Nekretnine Umag

Po rastu je britanski FTSE indeks prilično zaostao. Ojačao je oko 7 posto, no kreće se na rekordnim razinama, kao i frankfurtski DAX

Po rastu je britanski FTSE indeks prilično zaostao. Ojačao je oko 7 posto, no kreće se na rekordnim razinama,
kao i frankfurtski DAX real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

29.12.2017. u 12:58 | 0 Komentara | Print | # | ^

Volvo na dražbi prodaje tri parcele Zdravka Peveca

Najveća i najstarija upravo je od Volva, koji se potkraj 2009. uknjižio zbog duga u iznosu od 12,4 milijuna kuna, a tu je i Republika Hrvatska s ovrhom na 208 tisuća kuna.
Prema danas objavljenom zaključku Općinskog suda u Bjelovaru, nekretnine se ne mogu prodati za manje od dvije trećine utvrđene vrijednosti.
Podsjetimo, tvrtka Pevec transport u vlasništvu Zdravka Peveca 2007. od Volva je uzela 500 kamiona putem leasinga, a početkom 2010.
završila je u stečaju real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

22.11.2017. u 20:03 | 0 Komentara | Print | # | ^

Prodaja oranica Horvatinčićeve tvrtke u stečaju oglašena nevažećom

ZAGREB - Trgovački sud donio je rješenje kojim se prodaja više od 15.000 četvornih metara oranica tvrtke u stečaju poduzetnika Tomislava Horvatinčića, Dorf d.o.o, oglašava nevažećom te će se odrediti nova prodaja zemljišta tog stečajnog dužnika s više od 66 milijuna kuna
nagomilanog duga real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

25.09.2017. u 14:32 | 0 Komentara | Print | # | ^

Atlantic Grupa razmatra gradnju poslovne zgrade u Vukovarskoj

ZAGREB - Na prostoru zgrade Croatia Lloyd u Ulici grada Vukovara uskoro bi mogla niknuti nova poslovna zgrada s osam katova, a kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, glavni investitor poslovnog nebodera navodno bi trebala biti Atlantic Grupa Emila Tedeschija.
Nekretnina u Vukovarskoj u neposrednoj blizini njemačke ambasade i Goethe instituta u vlasništvu je Adris Grupe, iz koje dolaze informacije kako će zgrada sigurno ići u prenamjenu. No, iz obje kompanije još ne žele javno otkriti po kojem modelu će Adris ustupiti nekretninu Atlanticu.
U Adris Grupi kratko su nam poručili kako trenutačno provode cjelokupnu analizu svih nekretnina, odnosno poslovnih prostora u vlasništvu društva, te kako će nakon te analize donijeti odluku koće li ići u prodaju ili iznajmljivanje tih nekretnina.
Iz Atlantic Grupe Jutarnjem su pak, odgovorili kako već neko vrijeme razmatraju mogućnost ulaganja u “cjelovito osmišljenu i realiziranu zgradu sjedišta kompanije” te kako su u tom kontekstu “promišljali o više različitih koncepata i mogućih lokacija, među kojima je i zgrada Lloyd Croatia u Vukovarskoj ulici”.
- Do danas, međutim, nismo donijeli konačnu odluku o ovoj investiciji - kažu u Atlanticu real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

18.01.2017. u 12:30 | 0 Komentara | Print | # | ^

Delta u gradnju hotela Intercontinental u Ljubljani ulaže 42 milijuna eura

"Partnerstvo s Intercontinental Hotels Grupom značajno je za našu kompaniju", rekla je Marija Desivojević Cvetković, potpredsjednica Delta holdinga za strategiju i razvoj.
"Delta surađuje s najboljim svjetskim kompanijama, a IHG, koja posluje u skoro sto zemalja, s 5000 hotela, najznačajnija je hotelska grupacija u svijetu. Oni nam donose najnoviju tehnologiju i najbolju poslovnu praksu, čime se podižu standardi poslovanja u hotelskom biznisu u Srbiji i Sloveniji."
Kada je reč o tri velika najavljena Deltina projekta - izgradnji hotela Intercontinental u Beogradu, poslovne zgrade i tržnog centra Delta planet - u kompaniji tvrde da su financije spremne, ali čekaju se građevinske dozvole od Grada Beograda. Kako kažu, nadaju se da će uskoro i to biti riješeno.
Delta holding potvrdo je da za sada nisu prodali nijedan trgovački centar i da će, alo do toga dođe, izvijestiti javnost. Potpredsjednica kompanije Desivojević Cvetković rekla je da
sve što je u vlasništvu Delte može biti prodano real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

24.10.2015. u 11:12 | 0 Komentara | Print | # | ^

Ovi stanovi na frekventnim lokacijama su definitno uvijek odlična investicija

S obzirom na stanje tržišta nekretnina kupnja stanova ove godine je svakako dobra investicija. S obzirom na stanje tržišta nekretnina kupnja stanova ove godine je svakako dobra investicija.
Razlozi za to leže u padu cijena nekretnina i sigurnim predviđanjima kretanja tržišta u smjeru rasta vrijednosti nekretnina u dogledno vrijeme.
Isplativost kupnje nekretnine, sad kad je tržište za to pogodno, očituje se i u godišnjem povratu vaše investicije, koji iznosi oko 5% vrijednosti koju ste uložili.
Stoga je kupnja nekretnine sada dobra i isplativa odluka koja Vam može donijeti ozbiljne prihode u budućnosti real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

08.09.2015. u 21:04 | 0 Komentara | Print | # | ^

U županjskoj Posavini obnovljeno 90% kuća stradalih u prošlogodišnjim poplavama

ŽUPANJA - Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš na današnjoj tiskovnoj konferenciji u obnovljenoj školi u Rajevu Selu, jednom od mjesta županjske Posavine najteže stradalih u prošlosvibanjskoj katastrofalnoj poplavi, najavila kako joj je ovo možda i posljednji dolazak u Posavinu jer obnova je "praktički okončana" i ostalo je tek nekoliko građevinskih tvrtki koje završavaju poslove.
U jednom trenutku u selima nastradalima u poplavi, Gunji, Rajevu Selu, Posavskim Podgajcima, Račinovcima, Đurićima, Strošincima i Soljanima, u obnovi je radilo i 1 500 radnika. Podnijela je izvješće o obnovi koja je počela 24. srpnja prošle godine i rezultatima je zadovoljna.
- Na području županjske Posavine koje je u svibnju prošle godine poplavila rijeka Sava do sada je obnovljeno 90 posto obiteljskih kuća, a svatko onaj
tko po zakonu ima pravo na obnovu, obnovu će i dobiti – rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš podsjećajući kako je obnova počela odmah kada se voda
povukla.U postupku obnove pregledano je ukupno 3451 stradala kuća koje su sukladno stupnju oštećenja podjeljene 0., I., II.,, III. i IV. Kategoriju, doneseno je 2279 odluka za obnovu i prema njima je obnovljeno 2014 kuća.
Trenutno se obnavljaju 184 kuće dok je na 41 kući obustavljena radi dodatnih provjera. Naime, kao što je uobičajeno kada država nešto plaća, javili su se za obnovu i oni koji nemaju pravo na obnovu jer nisu živjeli
u kući koju su prijavili za obnovu.
- Zakon je apsolutno jasan i kaže da na obnovu imaju pravo svi oni koji su u času poplave živjeli ovdje. Netko tko ima drugu ili treću kuću ili živi
negdje drugdje nema pravo na obnovu – pojasnila je ministrica dodavši kako su MUP-u na provjeru poslana 203 predmeta, a do sada je 44 odluka o obnovi stavljeno izvan snage zbog pogrešnog iskaza činjenica. Za obnovu su još preostale kuće koje su iz nekog razloga bile u obustavi kao i fasade i
okućnice. Pohvalila je građevinska poduzeća koja su sudjelovala u obnovi iako je bilo i izvođača kojima tu nije bilo mjesto jer su aljkavo obavili
posao za koju su bili plaćeni. No, neki su iskoristili priliku.
- Građevinske firme su bile u predstečajnim nagodbama. Mi smo ih pozvali da ovdje rade, a oni u tom času nisu imali niti radnike niti sredstva da
kupe građevinski materijal. Snašli su se i radili u nenormalnim uvjetima. Sve smo ih "natjerali" da dođu i rade, isušuju kuće, da zaposle radnike.
Ovdje je u jednom času bilo zaposleno i 1500 radnika. Ljudi koji su dobili obnovljene kuće dobli su puno bolje kuće od onih koje su imali. Nezadovoljnih će uvijek biti – rekla je ministrica Anka Mrak Taritaš dodavši kako je obnova županjske Posavine ujedinila cijelu Hrvatsku te iza obnove stoji novci svih hrvatskih poreznih obveznika.
Država je do sada u obnovu utrošila oko 304 milijuna kuna bez PDV-a. Osim obiteljskih kuća, na stradalom području obnovljeno i 40 zgrada objekata javne namjene u što je utrošeno gotovo 30 milijuna kuna, od 173 vlasnika obiteljkih kuća čije su obitelji smještene u kontejnerska naselja, obnovljeno je 11 kuća, a u obnovi je još 45. Uklonjeno je 467 ruševnih građevina, a prema ispostavljenim fakturama izvođača za uklanjanje 333 građevine isplaćeno je 5,6 milijun kuna. Iako je bilo najava kako će se do 15. kolovoza svi vratiti u svoje obnovljene domove, to se ipak nije dogodilo,
a ministrica je na te primjedbe rekla kako "ni u jednom času nismo ovdje izrekli niti jednu jedinu neistinu i možemo biti ponosni na posao koji smo napravili" real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

17.08.2015. u 11:49 | 0 Komentara | Print | # | ^

Fond: Više od 100 milijuna kuna za energetsku obnovu stambenih zgrada

ZAGREB - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ovaj je tjedan objavio natječaj i javne pozive za energetsku obnovu višestambenih zgrada, u vrijednosti više od 100 milijuna kuna, izvijestili su u subotu iz Fonda.
Javni natječaj obuhvaća četiri koraka za cjelovitu energetsku obnovu - energetski pregled i certificiranje, izrada projektne dokumentacije, energetska obnova zgrade te ugradnja uređaja za individualno mjerenje potrošnje toplinske energije (kalorimetre ili razdjelnike).
„Natječaji i pozivi su vrijedni više od 100 milijuna kuna, a građani koji projekte prijavljuju putem upravitelja zgrade mogu dobiti od 40 do 80 posto bespovratnih sredstava, a za izradu projektne dokumentacije čak do 100 posto. U odnosu na prošlu godinu predviđena sredstva su povećali sa 44 na više od 100 milijuna kuna i očekuje se i ove godine dobar odaziv", navodi u priopćenju Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Osim izravne koristi poboljšane energetske učinkovitosti i smanjenja nepotrebnog gubitka topline, poticanje ovakvih projekata potiče i angažman raznih stručnih osoba i tvrtki, dodaje Müller.
Procjenjuje se kako u Hrvatskoj ima oko 50 milijuna metara četvornih korisne površine višestambenih zgrada, a većinom su građene prije 1987. godine i imaju slabu ili nikakvu toplinsku izolaciju te su odgovorne za velike gubitke topline odnosno nepotrebnu potrošnju energije. Primjenom mjera povećanja energetske učinkovitosti, potrošnju tih zgrada je moguće smanjiti čak peterostruko, ističe se u priopćenju.
Navedene natječaje i javne pozive Fond provodi na temelju Programa energetske obnove višestambenih zgrada od 2014. do 2020. godine kojeg je donijela Vlada u srpnju 2014. godine. Za energetsku obnovu višestambenih zgrada u 2014. je odobreno 44 milijuna kuna za projekte koji će se provoditi u 774 stambene zgrade.
Energetska obnova koja se sufinancira podrazumijeva povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, zamjenu vanjske stolarije te zamjenu ili unaprjeđenje sustava grijanja. Također, u obnovu je moguće uključiti i mjere korištenja obnovljivih izvora energije te prilagodbu unutarnje rasvjete kao i implementaciju sustava za centralno upravljanje sustavom grijanja i hlađenja.
Ključan uvjet je da se provedbom osigura ušteda energije za grijanje prostora od minimalno 30 posto u odnosu na početno stanje te da su mjere u skladu s tehničkim zahtjevima propisanima u natječaju.
Javni pozivi i natječaji vezani za energetsku obnovu zgrade usmjereni su direktno na zgrade, a stanari projekt prijavljuju putem upravitelja zgrade, neovisno o tome u kojem se gradu, županiji ili općini nalaze.
Za sufinanciranje se može prijaviti i više upravitelja zajedno za povezane višestambene zgrade koje predstavljaju jedinstvenu arhitektonsku i energetsku cjelinu, a kojima upravlja više upravitelja. U slučaju zajedničke prijave, nužno je odrediti ovlaštenog Nositelja ponude koji sklapa ugovor s Fondom.
Maksimalni iznos za zgradu je 35.000 kn, a u slučaju zajedničke prijave maksimalan iznos je 200.000 kuna.
Poziv je otvoren do kraja 2015. odnosno do utroška predviđenih sredstava. Uvjet je da se s energetskom obnovom započne u roku od 2 godine real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

22.01.2015. u 12:30 | 0 Komentara | Print | # | ^

Za investitore dodatnih 33.000 m2 zemljišta

Na nekoliko gradilišta na području Ivanca u tijeku su intenzivni radovi kojima se dovršavaju, kapitalne investicije vrijedne oko čak četiri milijuna kuna, a najveća među njima, i jedna od najvećih u Varaždinskoj županiji, svakako je ona u Poslovnoj zoni Ivanec-Istok, ukupne vrijednosti 2,7 milijuna kuna.
Ovo su gradilište, kao i ona u Cerju Tužnom, ivanečkoj Mihanovićevoj ulici i naselju Vuglovec, obišli čelnici Grada, gradonačelnik i njegov zamjenik Milorad Batinić i Čedomir Bračko sa suradnicima i partnerima u realizaciji tih projekata od nedvojbeno velikog značaja.
Na impozantnom gradilištu u poslovnoj zoni djelatnici Hidroinga rade na zacjevljenju potoka Matačine i postavljanju ogromnih armiranobetonskih tunela i cijevi kroz koje će voda protjecati. Završetak radova očekuje se već do kraja studenog, a iznad tako zacjevljenog potoka bit će uređena prometnica koja će prolaziti kroz poslovnu zonu.
Vrijednost ovih radova iznosi više od dva milijuna kuna, a u cijelosti ih financiraju Hrvatske vode. Ivanečki čelnici obišli su i radilište u Mihanovićevoj ulici, gdje su u tijeku radovi na njezinoj rekonstrukciji dionice duge oko 500 metara.
Nakon što je skinut stari kolnik i rekonstruiran vodovod te postavljena niskonaponska mreža i novi električni stupovi, izvode se radovi na postavljanju novog komika i uređenju nogostupa real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

12.11.2013. u 15:30 | 0 Komentara | Print | # | ^

Uz uređenje doma počinje i uređenje novog trga

Nakon raspisanog natječaja za najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji mjesnih domova na području općine Lukač, u koje se nije ulagalo posljednjih tridesetak godina, ovih dana započela je prva faza sanacije doma u Gornjem Bazju. Vrijednost investicije, prema riječima načelnika lukačke općine Đure Bukvića, iznosi 785.000 kuna. Na natječaju za izvođenje radova najpovoljnija je bila slatinska tvrtka Bat d.o.o., a u prvoj fazi radova postavit će se potpuno novo krovište i stolarija, a uredit će se i pročelje. Paralelno s tim radovima radit će se i na izgradnji trga ispred samoga doma te ulaznog parkirališta prema samom ulazu u mjesni, ali i vatrogasni dom real estate Croatia.

Svi navedeni radovi trebali bi biti izvedeni u roku oko 60 dana. Osim toga, započeli smo i izradom projektne dokumentacije za uređenje unutrašnjosti doma, za što ćemo također raspisati postupak javne nabave. Kompletni radovi na uređenju doma koji će u konačnici iznositi oko 1,300.000 kuna trebali bi biti završeni do početka svibnja sljedeće godine - kazao je Đuro Bukvić. U tijeku je i treća, završna faza radova na uređenju doma u Dugom Selu Lukačkom, investicija vrijedna ukupno 80.000 kuna, a do sada je već uloženo oko 300.000 kuna. U završnoj trećoj fazi su i radovi na uređenju doma u Terezinom Polju, vrijednosti radova 127.000 kuna.

Ovih dana očekujemo i završetak radova na asfaltiranju parkirališta pored novoga doma u Breziku, vrijednosti investicije 120.000 kuna, koji je izgrađen prije dvije godine. Nadamo se da će u sljedećih pet do šest mjeseci svih pet domova biti u punoj funkciji, te da ćemo ih predati na upotrebu našim udrugama i mještanima za potrebe održavanja svadbi ili nekih drugih svečanosti. Još jednom moram naglasiti da se u mjesne domove na području općine nije ulagalo u posljednjih tridesetak godina, a upravo prije tri godine u našem programu rada planirano je njihovo uređenje po fazama i privođenje svrsi za koju su građeni - naglašava načelnik općine Đuro Bukvić. Da podsjetimo, prije tridesetak dana završeni su svi radovi i u punu funkciju stavljen je dom u Turanovcu, a asfaltirano je i 2,5 kilometara nerazvrstanih cesta u tom naselju.

Oznake: real estate Croatia

14.11.2012. u 18:09 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis