Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Pokažimo im patku: Protest protiv projekta "Beograd na vodi"

BEOGRAD - Nekoliko stotina građana okupilo se na protestu ispred zgrade Geozavoda koji organizuje Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".
Protest je organizovan pod nazivom "Pokažimo im patku" zbog ugovora projekta "Beograd na vodi" koji će danas biti potpisan.
Policija okupljenim građanima ne dozvoljava da započnu protestnu šetnju i vide ugovor koji će danas biti potpisan, pa su sugrađani stoje u Ulici Kraljevića Marka i drže transparent "Ne davimo Beograd", kao i patke na naduvavanje, prenosi Blic.
Ispred zgrade Geozavoda postavljena je i tri metra velika žuta patka na naduvavanje, kao i transparent: "Beograd neće buržujski kvart na vodi".
Okupljeni sugrađani kažu da je ovo tek prvi u nizu protesta koji će nastupiti, jer žele da se čuje glas građana o, kako kažu,
sramnom ugovoru između države i privatnog investitora.
Preko puta protesta okupilo se i nekoliko desetina članova Srpske napredne stranke iz Beograda kako bi podržali potpisivanje ugovora. Oni i demonstranti nisu ulazili u sukob i ne komuniciraju međusobno.
Ministar kulture Ivan Tasovac izašao je na kratko ispred zgrade Geozavoda, a protestanti su ga dočekali zvižducima, sirenama i poklicima: "Lopovi!"
Postavljeni tramvaji kako delegacija ne bi videla protestante ispred zgrade Geozavoda Foto: D.Milenković
Kako javlja reporter "Blica", nasred kružnog toga postavljena su dva tramvaja kako delegacije koje će izaći iz zgrade ne bi videle demonstrante. Ovu informaciju potvrdio je i vozač jednog od tramvaja, koji je rekao da mu je "naređeno da tu stane".
Svi putnici su izašli iz tramvaja, a protestanti dobacuju: "Sklonite tramvaj, što se sada krijete? stanovi Zadar

Post je objavljen 27.04.2015. u 15:48 sati.