dio kupoprodajne cijene, dok će ostalim ponuđačima biti vraćen.
Stečaj u "Maestraltours" uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga.
Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od 4 mil EUR stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

28.08.2015. u 10:02 | 0 Komentara | Print | # | ^

Pokažimo im patku: Protest protiv projekta "Beograd na vodi"

BEOGRAD - Nekoliko stotina građana okupilo se na protestu ispred zgrade Geozavoda koji organizuje Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".
Protest je organizovan pod nazivom "Pokažimo im patku" zbog ugovora projekta "Beograd na vodi" koji će danas biti potpisan.
Policija okupljenim građanima ne dozvoljava da započnu protestnu šetnju i vide ugovor koji će danas biti potpisan, pa su sugrađani stoje u Ulici Kraljevića Marka i drže transparent "Ne davimo Beograd", kao i patke na naduvavanje, prenosi Blic.
Ispred zgrade Geozavoda postavljena je i tri metra velika žuta patka na naduvavanje, kao i transparent: "Beograd neće buržujski kvart na vodi".
Okupljeni sugrađani kažu da je ovo tek prvi u nizu protesta koji će nastupiti, jer žele da se čuje glas građana o, kako kažu,
sramnom ugovoru između države i privatnog investitora.
Preko puta protesta okupilo se i nekoliko desetina članova Srpske napredne stranke iz Beograda kako bi podržali potpisivanje ugovora. Oni i demonstranti nisu ulazili u sukob i ne komuniciraju međusobno.
Ministar kulture Ivan Tasovac izašao je na kratko ispred zgrade Geozavoda, a protestanti su ga dočekali zvižducima, sirenama i poklicima: "Lopovi!"
Postavljeni tramvaji kako delegacija ne bi videla protestante ispred zgrade Geozavoda Foto: D.Milenković
Kako javlja reporter "Blica", nasred kružnog toga postavljena su dva tramvaja kako delegacije koje će izaći iz zgrade ne bi videle demonstrante. Ovu informaciju potvrdio je i vozač jednog od tramvaja, koji je rekao da mu je "naređeno da tu stane".
Svi putnici su izašli iz tramvaja, a protestanti dobacuju: "Sklonite tramvaj, što se sada krijete? stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

27.04.2015. u 15:48 | 0 Komentara | Print | # | ^

Mrak Taritaš: Zelena gradnja prilika za građevinare

"Želimo da energetska obnova bude jedan od pokretača građevinarstva", kaže ona.
Na pitanje kako napreduje obnova u županjskoj Posavini, odgovara da obnova "napreduje odlično i da ne kasni".
Navodi da je u obnovi približno dvije tisuća zgrada od kojih je 1.100 gotovo te da se trenutno, zbog vremenskih prilika, radovi uglavnom ne mogu odvijati.
S poplavom su, nažalost, isplivali i problemi, kaže ministrica. "Ne možemo obnoviti kuću nekomu tko je nije imao, tko je živio u tuđoj kući, a taj čija je
to kuća ne želi obnovu ili nekomu tko je strani državljanin, a ima samo radnu dozvolu", kaže Mrak Taritaš. Dodaje kako se oko 300 kuća neće obnavljati jer
je riječ o drugoj, trećoj ili četvrtoj nekretnini ili onima u kojima ljudi godinama ne žive.
Ističe da je jako puno ljudi zadovoljno obnovom, jer smatraju da će dobiti puno više nego što su imali prije, ali da uvijek ima i nezadovoljnih target=_blank>stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

16.02.2015. u 09:13 | 0 Komentara | Print | # | ^

Cijene splitskih stanova bilježe najveći godišnji pad

Na godišnjoj razini najveći pad cijena bilježi Split u kojem su travanjske cijene bile 7,9% niže no u istom mjesecu 2012., zatim Zagreb s padom od 5,5%, te Rijeka u kojoj su travanjske cijene stanova u istom razdoblju pale za 4,2 posto. Tijekom travnja cijene stambenog kvadrata na jadranskoj obali porasle su u Šibeniku i Dubrovniku, dok Rijeka, Pula, Zadar i Split bilježe pad.
Značajan mjesečni pad od 2,5% bilježe prosječne tražene cijene zadarskih stanova kojima se tijekom travnja cijena spustila na 1577 eura po metru kvadratnom. Travanjske cijene kvadrata jednake onima iz ožujka ostale su u Slavonskom Brodu gdje su iznosile 908 eura te u Varaždinu gdje su se zadržale na 1015 eura.
Na godišnjoj razini varaždinski stanovi bilježe pad cijena od 3,4%, oni u Slavonskom Brodu bilježe porast od 1,2%, odnosno tek desetak eura po metru kvadratnom stanovi Zadar.

Oznake: stanovi Zadar

16.05.2013. u 10:43 | 0 Komentara | Print | # | ^

U dva mjeseca raspisano 25 natječaja za zakup zemlje na 50 godina

Agencija za poljoprivredno zemljište od kraja listopada 2012. do siječnja 2013. raspisala je ukupno 25 natječaja za dugogodišnji zakup poljoprivrednog zemljišta i zemljišta za ribnjake. Kako doznajemo od Željane Ivanuš, koordinatorice za odnose s javnošću u Agenciji za poljoprivredno zemljište u tijeku su pripreme za raspisivanje još novih natječaja prema važećem Zakonu o poljoprivrednom zemljištu stanovi Zadar.

Kako Ivanuš ističe do sada je u oba kruga raspisano natječaja za približno 3.000 ha površina poljoprivrednog zemljišta, te za ribnjake 3.233 ha, odnosno sveukupno više od 6.000 ha. Povjerenstva za natječaje za ribnjake već su odradila svoj posao, te se uskoro očekuje potpisivanje ugovora. Povjerenstva za dugogodišnji zakup rade punim intenzitetom na obradi prijava, očekuje se da će sve prijave biti obrađene do kraja siječnja, nakon čega će uslijediti potpisivanje ugovora, kaže Ivanuš.

Oznake: stanovi Zadar

17.01.2013. u 10:39 | 0 Komentara | Print | # | ^

Vlada će svojim potpisom pogurati strateške projekte

“Vodi se rat za svako radno mjesto i investicije, a cilj je tog zakona da se svim projektima koji su od strateške važnosti za državu omogući brza realizacija. To uključuje brze procedure za rješenje imovinsko-pravnih odnosa, izvlaštenja, koncesija, izdavanje lokacijskih dozvola za sve one javne i privatne projekte za koje Vlada odluči da su od strateškog interesa“, rekao je Vrdoljak objasnivši da taj zakon ne treba doživljavati kao čarobni štapić, ali da u kombinaciji sa ostalim propisima kojima se skraćuju procedure i reže administracija podići će konkurentnost stanovi Zadar.

“Pripremamo i posebne mjere za dizanje konkurentnosti, rekao je ministar dodavši da stoga vjeruje da će 2013. godine Hrvatska biti bolje plasirana od 81. mjesta na ljestvici konkurentnosti, a gdje inače uzastopce pada. Preokrenut ćemo takav loši trend, dat ćemo zamah investicijama, prijedlog zakona je napisan, sutra ga šaljemo na mišljenje Vladinim resorima. Tko će ući na listu strateških investicija, to će na kraju reći Vlada, no naš je prijedlog da to budu kapitalni projekti u industriji minimalne vrijednosti ulaganja od 150 mil. kuna (20 mil. eura).

Oznake: stanovi Zadar

13.12.2012. u 16:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ako uskoro ne počne gradnja centra u Biljanima Donjim stanje će biti dramatično

“Do 2018. godine sva odlagališta otpada u Zadarskoj županiji trebaju biti sanirana, a lokacije dovedene u uporabivo stanje. Za nekoliko godina stanje će biti dramatično ne pomakne li se s mrtve točke gradnja Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim“, najavio je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije Olivio Meštrović, odgovarajući ovih dana na pitanja nekoliko vijećnika.

“Sva odlagališta osim odlagališta Dikla i Baštijunskog briga, relativno su malog volumena, koji nije veći od 50.000 m. Zadarska županija je još 2006. godine pokrenula projekt uspostave i izgradnje Centra za gospodarenje otpadom na osnovama novog, modernog, uređenog, cjelovitog stanovi Zadar i ekološki prihvatljivog sustava postupanja i gospodarenja otpadom. Tijekom proteklih šest;nje, zaštitu okoliša i komunalne poslove zadarske županije,godina proveden je čitav niz aktivnosti uključujući i izradu projektne i druge potrebite dokumentacije da se Centar za gospodarenje otpadom izgradi i uspostavi na lokaciji postojećih kamenoloma - eksploatacijskih polja tehničkog građevnog kamena zapadno od Biljana Donjih“, kaže Meštrović.

Oznake: stanovi Zadar

27.09.2012. u 14:02 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis